שלום, שאלה דחופה

shirshur72

New member
שלום, שאלה דחופה

אני השכרתי דירה לשנה. בתמימותי לא חשבתי ולא הבנתי את הדברים קודם לכן, לגבי סעיף בחוזה שאומר שבמידה ורוצה לעזוב לפני תום החוזה - אוכל להודיע חודש מראש לבעל הבית והוא יאפשר לי להשתחרר מהחוזה (כמובן במידה שאיידע אותו למפרע חודש מראש) עליי לציין שאין סעיף כזה בחוזה שלי - בדיעבד בדקתי את זה - ואין. לצערי מאד לא טוב לי במקום הנוכחי ובעל הבית מחייב אותי למצוא דייר חלופי! עד כאן טוב ויפה, העניין הוא שכבר כמעט שלושה חודשים שאני מראה את הדירה, (פירסמתי מודעה ב"יד 2") ובינתיים לא מצאתי אדם שיגיד לי שלוקח את הדירה. כמה שלא ניסיתי לדבר על ליבו של בעל הבית - הוא לא מוכן לפטור אותי מהחוזה! אני מיואשת ממש ומדוכאת, והכי גרוע שמשלמת סתם כסף בינתיים ולא יכולה לעשות שום צעד לפני שאפטר מהדירה.. אה,שכחתי לציין שבעל הבית אמר שהוא מוכן שאשלם לו על עוד חודשיים ולאחר מכן הוא יתיר אותי מהחוזה וימצא דייר בעצמו,אך זה המון זמן חודשיים בשבילי,כי גם ככה נאלצתי "להתקע" בדירה בעל כורחי כ-3 חודשים. השאלה שלי: אני חושבת לפנות שבוע הבא לבימ"ש על מנת שיתיר אותי מהחוזה. האם יש לי סיכויי? או האם אני נידונה להפסיד? אודה לכם מאד על תשובתכם!

shirshur72

New member
רציתי להוסיף...

שאני מגוררת בדירה מיולי 2010 והחוזה שלי מסתיים ב - 31/8/2011 תודה!

u 1000

New member
למה את לא מוצאת דייר חלופי?

האם זה בגלל שאף אחד לא רוצה או בגלל שבעל הבית לא רוצה את מי שרוצה?

shirshur72

New member
תשובה

אף אחד לא היה מעוניין, אך היה מישהו אחד שדווקא רצה, אך התנה את כניסתו בכך שיעשה שיפוץ על חשבונו לדירה ובתמורה בעל הבית יעשה לו הנחה בשכירות (במקום 1800 ש"ח שכירות, ישכיר לו ב - 1400) בעל הבית לא הסכים ואמר "שהוא לא מוכן לרדת בשקל מ 1800 ש"ח" עלי לציין שהדירה במצב טוב, מרוהטת, 2 חדרים,הקירות מסויידים ולא מתקלפים אך היו כמה אנשים שאמרו לי שסגנון הדירה קצת מיושן, ולא מצדיק את הסכום שבעל הבית גובה. במחיר הזה יכולים למצוא דירה יותר מפוארת ויותר משופצת; (קרמיקה במקלחת, מטבח יותר חדיש ולא בסגנון של פעם, ריצוף חדש)

u 1000

New member
לצערך תצטרכי למצוא דייר חלופי

אם מאוד חשוב לך לעזוב את הדירה את יכולה להגיע להסכמה שאת תשלמי חלק מהשכירות במקום הדייר החלופי (אבל אז צריך להיות ברור לכולם שהתשלום מוגבל עד לתום ההסכם (ואם יש אופציה אז שיהיה ברור שהתשלום אינו כולל את תקופת האופציה))

shirshur72

New member
אכן

החלטתי שזה מה שאעשה ואוריד את השכירות ל 1600 שקלים ואשלם מכיסי 200 ש"ח עבור השכירות לדייר שיהיה מעוניין,עד תום תקופת החוזה שלי. בינתיים הצעתי כבר לשלושה אנשים שראו את הדירה בימים האחרונים, אמרו שרוצים "לעשות סיבוב" לראות עוד אפשרויות, ואף אחד לא חזר אלי... נראה לי שאנשים לא מעוניינים לשלם לאחר תום החוזה שלי את המחיר המלא שבעל הבית דורש (1800)

shirshur72

New member
אשמח לקבל תשובה

מעו"ד פלורי ניסן האם יש לי סיכוי מישפטי בבעיה שהעיליתי תודה

למעלה