שלום שאלה / עזרה

אוראורה

New member
שלום שאלה / עזרה

אני בתחילת דרכי בגרפיקה ואני מעצבת לחברים אלבום דיגיטאלי לבר מצווה. האלבום צריך להיות בגודל 30X30 1. איך עיצוב העמודים צריך להיות מבחינת הדפוס? האם לעשות כל עמוד בנפרד בגודל 30X30 או כל שני עמודים פנימיים יחד כעמוד בגודל 60X30 ושני העמודים של הכריכה יחד? 2. יש צורך להוסיף משהו לפני ההבאה לדפוס? 3. התחלתי לעבוד בפוטושופ אבל אני מתלבטת אולי כדאי לי לעבוד באילוסטרטור מה דעתכם? מה יותר נוח?

אושרינה

New member
הי

בגדול בעיצוב אלבום דיגיטלי, שמירת הקבצים תלויה בבית הדפוס ובטכניקה שלו. למשל, אלבומים דיגיטליים רגילים, צירך להביא לבית הדפוס (שאני מדפיסה בו) כקובץ PDF ובו כל עמוד בנפרד ללא דופלקסים. באלבומים כמו של צלמים, שנקראים גם אלבומי HD - הנפתחים בפתיחה של 180 מעלות, והם יותר יקרים. שם צריך להעביר את הקבצים בפורמט jpeg ובדופלקסים, כולל העמוד הראשון של הפתיחה. לגבי תוכנות, אם במקרה יש לך גם אינדיזיין - זו תוכנה שנותנת הרבה יותר פתרונות מכל התוכנות האחרות לעימוד. בהתחלה זה נראה קשה, אבל היא דומה לתוכנת האילוסטרטור בהרבה מובנים, והיא יחסית לא קשה. ברגע שלומדים אותה, אני יכולה להגיד שהעבודה בתחום משתפרת פלאים, כי החסכון בזמן הוא מאוד משמעותי. ואם לא אז תעשי דפי PDF או jpeg בשתי התוכנות האחרות. ואם PDF - אז רצוי לעשות לו אחר כך combine לקובץ אחד. מקווה שעזרתי אושרינה

פודיום6

New member

אוראורה

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני מבינה ממך שפשוט אני צריכה לברר זאת עם בית הדפוס.

אושרינה

New member
לגמרי

לא פעם כשאני מחכה בתור בבית הדפוס אליו אני הולכת, אני נתקלת בלקוחות שהביאו את הקבצים בפורמט הלא נכון. והם אחר כך צריכים לבזבז זמן, להתחיל לעשות את העימוד מחדש. זה לא מסובך, אבל זו התעסקות שאפשר היה למנוע... איפה את הולכת להדפיס, אולי אני אוכל לעזור לך אם אני מכירה את המקום. בברכה אושרינה

אושרינה

New member
הי

בוודאי יש כאן הרבה סטודנטים לעיצוב מבצלאל ובכלל מכללות ואוניברסיטאות בירושלים שהיו יכולים לתת לך מידע טוב יותר ממני. אני מכירה רק את דפוס דניה. הם די מומחים בתחום האלבומים המיוחדים לצלמים. תעשי עליהם גוגל ותדברי איתם. הם מאוד נחמדים. מקווה שעזרתי אושרינה

למעלה