שלום רב...

reembel

New member
שלום רב...

כידוע לכולנו מותר להשתמש בבסיסים במכשירים חשמליים בעלי גוף חימום כמו תנורים, קומקומים וכו' שהם רק צהליים, מישהו יודע אם מיצרים עדין כאלה? ואיפה אפשר להשיג/לקנות? השאלה שלי יותר מכוונת לקומקומים.

deathcaster

New member
מממממממממ

לא ברור אתה מדבר על מכשירים צבאיים ואתה מצד שני רוצה לקנות ? אם אתה עדיין מתכוון למכשירים צהליים אז ככה : תנורים קורנים אסורים לשימוש בצה"ל והפתרון הוא מפזר חום. אתה רוצה להשיג ליחידתך מפזרי חום / קומקומים ? 3 אופציות : א. דרך האגודה למען החייל - פונים לקצין השלישות שלך שיטפל בנושא , אל"ח מקבל כל מיני תרומות של מכשירים כאלה, ו"מחייל" אותם, כאשר הם עוברים בדיקה של חשמלאי של מר"צ. ב. אם מפקד היחידה שלך קומבינטור ( או הקל"ג/ מ"פ מפקדה ) הוא תמיד יכול לפנות לקץ הציוד הפיקודי ולבקש ממנו הקצאה למשיכת מכשירים אלו מהמא"פ. ג. קנייה דרך תקציב יחידה ממר"צ ( בסיס ציוד ) דרך מה שנקרא " גמ"ש או קבוצת ציוד ד' " - נגד הרישום / אחראי אפסנאות שלך ידע במה מדובר- אבל שוב , אם יש כאן פרוטקציה - זה תמיד עוזר , כי הקטע הזה יש עליו פיקוח , וצריך קצת "לשמן את הגלגלים" אפשרויות ב'+ג' מלוות בניצול תקציב יחידה , אפשרות א' מוגדרת כתרומה אך בכל זאת נכנסת במלאי אפקטיבי לרישומי היחידה.

מ ס ט י ק

New member
לגבי שימוש בקומקום אזרחי בצבא

בעיקרון, במידה והקומקום עובר אישור מבחינת תקינות חשמל ע"י הממונה ביחידה מותר להשתמש בו בבסיס ככה שאין צורך לקנות אזח צבאי. אבל בעיקרון הקנייה היא דרך האגודה למען החייל אם אני לא טועה.

deathcaster

New member
מורן את שוב טועה

המכשירים האזרחיים המאושרים לשימוש בבסיסי צה"ל הם מכשירים ללא גופי חימום וללא מנועים ומוגדרים כמכשירי שמע בלבד, אם אצלך מאשרים מכשירים מסוג אחר- עוברים אצלך על הפקודות, ורק בגלל שבהרבה יחידות עוברים על הפקודות - עדיין לא עושה את זה מותר. אבל הוא לא שאל על מכשירים אזרחיים בכלל , לא שמת לב לזה נכון ?

מ ס ט י ק

New member
שמתי לב לזה...

אבל הוא רוצה מכשיר צבאי ע"מ להשתמש בו בבסיס. אני פשוט אמרתי שגם עם מכשיר אזרחי אפשר להשתמש בבסיס.

deathcaster

New member
ושוב את טועה

אי אפשר להשתמש עם מכשיר אזרחי ביחידה למעט מכשירי שמע , שוב , אם ביחידה שלך יש לך במשרד קומקום מהבית - זה עדיין לא עושה את זה חוקי. ולראייה, מבנה יביל ברמת הגולן לפני מס' שנים נשרף עם כל 6 החיילים שהיו בתוכו.... למה ? בגלל מכשיר אזרחי לא מאושר.

מ ס ט י ק

New member
ואולי אתה טועה?

אני מדברת על מכשירים אזרחיים שעוברים בדיקה ע"מ לאשר אותם.

למיטב ידיעתי מסטיק צודקת

יש מקומות שבהן יש חשמלאי שמאשר מכשירים חשמליים, מטענים וכדומה לשימוש. זה בד"כ קורה בקורסים המוניים וכדומה. בת'כלס זה פיקטיבי לחלוטין ומאשרים את הכל באופן אוטומטי...ורק בודקים שאין חוטים חשופים...ולא עושים בדיקת בטיחות חשמל אמיתית.

hayonkoby

New member
לא ניתן לאשר מכשירים בעלי גוף חימום

על פי הוראות הבטיחות הצה"ליות מותר להשתמש במכשירי חשמל פרטיים , לאחר שעברו בדיקה על ידי חשמלאי מוסמך , שבנוסף להיותו חשמלאי הוגדר על ידי מפקד היחידה לבדוק את מכשירי החשמל. מכשירים שיש בהם גוף חמום אינם מותרים - לאמור : אסור להביא מהבית תנורים , קומקומים , וכו' . . . ואכן הסיבה היא בטיחות .

מ ס ט י ק

New member
לנו אמרו שמדובר רק בגופי חימום

גלויים. במידה והגוף חימום מוסתר זה בסדר.. למרות שאף פעם לא בדקו את זה באמת.

deathcaster

New member
אז כפי שאמרתי מורן

א. טעית ואני כרגיל צודק
ב. אצלך ביחידה מחפפים.....עד שיקרה משהו

taz600

New member
איזה התפלספות עשיתם מזה

נכון, עקרונית לפי הפקודות היבשות הדרכים שצויינו לעיל נכונות, אך ישנה גם פקודה לתרועת השכמה מידי בוקר על ידי מחצרץ........ זאת אומרת שאת\ה יכול להביא קומקום מהבית, וסביר להניח שאם הוא לפחות ויזואלית תקין, אז רס"ר היחידה "מאשר" את הפריט על ידי מדבקה מיותרת. את הסמכות לרס"ר נותן ברוב המקרים מפקד היחידה (שבעצמו מביא קומקום מהבית...
).

deathcaster

New member
חמודי

ולהזכיר את הפקודה על המחצרץ זה לא התפלספות ? בוא נחשוב שנייה על זה לקום ע"י מחצרץ - מקסימום יעשה אותי חרש. שימוש במכשיר חשמלי לא מאושר כבר גבה חיי אדם כפי שהזכרתי וגם גרם נזק לצוד צבאי. אני מעדיף לזלזל בפקודת המחצרץ שבאה מטעמי סדר ומשמעת מאשר בפקודה שיש בה סכנה ממשית לחיי אדם ובאה מטעמי בטיחות. קרא לי משוגע אבל ככה אני
מה אתה אומר ? ולגבי השורה האחרונה שרשמת......SO WHAT ? זה עדיין לא עושה את זה בסדר.......

reembel

New member
בקשר לקומקומים

קומקומים ישנים צהליים יש כמה מהם ישנים, אז בהשוואה לקומקומים חדשים אזרחיים אני בטוח שהחדשים האזרחיים יותר תקניים... לפי דעתי זה סתם כדי שחיליים לא יהנו בחדרים שלהם.

deathcaster

New member
אז אתה מדבר שטויות

הקומקומים הצה"ליים הם במקרה עומדים בתקן מחמיר יותר מהקומקומים האזרחיים הממוצעים, מה גם שהם מפוקחים ע"י חשמלאי מוסמך לפחות במעמד הרכישה מה שלא ניתן להגיד על קומקום אזרחי, כך שעדיף שחייל לא ישתה קפה בחדרו מאשר שיישרף שוב תגובתך היא תגובה של צרות מחשבה, כדאי להסתכל על התמונה הגדולה ולהבין שבסה"כ מדובר על בטיחות.

reembel

New member
אני ראיתי אצלנו ביחידה קומקומים

ממש ישנים, ורק בגלל שיש להם מדבקה של צה"ל אז אפשר להשתמש בהם.. ואני בטוח שקומקום חדש אזרחי יותר בטיחותי מהישנים, ואם אני אבקש שיאשרו לי קומקום אזרחי יגידו לי שהוא לא בטיחותי ומסוכן.

deathcaster

New member
הממממממ אתה ממשיך להתווכח

או קיי רק בשביל הספורט......והפרטים הקטנים וההפלספות. בקומקומים צה"ליים קיים נתיך בטיחות שקופץ אם יש קצר. בקומקומים אזרחיים לא קיים נתיך כזה וצריך לסמוך על ההארקה בבית שלך. בגלל זה גם קומקום ישן צה"לי יותר בטיחותי מקומקום חדש אזרחי.

למעלה