שלום - שאלה קטנה

flor ggg

New member
שלום - שאלה קטנה

שלום, אני נמצאת כרגע באוזבקיסטן וטסה בתחילת יוני לחודשיים להודו נפאל זה החלום שלי לפי מה שקראתי בפורום העונה של יולי אוגוסט מתאימה בעיקר לצפון כמה שאלות: אין לי חיסונים... מומלץ לעשות את החיסונים באוזבקיסטן? ואיך אני יכולה לקבל רשימה של החיסונים שצריך? נפאל... תקופה מתאימה? עד כמה היא שונה מצפון הודו? וכמה זמן מתוך חודשיים להקדיש? כידוע, האוזבקיסטן אין חופים ואין איפה לשחות ואני פה כבר קרוב ל3 חודשים ואני מפנטזת בטירוף על קצת ים... אפילו יום אחד.. מה עם פורי שבאוריסה? איך החופים? אפשרי בתקופה? אני ממש אשמח לכל עצה נ.ב. אחלה פורום! קיבלתי המון אינפורמציה פה

flor ggg

New member
אהה ועוד שאלה קטנטנה

כדאי לקחת ציוד לטרקים? אני ממש לא רוצה להסחב... שמעתי שיש אפשרות להשכיר שם ציוד לטרקים... זה נכון?

debi2000

New member
איזה כיף בהודו

נפאל מהממת, צפון הודו מהממת, כל מקום שונה. אני הייתי ממליץ מאוד על נפאל, יומיים-שלושה בקטמנדו, שבוע לסירוגין בפוקרה (לפני ואחרי יציאה לטרק), לעבור את האגם ליום-יומיים של בידוד ב"קופילה"(מעבר לאגם בפוקרה), מצויין לנפש ולגוף, פשוט תענוג! אם יש עוד זמן וכוח ממליץ לנסוע לצ'יטואן לפני יציאה מנפאל. צפון הודו לא חסר לה, תלוי כמה צפונית, לה וקשמיר יספקו את רוב האנשים. קשמיר מאוד מפנקת (בתי סירות), ויש שם מקומות מהיפים בהודו(אם לא הכי יפים),ב"לה" וסביבותיה יש מגוון פעיליות שוות, טרקים, טיולי גמלים, קורסים... המרכז ויפאסנה של "לדאק" הוא בטח הכי טוב בהודו (קטן מאוד, קבוצות מצומצמות, הקורס בטבע ולא במיבנה. אידיאלי) בקשר לציוד, כן, אפשר לקנות או לשכור את רוב הדברים, אני הייתי מביא כל מה שקשור להיגיינה או דורש איכות גבוהה(נעליים טובות, פליז). בכל מקרה אי אפשר להביא הכל איתך ותמיד צריך לשכור/לקנות דברים. יותר דרומית מקשמיר יש גם את מנאלי, שם אנשים פחות פעילים, יותר קשה לארגן טרק... חיסונים תוכלי לקבל בהודו, אבל למה לחכות אם את יכולה לקבל אותם לפני? חוץ מזה יש חיסון אחד שצריך המתנה בין הזריקה הראשונה לשניה, לי נראה שעדיף לסיים לפני הגעה להודו. יש רשימה של החיסונים באתר של משרד הבריאות או של המטייל או של קופות החולים...

debi2000

New member
עונות

תבדקי רק שאת מגיעה לעונות של נפאל... כי מחוץ לעונות התיירות, אי אפשר לטייל שם. אני חושב שהעונה מתחילה באמצע ספטמבר והבאה אחריה לקראת אפריל, לא בטוח, תבדקי את זה בספר.

oz s

New member
עונות..

לגבי נפאל - צר לי לאכזב אותך,אבל יוני-יולי הן ממש אמצע עונת המונסונים,כך שאני בספק רב אם כדאי לך להגיע לשם. מצד שני - אכן בצפון הודו יש מקומות יפהפיים - העמקים פרוואטי וקינור מומלצים ביותר,לדעתי,ואם את מתעקשת לטרק בהימלאיה תוכלי לעשות זאת בחבל לדאק (איזור לה וקשמיר) - רק ששם (לה) הנוף הוא בעיקר מדברי - אותי זה די איכזב, אבל הכל עניין אישי. מקום נוסף שאני מאוד רציתי לטרק בו בהודו,אבל לא הספקתי כתוצאה מקוצר זמן הוא האיזור מצפון לרישיקש - לפי מה שהבנתי יש בטרקים שם שילוב של נוף מרהיב של ההימלאיה המושלגת עם ירוק צבעוני של הצמחיה מסביב - וגם הטרקים שם ברובם לא תובעניים מדי. חופים - חוץ מגואה אני ממש לא מכיר,לפחות לא באיזור הצפון..תוכלי אולי לשחות בגנגס :) ... תהני

למעלה