שלום, שאלה קטנה

dylan3

New member
שלום, שאלה קטנה

חיפשתי קצת בפורום,ולא מצאתי, יש מאמר או סקירה על השירים ב-Pros and cons of hitchiking? בתודה מראש.

שאלה יפה שאלת!

אחד מחברי הפורום ואני התחלנו בניתוח סידרתי של שירי האלבום לפני כמה שבועות, בכוונה לאגד אח"כ את השרשורים ולהפכם למאמר. לצערי, רק שנינו השתתפנו, והבחור נעלם בשלב מסויים (היכן אתה?) כך שיש בנבכי הפורום ניתוח רק של כמחצית(?) משירי האלבום, והם אינם מסודרים עדיין. אני אנסה ליצור אתו קשר ונראה איך ממשיכים - תוך שמירה על הניתוחים שכבר הועלו. נשמח מאוד אם אנשים נוספים המכירים את האלבום יצטרפו לדיון.

itaikuskus

New member
נקודת מבט קצת אחרת

לא מבין כל כך מה צריך ממש להשקיע ב"ניתוח סדרתי של שירי האלבום" ולהפוך את כל העניין למאמר. הרי האלבום הוא של רוג'ר ווטרס ולא של פינק פלויד, ונחשו איזה פורום זה. זה כמו שאני הולך לאוזן השלישית להסתכל על תקליטים של כל מיני להקות ובסקשן של אותה להקה (נגיד, לדוגמה, פינק פלויד) נותנים לי אלבומים של גילמור ו-ווטרס. זה לא מה שאני חיפשתי. זה מעצבן.

The Albatross

New member
ועדיין זה אלבום של פינק פלויד.

תן לי לנחש, גם הDivision Bell והMomentary Lapse of Reason הם לא אלבומים של פינק פלויד לדעתך?

The Albatross

New member
../images/Emo12.gif

למה לעזאזל חשבתי שמדברים על הפיינל קאט? אני צריך לעבור צנזורה מקיפה.

itaikuskus

New member
זה לא אלבום של פינק פלויד

הדיויז'ן בל והמומנטרי הם כן פינק פלויד. עזוב התפלספויות. דבר איתי עובדות.

אמנם זהו פורום פינק פלויד

אבל בהחלט יש מקום גם לסקירה של אלבומי הסולו של חברי הלהקה, ומעשיהם מחוץ ללהקה. זה כולל לא רק את ווטרס, אלא גם את אלבומי הסולו וההופעות של גילמור, אלבומי הסולו של רייט, הפרוייקטים השונים של מייסון (כולל מרוצי המכוניות שלו) ובוודאי כל מה שבארט עשה מחוץ ללהקה. כך גם מקובל בכל אתרי הפלויד ברשת, אם תבדוק. זה לא מחייב, כמובן, את כולם להתעניין בפרוייקטים אלו.

flowerboy69

New member
אלבומי הסולו של הפלויידים!!!

סיד בארט-the madcup laghes-צחוקו של המטורף-יצא בשנת 1970-רק למי שיש לו ראש פתוח לדברים שהעיקר בהם זה יחודיות ומחשבה... סיד בארט-barrett-יצא בשנת 1970-גם-רק למי שמוכן להשקיע בהקשבה... סיד בארט-syd barrett לא זוכר שנת יציאה-תקליט כפול של 2 האלבומים הראשונים יחד בעטיפה יחודית-לאספנים(קיים בדיסק תחת השם duble original) סיד בארט-the peel sessones(לא זוכר איות מדוייק)-יצא באמצע שנות השמונים וכולל 5 קטעים שהוקלטו חי יחד עם גילמור לתוכנית הרדיו בשנת 71 נדמה לי... סיד בארט-opel-יצא בשנת 1988-אוסף של שירים שלא נכללו בתקליטים הקודמים סיד בארט-wouldn't you miss me?-דיסק אוסף של המיטב של סיד בארט-יצא לפני כמה שנים סיד בארט-radio sessones-הוצאה מחודשת בדיסק של התקליט peel sessoes דיויד גילמור-david gilmour-יצא בשנת 1978 אלבום סולו ראשון-כמה קטעים טובים לא יותר מזה דיויד גילמור-about face-יצא בשנת 1984-לווה בסיבוב הופעות נחמד באותה שנה-כולל שיר שהיה סינגל להיט-blue light ניק מייסון-factitius sports-יצא בתחילת שנות השמונים-למעשה זהו אלבום סולו של זמרת בשם קרלה משהו(לא זוכר כרגע...) והשימוש בשמו היה לצורך קידום מכירות ניק מייסון-profiles-יצא בשנת 1985-יחד עם ריק פין.אלבום לא רע לדעתי עם הסינגל שבו שר דיויד גילמור-lie for a lie ריק רייט-wet dream-יצא בשנת 78-לא ניתן להשגה על דיסק כיום. לדעתי אחד מאלבומי הסולו הכי טובים באמת מוזיקה נפלאה ומן אווירה של תקופה מיוחדת...קשה לי להסביר-מומלץ... ריק רייט-zee-הרכב של רייט יחד עם להקת 10cc -מעולם לא יצא בדיסק-יש כמה רגעים מעניינים אבל סך הכל רע מאוד ריק רייט-broken china-אלבום מסוף שנות התשעים כולל קטעי אמביאנט והופעת אורח של שיינד אוקונור-כולל שיר ענק בשם reching for the rail מומלץ מאוד רוגר ווטרס-music from the body-יצא בשנת 1970-יחד עם רון גיסין-פסקול לסרט תעודי על גוף האדם-יש איזה קטע או שניים נחמדים-השאר לא ראוי להתיחסות מיוחדת רוגר ווטרס-the pros and couns-יצא בשנת 1984-אלבום סולו יחד עם אריק קלפטון-לווה בסיבוב הופעות עולמי.לדעתי-יצירת מופת-חוויה של מוזיקה ורגשות-חובה לשמוע רוגר ווטרס-when the wind blows-יצא בשנת 1985-פסקול לסרט העוסק במלחמה גרעינית-קטע מדהים של ווטרס חובה לשמוע רוגר ווטרס-radio kaos-יצא בשנת 1987-לווה בסיבות הופעות עולמי .דיסק טוב מאוד ומומלץ מאוד רוגר ווטרס-the wall live in berlin-יצא בשנת 1990-הקלטה של ההופעה בברלין לאחר הפלת החומה.מופע בינוני עם כמה רגעי התעלות כמו nobudy home ו mother רוגר ווטרס-amuse to death-יצא בשנת 1992-בעיני אחד האלבומים הכי טובים שאי פעם נעשו.חוויה מדהימה שחובה לשמוע רוגר ווטרס-in the flash-דיסק כפול הקלטה של הופעה משנת 2000.כוללת שירי סולו ושירים של הפלויד.דיסק טוב מאוד לא הכל מוצלח אבל שווה שמיעה-כולל שיר שלא יצא לפני כן-each small candell רוגר ווטרס-flickering flames-יצא בשנת 2002-אוסף ראשון של ווטרס כולל שירים שלא יצאו רשמית בעבר וידיאו סולו- דיויד גילמור-amersmmith odeon-יצא בוידאו בלבד בשנות השמונים-הופעת סולו של גילמור כולל שירי פלויד והופעת אורח של ניק מיסון דיויד גילמור-in concert-דיוידי שהוקלט בפסטיבל מוזיקה באנגליה בשנת 2001 וכולל שירי פלויד ושירים של אחרים וקטעי בונוס רוגר ווטרס-radio kaos-יצא בשנת 1987 בוידאו ולייזר דיסק.קליפים לכמה משירי האלבום רוגר ווטרס-the wall live in berlin-יצא על דיוידי לפני כמה שנים-כולל קטעי בונוס וסרט על מאחורי הקלעים רוגר ווטרס-in the flash-דיוידי של ההופעה שיצאה גם בדיסק-כולל סרט על סיבוב ההופעות.מומלץ סיד בארט-the first trip-דיוידי קצר שמראה את סיד בארט יחד עם חברים במה שנחשב לתחילת דרכו בתחום הסמים...בחלק השני רואים את הפלויד בלונדון חוגגים את חתימת החוזה הראשון סיד בארט-story-דיוידי שמספר את הסיפור של הפלויד ובארט מתחילת דרכם ועד להפרדות מסיד.חובה לראות! ליאור

תודה ליאור ועוד משהו

יש קליפ לשיר Intersteller overdrive באורך 16 ומשהו דקות. משהו ממש יפה, יש שם קטעים מהUFO ועוד כמו דברים שאני לא זוכר. האם הוא יוצא ב DVD כלשהו? מתישהו?

flowerboy69

New member
זה לא קליפ ממש

זה קטעים ערוכים מתוך הסרט tonight let's all make love in london כרגע הוא קיים רק בוידאו וב cdrom למחשב.דברו על כך שיצא בדיוידי אבל כרגע זה לא נראה באופק

מורנא007

New member
אני חושב שזה בסדר

סביר שאם אתה מתעניין בפינק פלויד תתעניין גם בווטרז או בגילמור, או שאם אתה מתעניין בביטלז אז תתעניין גם במקרטני, לנון והאריסון, או שאם אתה מתעניין ברינסאנס אז תתעניין בקרירת הסולו של האני הסלם.

flowerboy69

New member
בערך

אני אספן אז קודם כל בקטע של האספנות.ובלי קשר בעיני ווטרס הוא היוצר הכי גדול שיש בלי בכלל קשר לפלויד.

מורנא007

New member
../images/Emo13.gif

קפוץ לביקור בפורום תרבות פסיכדלית, שם נמצאים כמה אספנים גדולים.

flowerboy69

New member
האמת היא...

שהאספנות שלי היא מתוך אהבה עמוקה למוזיקה ודברים אישיים שמסביבה כך שלא ככ מעניין אותי אחרים בקטע הזה...אני מתעניין בדברים מסויימים ואוסף באופן שטחי דברים אחרים

wommer

New member
אם כבר אלבומי סולו...

איזה דיסק אתם ממליצים של גילמור? ואיפה אפשר לקנו..כי חיפשתי בטאוור בבילו ובאשדוד, ולא היה...לא שלו ולא של ווטרס(חוץ מהדיסק הנ"ל בבילו)

zaltsthebass

New member
אפשר

את הDVD של ההופעה שלו מ 2002 יש גם הופעת אורח של ריק רייט בתוספות של הDVD וביצוע סולו בגיטרה אקוסטית ל shine on ששוה לשמוע

The Albatross

New member
../images/Emo45.gif הופעה משו בנזונה.

אני מכיר רק שיר אחד שלו מאלבומי הסולו: There's no way out of here. שיר חביב ביותר.

למעלה