שלום, שאלה די דחופה

half a pint

New member
שלום, שאלה די דחופה

אני לוקחת גלולות (יסמין) ובחודש האחרון שכחתי לגקחת גלולה, נזכרי ששכחתי כ- 19 שעות אחרי שהייתי אמורה לקחת, אז לקחתי את הגלולה שפספסתי ולקחתי את כל שאר הגלולות כרגיל. הגלולה ששכחתי הייתי רביעית לפני סוף החפיסה. התקשרתי לרוקח שאני מכירה ושאלתי האם המצב מצריך שימוש באמצעי מניעה נוסף בימים הקרובים והוא אמר לי שלא. קיימתי יחסי מין לא מוגנים ביום בו נגמרו לי הגלולות (עברו מאז יומיים וקצת) ואני בדר"כ מקבלת מחזור ביום שישי בבוקר. היות ועדיין לא הופיע שום סימן למחזור, אני מודאגת... ש לי סיבה לרוץ לקנות פוסטינור? והאם היא תקפה ל- 72 שעות או כמו שקראתי במספר מקומות- לחמישה ימים? תודה רבה על כל תשובה

גלולות

רוב הסיכויים שהכל בסדר כי הסיכוי להרות שיקרה ביות בשבוע השלישי של הגלולות מאד מאד נמוך. סה"כ הרוקח צודק וכעת אין צורך שתרוצי לקנות פוסטינור. המתיני בסבלנות במהלך כל השבוע הפסקה ורק אם לא תקבלי בכלל בשבוע הזה, עשי בדיקת הריון. ככלל, אני כן ממליצה על שימוש באמצעי מניעה נוסף כאשר שוכחים גלולה ולא חשוב מתי וכך אין התלבטות.

half a pint

New member
תודה לך על התשובה

לפני ארבע שעות בערך התחיל אצלי דימום אז אני מניחה שאני יכולה להירגע... במידה והפורום הוא לא רק לשאלות דחופות ובהולות, יש לי שאלה נוספת: אמנם קיבלתי עכשיו מחזור, אבל הרי פוסטינור לא מפסיק הריון שמתחיל- הוא מונע מהריון להיווצר. עד כאן נכון? במידה וזה נכון- אם קיבלתי עכשיו מחזור, יכול להיות שהגוף עדיין לא "התאפס" על העובדות הקיימות? יכול להיות שכמו שהפוסטינור היה מונע מהריון להיווצר בעוד יומיים- המחזור הזה הוא תופעה שקוראת לפני הריון ולא שוללת אותו לחלוטין? אני מקווה שאני ברורה...

תודה לך על התשובה

פוסטינור מונע את השרשת הריון שנוצר ברחם. כלומר, יכולה להיות הפרייה של הביצית לפעמים אבל העובר שנוצר לא יוכל להשתרש ברחם. דימום בכמות טובה די שולל הריון במצב כזה אם כי יש מצבים נדירים שבהם יש דימום כמו וסת והאשה בעצם בהריון. סה"כ אין לך מה לחשוש.

למעלה