שלום! רציתי לברר....

שלום! רציתי לברר....

אני מעוניין להתחיל ללמוד לתואר ראשון באוקטובר בחיפה. חוג אחד יהיה מדעי המדינה וחוג נוסף עדיין בסימן שאלה, כאשר עד לאחרונה הייתי די מקובע על תקשורת. עכשיו הגיע לאוזניי חוג בשם "שרותי אנוש" בפקולטה לרווחה ובריאות. נאמר לי שהחוג הזה מתאים ומשתלב עם מדעי המדינה. השאלה שלי היא מה אתם יודעים על החוג? לומדים או למדתם בו? איך רמת הלימודים? מה אפשרויות הקידום בשוק העבודה? ובכלל, כל דבר שעולה לכם לראש.... תודה.

שרותי אנוש

החוג לשירותי אנוש, דו-חוגי - תואר ראשון. מטרת החוג היא להקנות לתלמידים ידע עיוני על גורמים ותהליכים העומדים ביסוד פעולת ארגונים ועובדים בתחום המתפתח של שירותי אנוש, בעיקר אלו הניתנים במסגרת ארגונים הפועלים מכוח שליחות חברתית, אך גם בהקשרים אחרים. תוכנית הלימודים עוסקת בין השאר בפיתוח הבנה ומודעות לשינויים חברתיים עכשוויים ועתידיים, הכרת טווח הצרכים והמאפיינים של אוכולוסיות שונות, הבנת גישות למחקר ושימוש בידע מחקרי בהקשרים מדעיים ויישומיים, ובהכרת מטרות, מערכות ועקרונות פעולה בארגונים המתמקדים בשירותי אנוש. תוכנית הלימודים כוללת, בנוסף ללימודים עיוניים, היכרות ראשונית עם כמה מהכישורים ובסיסי הידע הנדרשים מעובדים ומנהלים בארגוני שירותי אנוש. מבנה הלימודים: תוכנית הלימודים בשנה הראשונה מורכבת ברובה מקורסי חובה: מבואות בשירותי אנוש ובמדעי החברה וההתנהגות, כלכלה, שימושי מחשב ועוד. השנה השניה כוללת קורסי חובה כמו תהליכים ארגוניים ושיטות מחקר, הערכת תכניות ומקבצי לימוד בנושא ניהול משאבי אנוש ושיווק המניחים תשתית ידע על צרכים, עקרונות, מגמות ותהליכים הקשורים לשירותי אנוש. השנה השלישית כוללת קורסי בחירה וחובה, וכן סמינר מחקר, המתמקדים בהעמקת הידע בסוגיות וכוונים ייחודיים בתכנון, פיתוח ופעולה של שירותי אנוש במסגרות ציבוריות ועסקיות ובארגונים ללא מטרת רווח. במהלך הלימודים נפגשים התלמידים עם מרצים אורחים להעמקת ההיכרות עם מגזרי פעילות וכיווני התפתחות בתחום שירותי אנוש האופציה התעסוקתית העיקרית היא השתלבות במחלקות למשאבי אנוש בארגונים.

k i d a n

New member
ובתכל'ס...

כל מה שנכתב פה קראתי כבר באתר האינטרנט של החוג. יש אולי פרטים קצת יותר "אישיים"? מניסיון? ומה לגבי העתיד? האם מתקבלים לעבודה בארגוני צדקה והתנדבות ברוב המקרים?

למעלה