שלום שאלה לי יש

sardukar

New member
שלום שאלה לי יש

אחותי הקטנה והמתוקה צריכה לכתוב עבודה על המגלה הפורטוגזי וסקו דה גמה. לצערינו הרב כמה שחיפשנו מידע באינטרנט לא הצלחנו למצוא שום מספק בנושא. אני אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי למקור מידע טוב בשבילה. תודה מראש

shagam11

New member
בבקשה../images/Emo26.gif

ואסקו דה גמא (1460-1524): כשעלה לכס המלוכה הפורטוגלי מנואל הראשון, החליט זה לצאת בעקבות מסעו של דיאש להודו. המלך בחר בואסקו דה גמא בנו של פקיד שהוכיח את עצמו כספן ודיפלומט, לעמוד בראש משלחת שיצאה ביולי 1497 מנמל ליסבון בצי של ארבע אניות מצוידות באספקה לשלוש שנים. המשלחת הייתה מצוידת היטב במפות, במכשירים אסטרונומים ובטבלאות לחישוב נטיית השמש. התוצאות המידיות של מסעו של וסקו דה גמא, הגשימו את התקוות שתלו בו. דה גמא הוכיח מעל לכל ספק, שיש דרך ים עבירה בין המזרח למערב, וזכה לתהילה מיידית. תהילתו המסחררת של קריסטופר קולומבוס, לכל הפחות מנקודת המבט של האמריקאים, סינוורה את עינינו מלראות הישגים אחרים בעידן הים הראשון, שהיו גדולים לא פחות ואפילו יותר. תוצאות מסעו של וסקו דה גמא-מסחר עם בירות הודו, היה ללא השוואה לאלה של קולומבוס. קולומבוס הבטיח את ערי יפן והודו האגדיות אך הגיע רק לחופים פראיים ולא ידועים. קולומבוס הבטיח מכרה זהב ומצא שממה. מה שהבדיל את וסקו דה גמא מקולומבוס היו יכולות ואפשריות הניווט המתוחכמות שהיו ברשותו של דה גמא לעומת טכניקות הניווט של קולומבוס שהיו בסיסיות. בעוד דה גמא השתמש באמצעים מדעים, הסתמך קולומבוס על חישוב עיוור ומצפן מגנטי.

למעלה