שלום שאלה קטנה

bonbonori

New member
שלום שאלה קטנה

היום חוויתי בעיה קטנה שגרמה לליבי להחסיר פעימה. כיביתי תמחשב ללילה. כשקמתי בבוקר באתי להדליק תמחשב והוא פשוט לא נדלק. לחצתי כמה פעמים על הפאוור והוא פשוט לא נדלק. התחלתי להיכנס לסרטים אולי כבר הלך לי לוח אם אחרי שנה ועשרה חודשים? ניתקתי את המחשב מהחשמל והוצאתי את הסוללה. חיכיתי כמה כמה שניות וחיברתי רק את הכבל חשמל ואז אחרי שלחצתי על הפאוור המחשב נדלק. חיברתי בנוסף את הסוללה. עשיתי שוב כיבוי בכוונה. חיכיתי כמה שניות לחצתי על הפאוור והכל נדלק. כאילו לא קרה כלום. אז שאלתי אליכם - למה המחשב החסיר לי פעימה הבוקר? זה יכול כבר לרמוז על גסיסה של לוח אם?

יאיר B

New member
יכול להיות משהו שקשור למעגל הטעינה

של הסוללה. במחשב הראשון שהיה לי (דל אם זה משנה), קרה אותו דבר אחרי חודשיים. המחשב כבה (אצלי זה מעצמו אגב) ולא רצה להידלק יותר. לקחתי אותו למעבדה ושם ניסו את מה שאתה עשית (לנתק סוללה, להפעיל מהחשמל). המחשב נדלק ואז הכניסו את הסוללה. המחשב המשיך לעבוד שלוש שנים נוספות... הסבירו לי שם שהתהליך הזה יוצר איפוס של מעגל הטעינה בסוללה (לא יודע כמה זה נכון, אבל זה עבד). אם זה יחזור על עצמו עוד כמה פעמים - לדעתי יש סיבה לדאגה (אבל אולי הבעיה היא בסוללה ולא בלוח האם).

bonbonori

New member
אבל שניסיתי להדליק את המחשב הוא היה גם מחובר

לחשמל אז אני לא רואה איך הבעיה קשורה ישירות לסוללה...

bonbonori

New member
אה יענו הסוללה גרמה למעיין "קצר"

ובגלל זה המחשב לא נדלק? שמע אין לי מושג. כרגע עשיתי כמה פעמים כיבוי למחשב והוא נדלק בסדר. נבדוק את זה מחר אחרי שגם היום אני בכוונה יכבה תמחשב בלילה. סתם שאלה-למה חברות כמו של המחשב שלי HP לא מתקנות לוח אם ורק מוכרות חדש? הרי לא נראה לי שזו כזאת בעיה שאיזה מהנדס אלקטרוניקה פשוט יאתר את הבעיה של רכיב מסוים שכשל על הלוח אם ופשוט להחליף את הרכיב. למה לשלם איזה 1500 שקל אם לא יותר על לוח אם חדש? ואתה יודע מה מילא חברות גדולות של הניידים, למה אין חברות פרטיות, מעבדות פרטיות שעושות את זה? ואם יש ואני פשוט לא מעודכן איזה אתם מכירים שמבצעים את זה? כמובן יש גם את הבחור פה שאני כרגע לא זוכר תניק (נראה לי ali50) שמתקן ברמת הרכיב. גם כמה נראה לך תיקון כזה ברמת הרכיב יכול לעלות? והאם הוא באמת יעיל?

ali052

New member
כמו שכתבתי לך במסר:

משמע מדבריך שאין בעיה במחשב = הצעתי לך לחרוש עליו ולבדוק אותו מס` פעמים. אם אתה מעונין תביא את המחשב=נבדוק אותו ב``ה וניתן לך הצעת מחיר.....בדיקה חינם!

יאיר B

New member
הרבה יותר פשןוט ובטוח לחברה להחליף את

החלק (לך תדע אם אין עוד בעיות = צריך לבדוק כל רכיב על הלוח, הרבה זמן, צריך אדם שמבין בעניין = עלות עובד גבוהה יותר). בנוסף, יותר קל להם לתת אחריות על רכיב חדש מאשר על מתוקן.

ali052

New member
../images/Emo45.gif צודק../images/Emo70.gif .99..999 אחוז

אולם יש מקרים ספציפים שיודעים את התקלה \ הרכיב הלקוי ואז מחלפים אותו.........

למעלה