שלום, שאלה לי אליכם

• פותח הנושא naty3
  • פורסם בתאריך

naty3

New member
שלום, שאלה לי אליכם

אתמול הלכתי לבנק וביקשתי מהפקיד להזמין לי כרטיס אשראי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה כרטיס אשראי. הפקיד אמר לי שצריך לשעבד סכום מסויים לטובת הבנק. בחיים לא שמעתי על דבר כזה, וגם חבר שלי, שיש לו כרטיס אשראי, לא נתקל בזה. האם זהו נוהל רגיל של הבנק? הפקיד אמר בהתחלה 7000 שקל שעבוד ואח"כ הוריד את זה ל-5000 (אחרי שאמרתי שאני לא מכירה דבר כזה). תודה מראש לעונים..

bendavid

New member
אם אין לך חסכונות או משכורת

דרישת הבנק נראית סבירה לחלוטין.

על מנת לקבל כרטיס אשראי

דרך הבנק, הבנק מבקש לראות פעילות מתאימה על מנת לקבל את הכרטיס, בין אם זה משכורת קבועה הנכנסת לחשבון או חסכון/פקדון מסויים שקיים כבטחון לקבלת הכרטיס. הוא דורש זאת כי בכך שהוא נותן לך כרטיס אשראי הוא מתחייב לכבד את כל הפעילות מתבצעת בכרטיס ולהעביר את הכסף לחברות האשראי. את יכולה להזמין כרטיס ישירות מחברת האשראי ואז את לא תצטרכי להפקיד בטחון כלשהוא

ettt

New member
אבל אז

סביר להניח שהיא לא תקבל- חברות כרטיסי האשראי לא מטומטמות- אם אין לה כרטיס קיים היא לא עומדת בתנאי הסף לכרטיס חוץ בנקאי. וגם אם ילכו לפנים משורת הדין- יבקשו ממנה להראות פעילות בנקאית סבירה של 3 חודשים לפחות (וחייבים שתהיה משכורת)

חב' אשראי לא מנפיקות כרטיסים ללקוח

שפונה אליהם. הכלל הוא רק דרך הבנק. אחרת, איך יעשו את ההון שלהם? הבנק דורש בטחונות ליישום הגירעון אם ובמידה יהיה כזה.

סליחה אבל את טועה ובגדול

חברות האשראי מנפיקות כרטיסים גם לבד. אין שום0 כלל שאומר רק דרך הבנק. ואם אני רוצה ויזה כאל ויש לי חשבון בבנק פועלים? אני מזמין מזמין דרך החברה. ואם אני רוצה ישראכרט ויש לי חשבון בבנק דיסקונט? אני מזמין דרך החברה. ואם אני רוצה כרטיס לאומיקארד ואין לי חשבון בבנק לאומי? אותו כנ"ל. נ.ב. לא רק שהחברות מנפיקות כרטיסים לא דרך הבנק אלא אפילו יש להם מועדונים מיוחדים לכך, ראה מועדון"POWER CARD" של ויזה כאל אותו אפשר להזמין אך ורק דרך הזמנת כרטיס חוץ בנקאית מויזה כאל.

naty3

New member
יש לי חסכון והשעבוד יהיה על 5000

ש"ח ממנו. זה מתנגש עם מה ש-bendavid אומר..

למעלה