שלום ,שאלה מביכה...

רזונת

New member
שלום ,שאלה מביכה...

יש לי פוביה רצינית של פחד משרותים (אפילו בבתים של אנשים שמכירה עבודה וכו) האם יש סכני להידבק במשהו כאשר "עושים מהאויר" ולפני כן מורידים מים וזורקים פנימהניר טואלט? אני יודעת שזה נשמע מוזר... (אגב, האם מישהו מכיר את ה"פטנטים" האלה?) אבל אני ממש רצינית. האם יכול לקרות משהו אם בטעות נוגעים באסלה או שמים קופצים בחזרה? מישהו שמע על התרסיס המחטא? מה דעתכם? אני היסטרית מדי? מה דעתכם? תודה

mulani

New member
כמה תשובות

1. לא צריך לקנות משהו מיוחד - את יכולה לרסס עם אלכוהול שאת שמה בבקבוק לריסוס 2. את יכולה לשם נייר טואלט על המושב של האסלה לפני השימוש בשביל המקרים שאת נוגעת בטעות 3. את יכולה להמשיך לעשות באוויר ללא דאגה 4. הכי חשוב זה לשתוף ידים עם סבון לאחר השימוש

פוביות.........

נראה שאת סובלת מצורה כלשהי של פוביית ניקיון- אבל את לא היחידה (צרת רבים - חצי נחמה?) פוביות שירותים שונות די נפוצות. השאלה היא עד כמה זה מעיק על חייך ומפריע לך לתיפקוד היומיומי... אם זה מגיע למצב של פגיעה משמעותית בתיפקוד, אז זה דורש טיפול. רובינו נמנעים מלשבת על אסלה במקומות זרים לנו, ואם צריך לשבת, אפשר " לחתל" את האסלה בנייר טואלט ולשבת על הנייר. אם ממש מפריע לך, את יכולה להסתובב עם בקבוק ליזור או חומר חיטוי אחר ולהשפריץ לפני השימוש. יש מקומות באירופה שבשירותים עצמם מחכה לך מיכל כזה להתזה ואת יכולה לעשות בו שימוש כראות עינייך, כך שכנראה זו בעיה מוכרת בעולם. שטיפת ידיים כמובן חשובה, הקפידי עליה, שטיפה אחת טובה עם סבון מספיקה בהחלט.

שלום רזונת

כפי שנאמר לך, הרבה אנשים סולדים משימוש בשירותים ציבוריים - בעיקר בארץ המלוכלכלת שלנו. בניגוד למה שכתבו לך, יש מחלות שאפשר להידבק מהן אפילו מ"לעשות באוויר" למשל- טריכומונס מדבק מתרחיף שמרחף לו מעל האסלה לתוך גופך החשוף (סורי). אבל כמובן שזה קורה פחות מאשר אילו ישבת. בשאלה האם את היסטרית וכו', המונח הנכון לתיאור אדם שיש לו פחד כפייתי מהזדהמות הוא "אובססיה של ניקיון" ולא פוביה. או במלים אחרות: טורדנות כפייתית. האם את מוטרדת מאוד גם מהזדהמות בדרכים אחרות, כמו נגיעה בחפצים? עד כמה זה משפיע על חיי היום יום שלך ועד כמה את סובלת מזה? אלו הן השאלות שיקבעו האם הסלידה שלך "נורמלית" או פתולוגית.

behappy

New member
לפי מה שאני יודעת..

אותם חידקים שנמצאים בשירותים וכו-הם אנאירוביים ומתים באוויר,כך שאין מהם סכנה.. <זה לא פתר לי כמה תהיות לגבי דלקות מאוד מסוימות שמופיעות לכולם דווקא בצבא..
>

לא רק שאלה היגיינית

הסיכון להידבק במיני חולירות הוא סיכון בעל סבירות כזו או אחרת שהאחרים כבר התייחסו אליו. הצד השני של המטבע הוא ההגבלה על החיים היומיומיים עקב הקפדת היתר בנושא הזה, ובכך אין סיכון אלא יש וודאות מוחלטת. השאלה הבסיסית היא מה גרוע יותר: ללקות פעם במחלה מדבקת שכזו או לחיות את היומיום באופן אותו את מתארת. חשוב לזכור שרוב האנשים לא נדבקים ממחלות במקומות מעין אלה, אלא ממגע עם האנשים הקרובים אליהם.

מון שרי

New member
אפשר גם לקנות

מגן לאסלה מנייר, ישנם גם שירותים ציבוריים בהם יש מתקן לשליפת מגן כזה. אפשר לשים את זה על האסלה וזהו. את יכולה לשים בתיק כמה כאלה מקופלים וזהו.

הבה נבהיר, בהזדמנות זו ../images/Emo5.gif

במלה "היסטריה" כמעט לא משתמשים בהקשר רפואי. הבְעתה העזה שנקראת בלשון העם היסטריה נקרא בשפה הרפואית פאניקה. פרויד וממשיכיו השתשמשו במלה היסטריה כדי לתאר חרדה שמקורה ברחם ( hysterus, כמו ב- hysterectomy), אבל היום כמעט לא משתמשים באבחנה הזו. פוביה - פחד מוגזם ממשהו ספציפי מאוד, למשל פחד מעכבישים (ארכנופוביה) או ממקומות פתוחים (אגורפוביה). אובססיה - מחשבה טורדנית על נושא מסויים המתעוררת בזמן חרדה. אובססיה של הידבקות בזיהומים, חיידקים וכו' היא אחת האובססיות הנפוצות.

למעלה