שלום- שאלה בניקוד 'ודאגה' (שם עצם, לא פועל)- איך מנקדים. ו' בשורוק, ד' בשוא, א' בחטף קמץ, ג' בקמץ?
ס סקרצו New member 7/4/11 #1 שלום- שאלה בניקוד 'ודאגה' (שם עצם, לא פועל)- איך מנקדים. ו' בשורוק, ד' בשוא, א' בחטף קמץ, ג' בקמץ?
J JeffLebowski New member 7/4/11 #5 האל"ף בקמץ זו רק בעיית תצוגה, אם תגדיל את הגופן תראה שהיא קמוצה. הוי"ו בשורוק כי היא באה לפני שווא.
ס סקרצו New member 7/4/11 #7 תודה רבה! עזרת לי מאוד! א' ב' וכו'- למה הא' בחטף קמץ? אנא אערף, ככה עמד לי מול העיניים.
trilliane Well-known member מנהל 7/4/11 #12 בטעות כתבת הודעה חדשה במקום תגובה... קורה.../images/Emo13.gif שרשרתי עבורך למקום הנכון (אני מקווה).
trilliane Well-known member מנהל 7/4/11 #17 לגמרי לעניין, תרגיש חופשי להתבטא בשפה נוחה לך "השפה העברית" אינה רק השפה התקנית או הגבוהה אלא השפה על כל גווניה ומשלביה, גם הסלנג.
לגמרי לעניין, תרגיש חופשי להתבטא בשפה נוחה לך "השפה העברית" אינה רק השפה התקנית או הגבוהה אלא השפה על כל גווניה ומשלביה, גם הסלנג.
ס סקרצו New member 7/4/11 #13 לא הבנתי. וקמץ זה לא O? בהגיה האשכנזית מבטאים Deogo או במקרה דידן uDogo.
J JeffLebowski New member 7/4/11 #15 בהגייה אשכנזית כל קמץ הוא O אבל בעברית מודרנית קמץ קטן וחטף קמץ נהגים בצליל O ואילו קמץ גדול נהגה A, כמו דאָגָה. היום לא מדברים כך, רק בבית כנסת אשכנזי תוכל לשמוע קמצים בצליל O.
בהגייה אשכנזית כל קמץ הוא O אבל בעברית מודרנית קמץ קטן וחטף קמץ נהגים בצליל O ואילו קמץ גדול נהגה A, כמו דאָגָה. היום לא מדברים כך, רק בבית כנסת אשכנזי תוכל לשמוע קמצים בצליל O.