שלום, שאלה לי אליכם,

ש ר ה

New member
שלום, שאלה לי אליכם,

ראיתי שיש פה מד"איסטים..ויש לי שאלה בראש כבר תקופה מסוימת.. אני סטודנטית לסיעוד שנה ג´, בשנה ראשונה עברנו קורס מד"א בסיסי שכולל החייאות, והשנה אף התניסיתי במד"א. בקורס הדגישו שכיום יש חשיבות לנושא בטיחות המטפל יותר מבעבר, לכן למשל בהנשמות, כבר לא עושים הנשמה מפה לפה, אלא עם פוקט מסק.. השאלה שלי היא, מה קורה אם ברחוב מתמוטט לו בנ"א, ונמצא ללא נשימה ודופק, ואין מישהו אחר מסביבי ואני האחראית בעצם.. הרי חובה עליי לטפל בו.. האם אני צריכה לקחת סיכון ואולי להדבק במחלות כלשהן? מישהו נתקל במקרה דומה פעם? אשמח לשמוע תגובות..

orend123

New member
שלום

שלום שרה. התמוטט מישהו ברחוב ונמצא ללא נשימה וללא דופק? ישר מתקשרים 101... לא מתחילים לחשוב איך מנשימים.... אם מסכת כיס יקרה(בסביבות ה90 ש"ח), או גדולה מדי לנשיאה וכדומה יש כל מיני חלופות וגם אלתורים. ראיתי אצל מישהו מין ריבוע ניילון עבה ובאמצע יש מין "שסתום הנשמה" חד כיווני, מין ריבוע פלסטיק כזה שאפשר להכניס לפה. חוץ מזה אפשר גם לאתלר, אפילו סתם ניילון עם חור באמצע יספיק בשביל לעשות הנשמה לכל מי שנרתע מהנשמה מפה-לפה. כמו כן לפי מחקרים הוכח שהחייאה ללא הנשמות גם עוזרת אך לא לטווח הארוך. מתוך "המדריך להחייאה" : שכתבו (יותר נכון ערכו) יואל דונחין ונתן קודינסקי; "....לאחרונה, בעיקר בשל הרתיעה מפני מגע הפה בפיו של זר, אפילו מחוסר הכרה, הומלץ לנרתעים מפני הנשמה שכזו [מפה לפה] לבצע במקומה עיסוי לב חיצוני ועל-ידי העיסוי יחדור אוויר לריאות- אוויר המכיל 21% אחוז חמצן (בניגוד לאוויר הננשף מפיו של המנשים, המכיל כ-17% אחוז חמצן בלבד). לכן, תורן המוקד במד"א עשוי להנחות טלפונית את המזדמן לעזרת מחוסר ההכרה, לבצע אך ורק עיסוי חזה (על פי רוב המטלפן נענה בחיוב ומבצע הוראות בדיקנות). כל זאת עד הגעת ניידת הטיפול הנמרץ"

Dr.Drek

New member
ניילון עם חור באמצע?!?!?!?!?!?!?!?!

לאורן היקר! בקריאת תגובתך נתקלתי במשפט זה בתור אלתור בשטח... סליחה אבל דעתי היא שנכון, אומנם הדבר ימנע מאנשים להצמיד את פיים לפה המונשם, אולם הלוואי שזו תהיה הבעיה (רק הגועל).. הבעיה העיקרית היא שבפיו של האדם המונשם מסתובבים אלפי מונים של חיידקים, ואולי אחד מהם הוא צהבת C, B, איידס, או אפילו חיידק טורף ממין חדש???, או אפילו החיידקים באספרציות שעלולות להיות... על זה מדובר ב SAFETY FIRST. ממש לא על הגועל. צריך להבין שחייבים לשמור על תנועה חד כיוונית מהפה של המנשים לפה של המונשם ושהאוויר היוצא מפה המונשם יצא לחור אחר (לא פה המנשים) כדי שהמנשים ישמור על בטחונו. אם אתה, עד כדי כך, מעוניין להקריב את עצמך, בכך שתאלתר שקית ניילון ותנשים - אני לא ממש רוחש לך כבוד...שכן זה כמעט כמו ללכת על אדן החלון של הקומה ה 8 ... .קח סיכון... בשביל מה??? קנה POCKET MASK. נקודה. אין לך בשטח??? אל תנשים. 101.

גילגולx

New member
עיסויים יותר חשובים

עפ"י מה שאני יודע עיסויים יותר חשובים מהנשמות. כמובן שתמיד עדיף לבצע החייאה מלאה אבל ידוע שעיסויים בלבד מסייעים יותר מאשר הנשמות בלבד.

שלום שרה.

ב"ה א) בהצלחה. ב) במקרה של החיאת רחוב להזעיק מיד 101. ג) הסיפטי שלך יותר חשוב מכל אחד אחר. היום שיש אפוטיטיס, איידס, ושאר מרעין בישין. מהראוי שנמגן את עצמנו. ד) אם תחליטי שאת רוצה בתיק שלך פוקטמסט, תגידי :) שוב בהצלחה.

Yev

New member
ממחקר שנערך בארצות הברית במשך עשרות

שנים, על אנשים שהנשימו מפה לפה. לא נדבקו בכלום. או אחוז קטן של הדבקה בדברים שוליים (אני אנסה למצוא את המחקר) ולגבי איידס, הוא לא עובר בהנשמות. אפשר לתת נשיקה לוהטת ולא להדבק.

Dr.Drek

New member
צודק אבל!

אוקי אז קודם כל לגבי איידס, צודק במאות אחוזים, אני נסחפתי עם הכתיבה בלי לבדוק מה רשמתי...איידס לא מועבר ברוק...קיים אומנם סיכוי לפצעים(הרפס וכו´) בפיות המנשים מונשם...אך סיכוי מאוד אפסי... אולם.. לגבי "שנים על אנשים שהנשימו מפה לפה לא נדבקו בכלום". שאתה תהפוך לסטיסטיקה לזה שהנשים מישהו עם הפטיטיס... למה??? למה שתיקח סיכון??? אולי גם במקרי התחשמלות - תזנק באוויר ותנתק את הבן אדם לבד...או אולי תתחיל להחיות באמצע הכביש??? אולי תדקור את עצמך עם כל המחטים שבפח הצהוב??? "סיכוי קטן שמישהו מתוכם יש לו איידס אה???" אתה פה בשביל לעזור, אבל לא להיפגע תוך כדי כך... אפשר להידבק במחלות...ויש בהן מן המסוכנות...ואם יש פה סיכון - לא שווה לקחת אותו... אם אתה רוצה לעזור - קנה פוקט מאסק. נקודה... לא צריך להיות פה ויכוח... אגב - אפילו לא נכנסתי לעניין שהמונשם הוא פגוע טראומה... מה אז??? שהפרצוף מלא דם??? תנשים גם אז??? ועוד אם השיטה שצריכה לחסום את האף ... יאללה קדימה ... תעשה את זה... :)

KILLA DOGG1

New member
קשה לנ להאמין שמתנדב

ברגע שמגיע להחייאת רחוב ודווקא היום הוא בלי המסכת כיס שלו- לא ינשים מפה לפה. בכל טוב ויפה בדיבורים אבל בתכלס נראה מה תעשו.. אני למשל אם/בלי מסכת כיס הייתי מנשים (הוכח כי אחוז היעילות שלה אפסי ולכן גם הוצאה מהתקן)... אותה אנלוגיה הולכת לגבי אירועי פח"ע.. אבל לכאן לא נכיס הרגע.. המשך יום נעים

Yev

New member
קישור

לא מצאתי קישור למאמר עצמו(אולי אמצע) אבל הנה מישהו שהוציא מידע מהמאמר. http://forums.nana.co.il/showmsg.asp?id=876180 ושמה מפורטים מקריי הדבקה. כפי שתראה הם אפסיים, הסיכויי שתדרס גבוה יותר. אז אני לא אומר שעכשיו צריך להתחיל להנשים על ימין ועל שמאל, ובלי להסתכל. אלא כמו בכל דברים בחיים להפעיל שיקול דעת, ולקחת את זה בפרופציות.

שרה...

יש לי דבר אחד קטן להגיד לך.. בכל מקרה בו את חושבת שהבטיחות שלך בסכנה, את לא נוגעת בבנאדם, גם אם הוא ימות !!! בטח לא בהנשמה מפה לפה. עדיף חובש בשטח מגיבור מת ! תזכרי את המשפט הזה טוב טוב. ואגב, אפשר לאלתר כדי להנשים בעשרות אופציות, למשל כפפה, אפשר ליצור ממנה מסכת הנשמה עם שסתום בקלות.

Dr.Drek

New member
אשמח לשמוע על השיטה...?

נשמע מעניין ולא נתקלתי בה... שתף על שיטות עם שסתום שעובד!!!

אם תעשה שני חורים בכפפה

ותעמיד אותם אחד ליד השני, תוכל להנשים דרכם כאשר רק אויר יכול לעבור דרכם.

Dr.Drek

New member
אה...לא הבנתי..

מה מונע מהאוויר היוצא מבית החזה של המונשם לחזור אל פיך??? ולמה צריך יותר מחור אחד בשביל זרימת אוויר??? איפה פה השסתום???

תגובה מקצועית

שלום חברים. שמי ליאור, ואחד מתחביבי הוא להיות.. פאראמדיק. התחביב השני הוא להגיב לשטויות. אז שרה, וכל הנערים הרכים שנתנו תשובות מעניינות. הנשמות - OUT!!! עיסויים- IN!!! כלומר, ע"פ הפרוטוקול האמריקאי לרפואת חירום לבבית (ACLS), חגל סדר הנשמות בהחייאה בסיסית של האדם הבודד. עיסויים, עיסויים מהירים (100 לדקה) ורק עיסויים. למה? כי גילו במחקרים שאנשים נרתעים מעניין ההנשמות, ועל כן לא עושים החייאה בכלל. עיסויים חשובים יותר! לאדם שאבד דופק ונשימה יש די והותר חמצן בריאותיו עד שיבוא אמבולנס וינשימו ע"י אמצעים יעילים (אמבו!!! מפוח להנשמה, במסכת הכיס ואלתורים אחרים לא משתמשים כבר שנים!!!) לחץ דם, לעומת זאת, אין לו! ועל כן, כשאדם מתמוטט ברחוב, ואינו נושם, וליבו אינו פועם, ע י ס ו י י ם!!! זה מה שיציל את חייו! הנשמות? זה כבר עניין למקצוענים... :))

היה מקרה ברכבת../images/Emo129.gif

איש אחד איבד את ההכרה ברכבת(בדרך לנהריה)...ואיש אחד שהיה מתנדב במד"א התחיל עליו החייאה והוא הציל את החיים שלו עד שהגיע הנט"ן. כל אחד יגיב אחרת בזמן שהוא יראה מחוסר הכרה ברחוב, גם מי שיגיד שהוא יברח מהמקום לא נראה לי....

Dr.Drek

New member
שאלה לאופנומדיק...

נשמע מעניין... ע"פ מה קבעו את העניין ש"בריאותיו יש מספיק חמצן ??? מה קרה לחוק של 4 דקות מחוסר הכרה= נזק מוחי??? וכמה זה בדיוק "יש מספיק חמצן" ??? כמה אחוזים? לכמה זמן??? בשלב מסוים, עיסויים יהיו פשוט עיסויים על "ריק"...יש לחץ דם, אבל אם הדם הוא ורידי...כבר חבלז... ??

אני מניחה

שהאופנומדיק התכוון שבפעולה של העיסוי יש גם אלמנט של כיווץ והרחבת הריאות ומכאן גם פעולה של נשימה... אומנןם בנפח קאן אך מספק לזמן קצר כלומר עד הגעת הצוותים...

למעלה