שלום! שאלה קטנה..

שלום! שאלה קטנה..

מי יודע איפה קונים שטר ערבות לחוזה שכירות? יש את זה בכל חנות כלי כתיבה, או רק במקומות כמו סטימצקי?

בהנחה שאת מתכוונת לשטר בטחון

בדואר, ויש עוד מידע בשאלות הנפוצות. בכל אופן, בכל סניף יוכלו לכוון אותך ומכור לך כזה במחיר זעום למדי.

Zvi צבי

New member
שטר בטחון...

באמת שטר ביטחון ניתן לקנות על סך שקל אחד בדואר. אבל תדעי, שאם זה יצטרך להגיע לבית משפט, הרבה יותר כדאי שהשטר יהיה על הסכום הכולל של החוזה. נכון, השטר יהיה הרבה יותר יקר, למשל שטר על סך 20,000 ש"ח עולה 80 שקל. תבררי את המחירים בדואר ותעשי מה שנכון לך.

SPnage

New member
מה??

על שטר ביטחון רושמים את הסכום, כמה שרוצים. השטרות היקרים יותר הם שטרות "משוכללים" ולא קשורים בהכרח לסכום שרשום עליהם.

Zvi צבי

New member
טעות חמורה...

ראשית, בבית משפט זה מאוד משנה! אני לא נכנס לפרטים אבל מי שרוצה להבין את כל הסיבות, תשאלו עו"ד ותקבלו הסבר מדוייק, אבל זה מאוד משנה גם ערך הקנייה של השטר. רק טיפה כדי שתבינו.... כל שטר צריך למלאות סכום. גם היקרים. הם לא "משוכללים", הם בדיוק אותו דבר, רק עולים יותר יקר. (המחיר "קניה" שלהם מודפס על השטר). אני נכנס לדואר ואומר, "שלום! אני רוצה שטר חוב לסכום של עשרים אלף שקלים, אבל אני לא רוצה את השטר של השקל... כמה עולה שטר עבור הסכום הזה?". הדוור מסתכל במחירון, עושה חישוב ועונה, "80 שקל." וזהו.

SPnage

New member
אפשר הסבר?

מה זה משנה מה עלות השטר? אם השטר עולה שקל אז הוא שווה שקל? אני בטוח שהתשובה תעניין פה הרבה אנשים ששוכרים דירה.

Zvi צבי

New member
שטר חוב...

חובת ביול השטר היא על פי חוק מס הבולים. הביול הוא בשיעור 4 פרומיל (0.004) מהסכום הנקוב בשטר. 1 שקל לכל 250 שקל. תוכל להפעיל את שטר החוב בהוצאה לפועל ללא צורך בעזרת בית המשפט . אני לא עו"ד, רק עשיתי קצת חיפושים באינטרנט.
אבל מה שאני "כן" יודע לגבי הסכום, זה כי אני הייתי צריך לרכוש שטר והתייעצתי עם עו"ד לפני זה, וזה מה שאמר לי לעשות. אם תרצה עוד מידע, אשמח לחפש עוד ולהציג כאן. רק תבקש. והנה מדריך חשוב לשוכר דירה לנוכיותכם: http://www.look4home.co.il/rental

למעלה