התשובה עם ההסבר
נראה שב+15, כך נראה לי, השווי הוא באמת בסביבות 1040 ש"ח. יתכן שאבי צודק, צריך שיסביר. ========================================== הודעה מ: NBANBA אל: עומר יעבץ תאריך: 02/07/2005, שעה: 16:05:17 תודה רבה על התשובה המפורטת. אני מבולבל,AVI359, אומר שאין רכב רפואי מקבלים דמי ניידות ב+5 כ- 1020 ש"ח. אני יגיד לך על מה אני מוכר ונראה איזה ניידות אני אמור לקבל. קרסול ימין-קשיון נוח=20% כף רגל ימין-קשיון לא נוח=20% בכף רגל ובקרסול זה זמני בנתיים. צלקות בגוף ובגפיים 27% לצמיתות,כאשר רוב הצלקות זה בגפיים שזה הרגל. הבנתי שבניידות ברגל עושים שכלול כולל. וחוץ מזה יש לי 20% נפשי ו-10% גם נפשי שתי סעיפים לא יודע אם זה קשור אבל זה מה שיש לי ביחד 67%. מה רמת הניידות שאני אמור לקבל כרגע לפי איזה תקנה וסעיף להסתמך? תודה רבה על העזרה. ========================================== הודעה מ: עומר יעבץ אל: NBANBA תאריך: 02/07/2005, שעה: 15:13:25 דמי ניידות נכים בדרגות נכות מסוימות עבור פגימות מסוימות זכאים לדמי ניידות. דמי הניידות ניתנים במספר דרגות ניידות הנקבעות לפי מספר גורמים וביניהם סוג פגימתו של הנכה ודרגת נכותו (כאשר דרגת הנכות הנבחנת היא דרגת הנכות אשר על חשבון השירות הצבאי, מלבד נכי לב ורגליים בהם נבחנת דרגת הנכות הכוללת). תשלומם של דמי הניידות נכה רגל בדרגת נכות של 30%-49% - דרגת ניידות ב + 15% (כ - 1,035 ש"ח). נכה על רגל (לא קטיעה) בדרגת נכות של 50%-54%, נכה קטוע יד ונכה שמסיבות רפואיות אושר לו רכב רפואי בנפח 2,000 סמ"ק - דרגת ניידות ג + 5% (כ - 1,239 ש"ח). נכה על רגל (לא קטיעה) בדרגת נכות 55% ומעלה, נכה קטוע רגל בדרגת נכות 50%-54%, נכה בדרגת נכות 80% ויותר על כוויות, נכה המטופל בדיאליזה, נכה 100% בשל טרשת נפוצה, פגיעת ידיים פגיעת ראש עם נזק מוחי והמיפלגיה - דרגת ניידות ד + 30% (כ - 1,643 ש"ח). נכה 100% מיוחדת אשר לו רכב רפואי בבעלותו - דרגת ניידות ד + 40% (כ - 1,789 ש"ח). נכה 50% בכל סוגי הפגיעה, נכים שהפגימה המצטברת ללא הפחתה במערכת הלוקומוטורית היא 50% או 10% במערכת הלוקומוטורית כשהנכות המצטברת הכוללת ללא הפחתה היא 55% לפחות - דרגת ניידות ב + 5% (כ - 945 ש"ח). רכב מדינה נכה שברשותו רכב שבבעלות המדינה יקבל דמי ניידות בשתי רמות: 1. רמה 1 - בסיסית - כ- 2,040 ש"ח (מחושב לפי צריכת דלק ל- 2,200 ק"מ לחודש). 2. רמה 2 - לנכה הנוסע ללימודים, עבודה או אימוני ספורט מרחק העולה על 20 ק"מ בכיוון אחד - כ - 2,504 ש"ח (מחושב כנ"ל לפי 2,700 ק"מ). נכה שאין בבעלותו רכב רפואי נכה שאין ברשותו רכב רפואי זכאי גם כן לדמי ניידות כאמור לעיל אך לא יהא זכאי לתשלום עבור הביטוח. נכים המאושפזים כרונית אינם זכאים לדמי ניידות, נכים המאושפזים זמנית יקבלו דמי ניידות מתואמים לאשפוזם. תשלום דמי הניידות יכול ויינתן רטרואקטיבית למועד קיום הועדה שקבעה את דרגת הנכות המזכה בדמי הניידות, אך לא יותר מתחילת שנת התקציב. ========================================== הודעה מ: NBANBA אל: עומר יעבץ תאריך: 28/06/2005, שעה: 22:02:41 ניידות מקבלים לפי גובה אחוזי הנכות ולא קשור אם הם אחוזים קבועים או לא? ולא קשור אם אין רכב רפואי? אני הייתי זכאי לרמת ניידות ב+15 רוב הזמן וכמה חודשים בהתחלה רמת הניידות הייתה צריכה להיות ד+30, כל הזמן קיבלתי רמת ניידות בסיסית. השאלות שכתבתי בהתחלה כאן למעלה במסר זה מה שאני רוצה לדעת. אודה לך אם תענה לי תשובה ברורה תודה רבה!