שלום, רציתי להתיאץ

גברת ע

New member
שלום, רציתי להתיאץ

ולשאול לדעתכם איזה צמח/פרח כדי לגדל במשרד שיש בו בעקר אור של פלורסנט שמש כמעט ואין בבקשה אל תציאו קקטוס כי יש לנו נסיון מר וכואב מהקקטוס שיבל לחיים ארוכים, שעדין נמצא אצלנו אודה לכם מראש

שקדי

New member
במרפאת השינים שלנו...

ראיתי עציץ עם גפנית צומח לתפארה עם אור נאון בלבד..................

מוטי בר

New member
בתנאי שיש לו מספיק אור אך במשרדים

יש תאורות פלורוסנטיות הדולקות ברציפות כל היום וזה מאפשר לצמחים להסתגל. בידידות, מוטי.

אכן, איני אוהב זאת, הצמחים לא נראים

לי חיים שם. אך בדר"כ מגדלים אותם הידרופונית, עם מדידי מים ודשן ונורה מיוחדת המאירה מלמעלה או שמציבים אותם ליד חלון דרומי, ואיש תחזוקה העובר פעם בשבועיים וגם מרסס את העלים בחומר הנותן ברק לעלים ו...... צמחים שכאלו, לא ניתן להעביר אחר כך לגינה.

מוטי בר

New member
זה לא מדויק ראובן, אפשר לאקלם בהדרג

לא במכה אחת, אך אפשרי, ואני כבר שתלתי לא מעט צמחים כאלו בגינות לאחר איקלום. חג שמח ושבת שלום.

מסכים אתך ! אך לא כל כך אוהב את זה

נאבקתי רבות לאקלם איזה ארוקריה שעקב הדשן שהלעיטו אותה, פיתחה מין שורש אחד בודד (??) קשה כמו חוט ברזל, והיא סירבה להמשיך לגדול ! כאילו שהלעיטו אותה באיזשהוא הורמון מעכב גדילה (??!!??) היא המשיכה לחיות, אך לא גדלה וזה עשה אותי קצת עצוב ! צמחים אחרים שגודלו בשיטה הידרופונית גידלו שורשים דקים כשערות לבנות ודקות, מין שורשי מים דקיקים וחולניים ! אולי משום זאת היו הגננים מרססים אותם בחומרים מבריקים כדי להראות שהם חיוניים ובריאים. סתם לא אוהב את זה. זה מעציב ! שבת שלום לך, מוטי !

אור רון

New member
פוטוסים למיניהם

יש מספר מינים בצורות שונות של עלים ובגוונים שונים.

למעלה