שלום! שאלה לי אליכם.

berrale

New member
ויכוחי סרק..

א. עקרונית, מד"א אכן לא אחראי על מתנדב שהחליט להגיע עצמאית ולהכנס לזירת פיגוע. א2. כונתי היתה שמתנדב שמגיע עצמאית לבוש באמצעי זיהוי כלשהם (חלוק שהביא מהבית) מייצג בשטח את כוחות מד"א, קרי הוא אינו ישות עצמאית. משמעות דומה מתקיימת כאשר מתנדב מגיע עם חלוק לארוע אבטוח על דעת עצמו ומבקש להכנס לארוע..ברור שזה אסור בתכלית, כי מתנדב הוא אינו עצמאי בשטח ומרגע ששם עליו חלוק הוא לכאורה (!) מייצג את מד"א. ברור שבמקרה כזה מד"א יכול לטעון לפעולה של המתנדב בחוסר סמכות ולכן לא תהיה למד"א אחריות שילוכית. ב. על פיקוד 10 ומפקדי מד"א האחרים בארוע להרחיק מתנדב כזה ובודאי שלא לתת לו אמצעי זיהוי. ג. אם נתנו לו אמצעי זיהוי, ו/או אפשרו לו לטפל בפצועים, על אחת כמה וכמה אם הוא לבוש בחלוק/חולצה שהביא מהבית באופן עצמאי ועל אחת כמה וכמה אם אפשרו לו ו/או ביקשו ממנו להצטרף לפינוי, הרי שאיננו עוד אזרח תמים שהגיע לסייע, ועוד איננו מתנדב שורר שפעל בניגוד מוחלט להוראות ושמד"א יכול להתחמק מאחריות לגביו, גם אם הוא פעל בניגוד להוראות הכלליות הנהוגות באותה שעה. ד. בכל מקרה נראה לי ויכוח שלא מן העניין. למתנדב נוער, נסכים עם זאת או לא, אסור נכון להיום לקחת חלק כלשהו בארועי פח"ע, בזירה החמה של הארוע ע"פ הגדרת מפקד מד"א בשטח, וגם כמובן אם הגיע לארוע באופן עצמאי. ה. לעצם העניין, אצא, נניח למשל ראשון, לארוע פח"ע. תשאלו אותי אם ארחיק מהמקום את המתנדבים היחידים שיכולים לסייע לי, קרי היחידים שיכולים אולי להתחיל טיפול... אל תשאלו ! ו. ומעניין לעניין באותו עניין, בימי מלחמת המפרץ, ימי התנדבות לוהטים המה, נאסר עלינו לצאת לנסיעות באשר הם בזמן מתקפה.. עמדתי בתחנה וראיתי אמבולנס אחרי אמבולנס יוצא להחייאה (והיו הרבה כאלה באותה תקופה גם בסניפי השומם משהו...). בדר"כ הם יצאו לבד (נהג לבד... ללא חובש מלווה אז)...אז מתנדבי נוער לא יצאו לנסיעות... אבל גם לא היה מי שיעשה החייאה מאחורה.

למעלה