שלום. שאלה קטנה-

שלום. שאלה קטנה-

אני סטודנטית ומעוניינת לקנות לפטופ. קראתי את המאמר המקיף שפורסם כאן ע"י attorney, והוא מאוד עזר. שמתי לב שהמאמר מ-2006, האם המידע משם עוד רלוונטי? האם הוא עודכן מאז? תודה מראש.

kobi 23

New member
אני לא כ"כ הבנתי לאיזה מאמר התכוונת

אבל בכל מקרה , את צריכה להגדיר לך כמה כללים. 1)תקציב , הכי חשוב 2)שימושים למחשב ,יש מאות סוגים של מחשבים שמתאימים למשתמשים שונים , לדוג' מחשב פשוט ביותר לשימושים כאלה כמו אופיס/אינטרנט עולה החל מ3500-4000 ש"ח ,אך מחשב כזה לא יספיק למשתמש שירצה מעבר לשימושים פשוטים כמו תוכנות לעריכת תלת מימד וכו' .מחשב כזה אמור לעלות החל מ5500 ש"ח

ראשית, תודה.

שנית, כשלוחצים על הלינק "כיצד להתייעץ בקניית מחשב", יש לינק נוסף בעמוד שמפנה למאמר שנותן עצות לסטודנטים על לפטופים. בכל מקרה, אלו עיקרי הדברים שהיו כתובים בו: א. הייצרנים המועדפים- dell, ibm, lg, acer ב. מומלץ מעבד "דותן " של אינטל, 1.5-2.5 ג'יגה, יותר מזה וזה יאכל את הבטריה. ג. זכרון- לא פחות מ 512 מגה. ד. דיסק קשיח- לא פחות מ- 60 ג'יגה. ה. סוללה- לא פחות משישה תאים. ו. לא לקנות כונן דיסקים של קומבו. ז. להשקיע בהרחבת האחריות. הנתונים שלי: א. עד 4000 ש"ח (מה לעשות? סטודנטית תפרנית). ב. יש לי צורך ביישומים בסיסיים בלבד- סטודנטית למשפטים. אנשים טובים, אנא חלקו עימי את הידע שלכם

kobi 23

New member
שלום

אכן ,חלק מה שכתוב שם לא ממש מעודכן לרשימת היצרנים המועדפים אפשר להוסיף גם את טושיבה. מעבד: הדותן הינו מעבד מיושן ,אפילו מיושן מאוד , אמנם במקרה שלך הוא היה אמור להספיק אבל אני דיי בטוח שלא מוכרים אותו יותר במחשבים חדשים.היום כבר יש מעבדים שעושים הכל ,מהר יותר ,טוב יותר, וצורכים פחות חשמל זכרון:היום לא פחות מ1 ג'יגה ועדיף 2 (במקרה של ויסטה,חובה אפילו 2) דיסק קשיח:80 ג'יגה מינימום וכל המרבה..... סוללה: נשארה אותו דבר כונן:כנ"ל , אלא אם את לא צריכה צורב DVD. אחריות: כנ"ל. טווח המחירים שלך מגביל אותך למחשבים בסיסיים יחסית , אבל הם יספקו לך אחלה תמורה. כנסי למשל לאתר הזה http://www.ksp.co.il/hmain.php תכנסי ללינק של מחשבים ניידים ובחרי ב"DELL". אם הייתי יכול הייתי נותן לך לינק ישיר אבל לא מצליח לי

kobi 23

New member
נ.ב

אני לא יודע מי נותן השירות למחשבי DELL אצל KSP ,אבל המחיר מאוד קורץ ושלוש שנות אחריות לא הולכים ברגל. אני מכיר שני נותני שירות עיקריים לדל בארץ:ניופאן וCPM.יש עוד אחד שאני לא זוכר את שמו חשוב לבדוק שהיבואן זה לא "ביז'ו גרגשוילי ובניו"

יאיר B

New member
רשמתי לפני לעדכן את המאמר.

עדכון אונליין: א. ליצרנים הללו אפשר להוסיף את טושיבה, HP ואת לנובו שמחליפה את IBM ביצור הניידים שלה. ב. המעבד הזה הוא היסטוריה. כים הולך דואל-קור או קור-2-דו המתקדם יותר. ג. זיכרון: הסטנדרט הוא 1GB, מתחיל להיות 2GB (ועדיף). ד. דיסקשיח: 120GB זה הסטנדרט במחשבים הגדולים. יש גם 160GB. ה. סוללה - 6 תאים זה הסטנדרט. ו. כונן - כולם היום באים עם צורב DVD כסטנדרט. ז. הרחבת אחריות - כמה שיותר יותר טוב, אבל זה מיקר. כמו שקובי כתב, ב-KSP מוכרים מחשבים של דל (סדרת הווסטרו החדשה למשל). כדאי לנסות. לשימושים שלך את צריכה מחשב בעל מפרט בערך כזה: מעבד: דואל-קור רגיל יספיק לדעתי. זיכרון: כדאי 2GB (במיוחד לויסטה פרימיום). דיסקשיח: 120GB. סוללה : 6 תאים מסך: 15.4", משקל: 2.6-3.0 ק"ג (זה טווח המשקולות לגודל המסך הזה). כרטיס מסך: כרטיס רגיל של אינטל (X3100 יספיק בהחלט). כל השאר זה סטנדרט (צורב DVD, כרטיס אלחוטי, BT אם את רוצה, 3-4 שערי USB, יציאת S-VIDEO אם את צריכה - לבדוק כי לא בכולם יש). השימוש העיקרי של סטודנטים למשפטים הוא ב-CD שנקרא תקדין או פדאור שמכיל את כל פסקי הדין. כמו כן יש שימש במעבד תמלילים + אינטרנט. ל-CD המיוחד זה אין דרישות חומרה מיוחדות.

kobi 23

New member
תשמע יאיר

לדעתי אפשר גם להוריד את הDUAL CORE הרגיל מהמומלצים , הימים שלו ספורים. במיוחד שהמחירים של ה2 כבר לא ממש יקרים. לגבי הדיסק קשיח , אם מערכת ההפעלה הינה ויסטה , באמת עדיף דיסק קשיח שמעל 100 ג'יגה. פשוט אני רגיל לXP ו80 ג'יגה מספיק לו בהחלט

למעלה