שלום רב

zu ani

New member
שלום רב

אינני מתגוררת כעת בארץ אבל החל מביקורי בארץ בינואר אני חולה לסירוגין. כבר 4 חודשים. כל חודש. זמן קצר לאחר הגעתי לארץ בינואר השנה חליתי בשפעת נוראית, חום גבוה, גודש באף, כאבי גרון איומים ואף איבדתי את הקול. כשהלכתי לרופא בארץ, נאמר לי שאין לי צורך באנטיביוטיקה ושעלי לקחת רק כדורים להורדת החום בלבד. בתחילת פברואר, כאשר עזבתי את הארץ, עוד לא החלמתי לחלוטין, אבל כבר הייתי במצב יחסית טוב. שבוע אחרי שהגעתי לקנדה, שוב חום גבוה מאוד, 39.8 וכאבי גרון איומים למשך כשבוע. הרופא שלח אותי לעשות בדיקת דם על מנת לשלול את מחלת הנשיקה ואיידס, והבדיקות חזרו שליליות לשניהם. זה די עבר מעצמו אבל בחודש מרץ הכאבים בגרון והחום תקפו אותי שוב. בשלב הזה כבר הגעתי למיון עקב כאבים בלתי נסבלים שכבר עברו לאוזן, וחום גבוה שהתיש אותי לחלוטין חודש אחרי חודש. בשלב הזה קיבלתי כדור קורטיזון אחד להקלת הכאב ומרשם לאנטיביטיקה- פנציליון לעשרה ימים. נראה כי זה עזר כי החום והכאבים מוגרו, המשכתי לקחת עשרה ימים כנאמר. עכשיו, אמצע אפריל, שוב פעם אותו סיפור. כאבי גרון איומים חום גבוה. שוב הלכתי לרופא, שוב פנצילין רק שעכשיו לשבועיים ולא לעשרה ימים, שוב משטח גרון שכמעט בטוח יחזור חיובי. השאלה שלי היא, האם זה נורמלי שזה חוזר בתכיפות כל כך גבוהה? מה עוד זה יכול להיות חוץ מ STREP? מיותר לציין שכל הזמן הזה אני בעיקר בבית, חולה ומותשת. אודה לתשובתך דוקטור.

כאבי גרון

אם אכן חוזר streptocoque במשטח אז שזהו הגורם ונכון שלפעמים קשה להפטר מהחיידק. אם לא , יהיה לי קשה לענות במסגרת פורום אינטרנט כיון שזה דורש בדיקה רפואית מעמיקה וצריך לראות את כל הנתונים.

zu ani

New member
תודה

תודה על ההתייחסות דוקטור. לצערי או לשמחתי, אני כבר לא יודעת, משטח הגרון חזר שלילי. הרופאה שלי הורתה להמשיך לקחת את האנטיביוטיקה והפתה אותי למומחה. ברשותך עוד שאלה, האם אלו יכולות להיות בלוטות הלימפה? מה זה יכול להיות?

למעלה