שלום, שאלה קטנה...

שלום, שאלה קטנה...

הכלבה שלי אוכלת פרו פאק ונראה שהיא די מבסוטית מהאוכל, הבעיה היא שיש לה מדי פעם צואה רכה והיא מגרדת את הישבן הרבה, היינו אצל וט' והוא ניקה לה את הבלוטות, (פעמיים אגב ב3 שבועות)ובעוד כמה ימים אני צריכה לחזור אליו ואולי ייתן לה אנטיביוטיקה כי אולי יש לה דלקת. השאלה שלי היא האם צריך להחליף לה את האוכל? (כי הוא אמר שהאוכל הזה לא טוב) ואם אני נותנת לה עור של עוף וביצה זה משפיע על היציאות שלה? האם זה בסדר לקנות לכלבה ששוקלת 8 ק"ג חבילה של 15 ק"ג אוכל? (משיקולים כלכליים), כלומר, האוכל נרקב? מתעפש? או שאפשר לשמור עליו בצורה כזו שהוא יחזיק מעמד חצי שנה? תודה רבה וסליחה על שצף השאלות...

תשובות

גירוד הישבן עלול להעיד על בעיה בבלוטות, וכן על תולעים. פעם נהגו לנקז את הבלוטות הרבה יותר מאשר היום. גם עודף התעסקות איתן עלול לגרום לנזק. אם יש דלקת בבלוטה ניתן לראות זאת לפי אופי ההפרשה, עובי הדופן (מורגש בבדיקה) ולעיתים גם מידת הכאב בעת המישוש (זה לא תמיד אמין, כי כלבים רבים היו מוותרים על התענוג ללא כל קשר). לפי השאלה אני מניח שאת כבר יודעת שלתזונה יש השפעה ברורה על ניקוז הבלוטה. צואה רכה לא תביא לסחיטה יעילה של הבלוטה. לא בטוח שזה נובע מהאוכל הספיציפי שהיא אוכלת, אם כי בהחלט יש טובים ממנו. נראה לי יותר פשוט להחליף אוכל מאשר לתת אנטיביוטיקה. לגבי גודל השק - אם השק מחזיק לך חצי שנה - זה קצת יותר מידי. אמנם סביר שתוקף השימוש ארוך יותר (וכדאי לבדוק לפני שקונים), אבל לא הייתי מחזיק שק פתוח מעבר לשלושה חודשים

קודם כל תודה רבה על

התגובה המהירה. אני לא מאמינה שיש לה תולעים כי היא כבר קבלה 3 כדורים ב 3 חודשים האחרונים, מה שכן היא בהחלט לא נהנתה בבדיקה שהוט' עשה לה ואפילו צווחה קצת מכאב, אני אמורה להגיע לוט' עם הכלבה בעוד יומיים שלושה בשביל האנטיביוטיקה, אז לא ללכת? מעבר לזה, רציתי לשאול, האם זה מחיר הגיוני 35 שקלים על ניקוי הבלוטות? מה לעשות איתה? חבל לי לבזבז סתם כספים על משהו שלא יעזור בכלל...

ובכן

כמו שאמרתי, זה בודאי לא תענוג גדול לכלבה. מאחר שזה גם תענוג מפוקפק לוטרינר, המחיר נשמע לי הוגן מאוד. ברור שמשהו מפריע לה, כך שכדאי להבין מה הבעיה בדיוק. מאחר שאני לא בדקתי את הכלבה, אני לא יכול לבוא ולומר שהיא לא צריכה אנטיביוטיקה. על פניו, שינוי האוכל לא פחות חשוב.

עוד שאלה שככה קפצה

לי לראש בקשר לבלוטות, הוט' אמר שבמידה ולא נמצא פתרון נאלץ להגיע לניתוח, ממש בלית ברירה, ואמר שיש סיכונים, אפשר לדעת מהם? ומה העלות של ניתוח כזה? כמה זמן הוא אורך?

למעלה