שלום, רוצה להתייעץ

שלום, רוצה להתייעץ

אני בשעה טובה יוצאת החודש פעם ראשונה מהבית
לדירה קטנה בלי שותפים ושטויות
החשש שלי הוא מהתנחלויות של חברות או בחורים שאני אצא איתם שישתכנו אצלי בבית ואני לא אדע איך להגיד להם ללכת בלי שייפגעו
כי זה כבר לא כמו שגרים אצל ההורים שאז יש מן סיבה למה הם לא יכולים להישאר לגור.
אני לא יכולה לתת יותר מדי פרטים אבל אני פוחדת שזה יקרה לי עם חברה ספציפית שיש לה קצת קשיים בחיים ועם בחור שאולי אני אצא איתו
אבקש את עצתכם מה להגיד\לעשות כדי למנוע שהבית שלי הפך לכזה של עוד כמה אנשים...

avvv

New member
שאלה טובה

גם לי יש את החששות האלה ומעניין איזה עצות נקבל.
בעקרון הפתרון הכי טוב זה לא להכניס הביתה את מי שלא תדעי להוציא ממנו (זה בדיוק מה שאני עושה עם בת הזוג שלי).
כן, זה יכול לפגוע בקשרים הנוכחיים אבל אם יש לך כאלה חששות - עד כמה את באמת רוצה את הקשר הזה?
עם חברה זה באמת קשה. עם בחורים זה לא בעייה. אל תביאי אותם הביתה עד שלא תראי שיש להם לאן לחזור. הבנים זה בד"כ הצד שיותר פוחד ממחוייבות והתקדמות בקשר כך שאם אין לך בעיה קשה בבחירת הפרטנרים, זה אמור להיות בסדר.

WitchWithAWatch

New member
אולי תאמרי שבעל הבית לא מאפשר?

תמציאי שבחוזה נחתם שיגור אדם אחד בלבד ושזה לא מתאים לשותפים או זוג וכו'וכו'וכו'

שאלה מצוינת

זו בעיה מוכרת, בעיקר אצל כאלו שיוצאים ראשונים מבית ההורים, אם כי לפעמים זה ממשיך אצל אלו שיש להם את הדירה הכי טובה (או שגרים בלי שותפים). הייתה לי שותפה מקסימה שהיו לה חברות שהתנחלו אצלנו, כשבמקרה הזה מלבד הבלאגן וכמויות הזבל שייצרו (ולא תמיד זרקו) היו עוד קטעים כמו שימוש שלהן במוצרים שלי ושל השותפה השנייה בגלל חוסר מודעות, בלאגנים קטנים אחרים וגם - רעש וחוסר פרטיות במקרים מסוימים.

יש מתנחלים שגם לא מבינים שההתנחלות שלהם לא דורשת רק לנקות אחריהם אלא גם עולה למארח בכסף. אני מארחת לא מעט ויש חברים שבאים להתנחל אצלי כי אצלי יותר כיף, אבל הם נוהגים להביא איתם שתייה וכיבוד ובאירוחים רבי משתתפים עוזרים לסדר ולנקות בסוף.

Grey Wind

New member
תגידי לאנשים מראש

מה הסיבה שאת לא רוצה שיהיו אצלך הרבה? .אני מנחש שאת פשוט בן אדם שצריך ספייס זמן ומקום לעצמו אז דעתי פשוט תהיי כנה איתם מראש. אל תגיעי למצב שהבן אדם לוחץ עלייך ואז את מגיבה מתוך לחץ
.
פשוט תגידי על הפעם הראשונה שהנושא יעלה: אני בן אדם כזה וכזה חשוב לי הפרטיות שלי הספייס שלי. מי שרוצה לבוא לישון שיבוא פעם ב בכיףכמובן בחיוך והכל אבל אם זה האופי שלך מה תעשי תדחיקי אותו כל החיים?. ככה זה יוצאים מהבית, צריך להתבגר בכמה תחומים, ובשבילך זה אחד מהם כנראה

זה עניין של גישה לדעתי

לדוגמא
* נגיד והחברה רוצה להשאר , תגידי שאת צריכה לקום מוקדם ( 5 בבוקר )
ואת לא יודעת מתי תחזרי
* אם הבחורה תגיד שהיא תחכה לך , תגידי לה שאת לא יודעת אם תחזרי באותו יום כלל ..
*אם יש לך חבר..אז קחי בחשבון שהוא בטח יישן אצלך , אם הוא יתחיל להתנחל פשוט תגידי לו שישתתף איתך בהוצאות ..( אוכל , חשמל )

למעלה