שלום שאלה בקשר ל CMP

Dark Muse

New member
שלום שאלה בקשר ל CMP

הבעיה בברך קרתה לי בזמן שהייתי במכון כושר מלפני מעל חצי שנה, כאשר עשיתי פשיטת ברכיים במכשיר כשהכסא היה רחוק מציר המכונה שפושטים איתה את הברכיים. מאז התחילו לי כאבים בברך שמאל בקצה הימני שלמעלה, והיו לי כאבים בזמן שהייתי עושה סט חימום בתרגילים כמו סקווט (כאבים שלאחר מכן עם משקלים גבוהים נעלמו) ,ישיבה ממושכת כשהרגל מכופפת, ובזמן ריצה רק לקראת סופה. בצבא האורתופד שם לי אצבע מעל מפרק הברך והרים לי את הרגל וזה כאב לי מאד, והוא קבע לי CMP ללא צילום ללא שום בדיקה נוספת. כששאלתי בועדה רפואית בצבא כיצד זה עובר, אמרו לי שפשוט זה עובר עם הזמן. כרגע אני רוצה להרשם למכון בחזרה, ולחזור להתאמן על הרגליים. אני עדין מרגיש קליקים לעיתים רחוקות שקצת כואבים ובזמן ישיבה באוטובוסים עם רגל מכופפת, יש הרגשה של כאב חלש. אני עדין הולך עם נעליים כבדות אגב, אך התפקיד שלי לא דורש ריצה הליכה או עמידה ממושכת. רציתי לדעת האם אני צריך טיפול יותר מעמיק לברך או שזה באמת עובר עם הזמן בתנאי שמורידים עומס (להוציא פטור מנעליים צבאיות למשל?) ורציתי לדעת אילו תרגילים במכון אפשר לעשות כדי לחזק את שרירי הרגל שגם אמורים להקל על הבעיה. ובכל מקרה, כמה זמן משוער לוקח ל CMP להחלים? אשמח לקבל תשובות ותודה מראש

CMP

לדעתי צריך תחילה בדיקה יותר ייסודית וצילום. רוב מקרי CMP מגיבים טוב לפיזיותרפיה עם שילוב של תרופות ולעיתים תומך ברך. לא כולם מחלימים ויש אפילו מצבים שצריך ניתוח. לגבי סוג התרגילים כדאי לשאול בפורום פיזיותרפיה.

למעלה