שלום שאלה ליודעים

CyberBoy

New member
שלום שאלה ליודעים

שאלה לי ,האם אני לכול להכריז על פשיטת רגל למרות שעברו מאז –8 – שנים ,ואם כן מה היתרונות בן פשיטת רגל לבן מוגבל באמצעם .

ציפי ג

New member
היתרון הבולט של פשיטת רגל

הוא אפשרות ההפטר לאחר מספר שנים בססטוס. החסרון הבולט הוא שמתערבים לך בענינים הרבה יותר. מזמנים אותך לחקירות עומק (לפעמים), ולמעשה שוללים ממך את הזכות להחליט החלטה כלשהי על נכסיך.

CyberBoy

New member
המשך לשאלה............

יש לי מיספר חובות לו ,א:בנק אחד משלם 2000שח עד עכשב שילמתי 80000שח נותר עוד 30000שח כל חודש 2000שח .ב:בנק שני 80000שח כל חודש 1000שח .(זה השדר של הבנקים) ויש לי עוד 60000 חוב שעוד לא הושדרו ,האכנסות שלנו 3200שח של הנכות שלי + 3000שח של האישה שלי+ 1200שח של הילדים ,אני סוגר חוב אחד ומוסיף עוד אחד במקום אחר,האים תוכלו ליעץ לי אך ליפתור את הבעיה .

BOO KA

New member
השוד הגדול של הבנקים

אבא שלי לקח הלוואה במסגרת הקרן לעידוד עסקים קטנים בשנת 1992 אחרי 3 שנים היה לו אובר די גדול בבנק וריב עם המנהל. הבנק, כגוף כוחני הגיש וקיבל אישור לעיקול. הגיעו באמצע הלילה כמו גנבים ורוקנו לו את כל המפעל. כך הוא הכיר בפעם הראשונה את המוסד "הוצאה לפועל". חכמים המליצו לו על פשיטת רגל. הוא הגיש בקשה. בשנת 1996 הוכרז פושט רגל. מאז הוא משלם כל חודש סכום מכובד של 1000 ש"ח. תעשה חשבון: בסך הכל שילם עד עכשיו 60.000 כל זכויותיו כאדם נשללו ממנו. אין לו חשבון בנק, אין לו כרטיס אשראי, אין לו דרכון אין לו רכב, וגם לו היה לו את הכסף לקנות רכב, אסור שיהיה לו בקיצור = אין לו חיים. מה שמחזיק אותו חי, אלה הנכדים. לפני כשנה התערבתי בעניין והחלפתי עו"ד. תחילה הוא הביע זעזוע מכל התהליך ולטענתו (על פי בדיקת המסמכים) מזמן היה צריך לקבל הפטר. בקשה זו הוגשה וכמובן נדחתה, מפני שהכונס לא המליץ. טענת הכונס: עדיין לא שולם 40% מהחוב. ומה החוב תשאל? החוב המקורי היה 70.000 80% מהסכום היה בערבות מדינה. המדינה סגרה את הקרן ומתנערת מהערבות שנתנה בשנת 1992. השנים, עשו את שלהם 70.000 ש"ח הפך ל 680.000 אבי צריך לשלם 40%מזה. אבל מה? עד שישלם 40% לא רק שהוא כבר לא יהיה בחיים (הוא בן 66 ומאוד מאוד חולה), אלא שהחוב בטח יהיה 2 מיליון. הכדור ממשיך להתגלגל וכמו בכל דבר במדינת ישראל, לאזרח יש רק חובות ואין לו זכויות. סיפרתי לך את הסיפור על מנת שתדע, שפשיטת רגל אולי נראה לך כרגע כפתרון אבל זה בעצם הגרוע מכל.

למעלה