שלום רב!

ede1

New member
שלום רב!

אני עוד לא עוברת לאירופה היום או מחר, אבל כבר מאוד דואגת ורוצה לשאול. אנחנו, אני, אישי, ו-2 ילדים נוסעים לאירלנד למספר חודשים/שנה בעקבות עבודה של אישי. כאימא פולניה אני כבר לא ישנה בלילות בגלל הרבה דברים ובעיקר בגלל השאלה - איך מערכת החינוך באירלנד לבני 2-3? אודה מאוד אם משהו יוכל קצת להרגיע אותי. ותודה ל-jonbaum שהזמין אותי לפורום שלכם ומקווה שתוכל גם לענות לי .

jonbaum

New member
זה שוב אני

אז ככה - מאוד תלוי מה את מחפשת. אם תגידי לי בני כמה הילדים שלך ואיזה מין מסגרות את רוצה, אוכל לענות יותר בפירוט. באופן כללי, הבעיה הכי גדולה היא זו: חינוך חובה מתחיל מהספטמבר שחל אחרי יומולדת 4 - שנתיים של INFANTS SCHOOL (משהו בין גן חובה לבית ספר יסודי), ואחר כך 6 שנים של בית ספר יסודי. אבל כל מה שלפני זה שייך לשוק הפרטי, ולכן עולה לא מעט כסף. אגב, איפה אתם הולכים לגור? אם אתם שייכים לאחת החברות הגדולות ש"שולחות" לכאן ישראלים (אינטל, אמדוקס ועוד כמה) בטח יש שם אנשים שיוכלו לתת לכם עצות ספציפיות.

ede1

New member
תודה.

גיל הילדים 2-3, אז מדובר בשוק פרטי לחלוטין? אנחנו כן שייכים לאחת הגדולות, אבל לא מכירים את אף אחד וכפי שאני מכירה את אישי גם לא נברר שם. לכן רוצה לשאול אנשים שיודעם ומבינים. אנחנו כנראה נהיה קרוב לדבלין.

jonbaum

New member
כן, שוק פרטי לחלוטין, לצערי

כמה שעות ביום היית מעוניינת לשלוח את הילדים לגן? כאשר הבנות שלי היו בגיל הזה הן הלכו לגנון לידינו שעלה משהו כמו 17 יורו לבוקר של שלוש שעות - שיחקו שם וחילקו סנדויץ' ושתיה בהפסקה. מה שהיה נוח שם זה שאפשר היה לבחור את מספר הימים בשבוע, אז בהתחלה הן הלכו פעמיים בשבוע, ואחר כך העלינו לשלוש פעמים וארבע פעמים. יש כמובן גנונים שעובדים יותר שעות, אבל גן לכל היום 5 ימים בשבוע עולה משהו כמו 800 יורו לחודש. עכשיו, הבת הגדולה כבר הולכת לבית ספר אז זה לא עולה כסף. הקטנה דווקא הולכת לבית הספר הצרפתי שנמצא ממש לידינו (הוא ממומן ומנוהל על ידי משרד החינוך הצרפתי והוא בעצם מיועד לילדים צרפתים, אבל אין מספיק כאלה אז הם מקבלים את כולם). היא שם מ-8:25 עד ל-2:40, וזה עולה בערך 500 יורו בחודש. הוא בית ספר נפלא, וכל הלימודים שם מתנהלים בצרפתית אז היא מרויחה עוד שפה.

ede1

New member
תודה. לי יש תאומים ואני בשוק

מהמחירים. כנראה באירלנד זה פריוולגיה גדולה לשלוח ילדים לגן עד גיל 4, ז.א. נשים לא עובדות ומגדלות ילדים? אין ביקוש לגנים לגילאים אלו? אז אני באמת צריכה ללחוץ על אישי לבדוק את העיניין לעומק. לדעתי זה מאוד יקר. חוץ מזה איך ילדים יכולים להכנס למסגרת ללא ידע בשפה והאם מסגרת יכולה להתמודד עם ילדים כאלו? אולי יותר קל למצוא גן לדוברי רוסית

noa scotland

New member
בגיל 2-3 את ממש לא צריכה

לדאוג בענין השפה. תוך יומיים וחצי הם יתחילו לקשקש באנגלית (במבטא אירי...).

jonbaum

New member
לא הייתי מגזים ואומר שזו פריבילגיה

אבל זו בהחלט בעיה. יש בהחלט ביקוש לגנים בגילאים האלה, ועובדה שאנשים משלמים את המחיר ושולחים את הילדים לגן. יש גם הרבה נשים שחוזרות לעבודה במשרה מלאה מיד עם תום החופשת לידה (שהיא נדמה לי כיום 26 שבועות) ושולחות את התינוקות לפעוטון מ-7 בבוקר עד 6 בערב, וזה בהחלט עולה הון (אם זה טוב או רע לילדים זה דיון ליום אחר). אין ספק שזה יקר, אבל ההכנסה הממוצעת באירלנד גבוהה (נדמה לי בסביבות 37 אלף יורו בשנה), ואני משוכנע שאם שולחים אתכם מהארץ במיוחד לאיזה שהוא תפקיד ההכנסה תהיה גבוהה הרבה יותר מהממוצע. חוץ מזה, רוב החברות הגדולות מנהלות פעוטונים וגנים לילדי עובדים שהם הרבה יותר זולים מהגנים הפרטיים - את זה תצטרכו לברר בחברה בה עובד בעלך. בקשר לשפה, ממש אין מה לדאוג. הבת שלי התחילה בגן הצרפתי כשהיתה בת 3 ו-3 חודשים, ובקושי שמה לב שמדברים איתה בשפה שהיא לא מבינה. כעת, אחרי שלושה חודשים, אני לא יודע עד כמה היא ממש מדברת צרפתית, אבל היא ללא ספק מבינה את מה שהמורה אומרת (וראיתי עדויות לזה כשאנחנו מגיעים לשם בבוקר, כאשר המורה אומרת "תני לי את התיק שלך" או "תני חיבוק לאחותך" והיא תמיד עושה את מה שהמורה אומרת), והיא גם שרה לנו שירים במבטא מושלם. אני לא יודע בקשר לגן לדוברי רוסית, אבל נראה לי שבהחלט יש גנים לדוברי פולנית (יש באירלנד משהו כמו רבע מליון פולנים).

jonbaum

New member
יש בעיה אחת

שצריך לקחת בחשבון: באירלנד יש קצבת ילדים מאוד נדיבה - לשתי הבנות שלנו אנחנו מקבלים כמעט 500 יורו בחודש, (ובמקרה של תאומים מקבלים 750) אבל אנשים שבאים מחוץ לאיחוד האירופאי צריכים לחיות באירלנד נדמה לי שנתיים לפני שזכאים לקבל את הקצבה. מה שכן, אם נמצאים כאן שנתיים, אז מקבלים את כל הקצבה לכל השנתיים הראשונות באופן רטרואקטיבי.

osho32

New member
יש גם פורום "ישראלים באירופה"

ושם אולי תוכלי להתייעץ עם כאלו שגרים באירלנד.

למעלה