שלום שאלה חשובה..

fireballfxp

New member
שלום שאלה חשובה..

אז ככה, נעים מאוד שמי אריה, השאלה קצת חשובה לי ולכן אני אשמח לתשובות מרחיבות ועם חשיבה מאחוריהן!
יש לי חברה, שיש לה עוד מעט יום הולדת, החברה הייתה במגמת אומנות ואוהבת ציור ואומנות, חשבתי על לעשות לה הפתעה ולקנות לה "ערכת אומנות". שאלתי אותה והיא אמרה לי שהיא אוהבת לעסוק ברישום, ולעבוד בצבעי אקריליק, סליחה אם אני טועה במושגים פשוט אני קצת רחוק לי תחום האומנות. חשבתי לקנות לה סטנד לציור, עם קרש ודפים לרישום, עפרונות, מכחולים, צבעי אקריליק, קנבסים שונים ופלטה. עכשיו השאלה זה איזה מברשות לקנות, האם יש חשיבות רבה לבחרה של המברשת? איזה גודל? כמה מברשות? איזה צבעי אקריליק? כמה צבעים הייתם אומרים לקנות? האם שווה יותר לקנות ערכת צבעים מוכנה מראש? איזה גודל שהשפופרות יהיו? הדגשים זה ככה, שנינו חיילים וחוזרים חמשושים, לכן אני לא מאמין שיהיה לה ממש המון זמן לצייר, אז יש להתחשב בזה. ודבר שני אני לא ממש רוטשילד, ולכן גם זה משחק תפקיד חשוב. אני אשמח לכל תשובה שלכם! בתודה ענקית מראש!

coach miriam

New member
זה תלוי כמה כסף אתה רוצה להשקיע

מכיון שכלל אין לך מושג אני מציעה לך ראשית להחליט בערך על הסכום שאתה רווצה להשקיע....אחר כך כנס לאתרים של חנויות באיזורך שמציעות ציוד לאמן או אתרים בארץ . כך תקבל מושג טוב על מחירי הציוד ....ואז כבר יהיה לך יותר ברור. בשלב הזה כבר יהיו לך שאלות יותר ממוקדות ויהיה יותר קל לעזור לך

coach miriam

New member
ואפרופו ציוד ובזול

חנות אומנות לכל ברעננה ברנדס 1 פינת אחוזה . זול ואדיב . חיפשתי כני ציור שניתן לכוון אותם ואפשר לתפוס את הציור (לא עם פינים) ומצאתי שם תוצרת הארץ הגדול שבהם עם קופסה לשים את הצבעים עולה רק 165 שח לעומת תוצרת חוץ במקום אחר שהזול בהם היה 450 שח. הפתיעו אותי מחירי צבעי השמן והמכחולים. אם אתם גרים קרוב שווה לבדוק.

fireballfxp

New member
מצאתי כמה חנויות..

כנים-120-200 ש"ח. קנווסים- שלל מחירים, החל מ-10-15 ועד ל100 ש"ח. צבעי אקריליק- 10 עד 22 נראה לי. מברשות 10-50-70. השאלה זה כמה מברשות היא צריכה בתאכלס, היא מציירת בעיקר מופשט..וכמה צבעים..

danbros

New member
הצעה

צבעים: הייתי קונה את שלושת צבעי היסוד (אדום, כחול, צהוב) + שחור ולבן. מברשות: הייתי קונה 3-5, בגדלים שונים לחלוטין.

coach miriam

New member
רשימת הצבעים הבסיסית

שעליה אני ממליצה לתלמידים שלי ושממנה אפשר להרכיב כמעט את כל הצבעים אדום פרוסס או אדום רוז כחול קובלט כחול סרוליאן ואפשר גם אולטראמרין, צהוב לימון ולבן אני לא מרשה לקנות שחור כי יש לתלמידים נטייה לערבב הכל עם שחור. צבעים נוספים אפשריים הם אדום קדמיום שנותן גוון חזק יפה של אדום אבל אי אפשר לערבב אותו כל כך עם צבעים אחרים וכחול פרסיאן שיש בו שחור , שחור זה אופציה שצריכה להיות במינונים מאוד קטנים. מיכחולים בתור התחלה שני דקים שני בינוניים ועבה. תזכור שלמעט השפכטל הכל נגמר וצריך עוד אז זו נקודת הפתיחה ותמיד אפשר להוסיף. כשאתה קונה לה כן ציור תחשוב על האפשרות שהיא תרצה לצייר עליו ציורי ענק אז שיהיה נוח ותהיה אפשרות לתפוס את הציור. בהצלחה ובילוי נעים

fireballfxp

New member
המשך ומיקוד השאלות..

סמדר כץ ==== קנה לציור אקריליק מברשות דיקט קנווסים עפרונות נייר רישום לא להסתבך עם אקריליק 400-500 ש"ח. ממליצה על רישום. סוגים של עפרנות לפחם. לפחות 5-6 מכחולים. וינזור שמג ניוטון טלנטנס מכחולי בריסטל(סוג), 12 10 8 6 4 שטוחים. וינזור אנד ניוטון, רוברט סימונס -------------------------- אז ככה, התקציב שעומד לרשותי הוא משהו כמו 400-500 ש"ח. מהשיחות עם החברה הבנתי ששני התחומים שהכי קרובים אליה זה אקריליק ורישום, חוץ מזה היא לא ממש טובה בציור דברים מדוייקים ומעדיפה לצייר מופשט. לפי זה אני מבין שאני צריך מכחולים עבים יותר לא? מה שחשבתי לקנות זה ככה, קן לציור- קן עומד מהרצפה עם מסילה למטה לתפוס את הציור. 120 ש"ח. דיקט - בשביל לתפוס עליו דפי רישום כדי לצייר על הקן. משהו כמו 80 על 60. 30 ש"ח. קנווסים - חשבתי לקנות 3-4 קנווסים במידות שונות למשל : 50X60, 60X70 30X40, 40X50. פלטה גדולה- 16 ש"ח. עכשיו נשאר לי לקנות לה : דפי רישום, עפרונות רישום, מכחולים, ואת צבעי האקריליק. ופה מתחילות השאלות. 1. דפי רישום, באיזה גודל הכי נוח להשתמש? קטן או גדול? חשבתי לקנות לה דפים גדולים, משהו כמו 60X80, במין מחברת כזאת כדי שתוכל לעשות רישומים על הקן. מה אתם אומרים? 2. עפרונות רישום, לא ממש ראיתי כאלה עדיין, יש הרבה סוגים? איך לבחור? וכו'.. והשאלות הקשות באמת. 3. כמה מכחולים היא צריכה בשביל ההתחלה כדי להתחיל לעבוד? היא לא ציירה כמה חודשים מאז סוף התיכון, היא הייתה במגמת אומנות, היא אוהבת לעבוד מופשט, איזה גדלים הייתם ממליצים לי לקנות? של איזה חברה? 4. הצבעים עצמם, אני שוקל אם לקנות שפופרות של 12ML בתור התחלה, כי היא חיילת ובבית בקושי יומיים-שלוש בשבוע, וגם זה מתחלק להמון דברים אחרים, וכמה צבעים לקנות? האם לקנות חלק שפופרות גדולות יותר? כמו צבעי יסוד? וחלק שפופרות טנות יותר של גוונים שקשה להגיע אליהם?

coach miriam

New member
אני אתחיל מהסוף

צבעים כדאי לקנות בשפופרות גדולות כי זה יוצא יותר זול גווני בסיס הם אדום פרוסס או אדום רוז כחול קובלת וצהוב לימון לבן ושחור מזה אפשר להרכיב את כל הצבעים כתבתי כבר על צבעים נוספים . מכחולים עדיף שטוחים וכדאי שיהיה גם מכחול מספר 2 כי אולי היא תרצה להכניס פרטים קטנים . נייר זה תלוי בגודל שהיא אוהבת ,קרש אפשר אצל נגר. לרישום אפשר לעבוד בכל מיני חומרים פחם, פסטל, גיר סינטטי, עפרון גרפיטי, תכנס לחנות ותראה מה נראה לך, מעבר להכל תזכור שהמחווה זה הכי חשוב . אני מבינה שאתה רוצה להרשים אותה ולקנות לה הההההכל . אבל גם אם תקנה פחות אני בטוחה שתרגש אותה.

למעלה