שלום - שאלה לי לרב

פסייקו

New member
שלום - שאלה לי לרב

אני לא יודע אם שאלות כגון אלו כלולות בקטגוריה אבל אנסה.. מילדותי אמרו לי ולמדתי שבן אדם שנהרג על קידוש ה' הוא מגיע הישר לגן עדן. אמרו גם שלההרג על קידוש ה' הווי אומר למות בגלל עצם היות האדם יהודי. צפיתי אתמול בסרט "סיאנסים בצבא" ששם שני חבר'ה שחזרו בתשובה מספרים על סיאנסים שהם עשו וכו'.. הם מספרים שם על רוח שירדה של בן אדם שנהרג במלחמת יום הכיפורים ואפילו נתן להם מס' טלפון בביתו ועוד משהו לא זוכר. וכן על רוח אחרת שירדה של אחר שאמר שהוא היה במחנה ההשמדה טרבלינקה ואף נתן להם שם של חבר שהיה איתו והוא נותר בחיים [מישהו מי-ם]. אומרים [וגם הם עושי הסיאנס אמרו זאת] שהרוחות שאפשר להוריד בסיאנס אלו רוחות אשר נמצאות בעולם התוהו הווי אומר כף הקלע. אך ייתכן שאנשים שנהרגו על קידוש ה' יגיעו לכף הקלע? הרי הם נהרגו על עצם היותם יהודים?! אשמח אם תבהירו לי את הענין.. תזכו למצוות :)

נראה לי

שמה שאומרים שהרוחות אלו רוחות אשר נמצאות בעולם התוהו אומרים רק על נשמות הנכנסות בדיבוק. בסיאנס אפשר להוריד גם נשמה גבוהה, יש כאלה שמקשרים את העלאת אוב לסיאנס ובהעלאת אוב מובא שהעלו גם את שמואל הנביא. http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k08a28.htm

gdisrael

New member
זהו, שזה \מאוד תלוי

אתה לא בוחר איזה רוח לעלות. לפעמים אלו רוחות מגהינום וכף-קלע, או אפילו נשמות תוהות, ויש גם כאלו. בעניין גן עדן - אני לא בדיוק יודע, אני חושב שאפשר להעלות - אבל זה יותר קשה. אפשר לברר זאת, את האמת ...

למעלה