שלום רב

g00gle

New member
שלום רב

לאחרונה גיליתי את הפורום ואני נהנית לקרוא בו. אז ראשית כל... תודה. ברשותכם... אספר קצת על עצמי... אני בת 23 ועברתי בחצי שנה האחרונה איזשהו תהליך לפיתוח המודעות והעצמה אישית. טרם לכן... עברתי חוויה לא נעימה שהשפיעה עליי מאוד... שקעתי בעצב עמוק תקופה ארוכה. לא הצלחתי לשלוט במחשבות. לא האמנתי בעצמי, ביכולות שלי וגם לא אהבתי את עצמי כלל. ובדיעבד.. נדמה לי שאפילו לא שמתי לב איך אני כורה את הבור של עצמי... כשהחלטתי... כאמור, לאחר זמן די ארוך.. לעשות משהו... פניתי למישהו שחיזק את המחשבות השליליות שלי ואף הציע פתרון. הפתרון שהוא הציע היה קשור בכוח עליון. לא בי. היום אני מבינה את זה. שהכול אצלי. בראש אני יודעת. ואני גם מבינה איך נתתי כוח לאחרים במקום להתרכז בכוחות שלי. שאני יכולה להעניק לעצמי. כשהתפכחתי... עברתי את התהליך עליו כתבתי בהתחלה. לא אפרט על כך.. אך עליי לומר שהבנתי את הדרך. הבעיה שקשה לי מאוד ללכת בה. זה נראה לי כאילו אני מאכזבת את עצמי כל פעם מחדש. איך אני יכולה לשלוט על המוח? יתכן שאני אוהבת לסבול? תודה

אפשר בהתמדה, בחשיבה מודעת לשנות את

התפיסה. בילדותי הייתי מאד לא מאושרת. בקיבוץ עברתי התעללויות של גננות ומטפלות וזה די הדחיק את שמחת החיים שלי (התנחמתי בטבע הצומח והחי). עד כדי כך שצחקתי במהלך חיי בקיבוץ רק פעמיים (בכיתה י') ופעמיים אלו יצרו כאב בטן חזק. לאחר שעזבתי את המשק בגיל 18 וחודשיים החלטתי 'להחזיר לעצמי' את הילדות שלא היתה לי. הכנסתי לעצמי בכוח את התהליך. לאחר כמה זמן הוא הפך להיות טבעי. כאשר את חושבת על דבר לא נחמד תשני את התסריט במוח. תימנעי מלהשתמש במילים לא טובות - עשי זאת במודע ובמשך הזמן זה יהפוך לאורח חיים (כך בכל מקרה זה קרה אצלי).ויש לך אפשרות לדבר נוסף, בקישור להלן

Tal_Ya_Tal

New member
שלום../images/Emo42.gifg00gle../images/Emo23.gifיקרה

קראי מה שכתבתי כאן למחפשת אחר האמת. זה עשוי לענות גם לך באופן מסוים. אינך יכולה 'לשלוט על המח' יקירה. ואולם את בהחלט יכולה 'לאמן את המח' כשריר שעובר אימונים בחדר כושר. על ידי מדיטציה, התבוננות פנימה והשתקפות עצמית. אני מוצאת שהטכניקה של התבוננות על המחשבות, נתינת כותרת לכל מחשבה ושחרורה לדרכה בשלום, יכולה להיות יעילה מאד עבורך.הטכניקה נקראת "Labeling the thoughts" והיא אחת הטכניקות של הויפאסנה. שוב, קראי את תגובתי למחפשת אחר האמת. L&L TALYA

g00gle

New member
תודה ../images/Emo140.gif

קראתי את מה שכתבת ואלו דברים יפים... למה כל כך קשה לי לעשות אותם? הייתי שמחה אם היית יכולה לפרט על הטכניקה שהזכרת. האם אם אני אגדיר את המחשבה (אתן לה כותרת) היא תוכל להשתחרר? אני שואלת זאת משום שבעבר אמרו לי שעליי להתבונן במחשבה, ברגש, במשהו שקרה ולא לשפוט אותו כך שאוכל באמת לשחרר אותו... אבל זה לא קורה.. ישנן מחשבות שמנקרות בי חודשים, שנים ואני רק בת 23... לא עברתי כל כך הרבה.. באמת.. פשוט אני מודה... שבהתמודדות אני לא משהו. תודה

למעלה