שלום רב

צפוני

New member
שלום רב

התודעתי לפורום זה ממש ביומיים האחרונים. בעוד כחודשיים יחול יום הולדתו ה-80 של אבי. רציתי להכניס תוכן לאירוע והתחלתי בחקירת עברו כדי להוציא חוברת לכבוד האירוע. עד עכשיו לא ממש התחברתי לעברו אולי בשל העובדה שהוא עצמו העדיף לטשטשו. ובכן, אבי נולד למשפחה ענפה, לאביו היו חמישה אחים שארבעה מהם חיו בליטא בעירה בשם Shkaudvile. בשנת 1935 הצליחה משפחת אבי (אחד מהאחים) להשיג אשור עליה לארץ בהשתדלות קרוב משפחה בלונדון - מתוך חשש מפני עליית הנאצים והסכנה הצפויה. בשנת 1941 הושמדו כמעט כל יהודי העירה ובתוכם רבים מדודיו ומשפחתם של אבי - עשרות רבות. אבי בהיותו בן עשר עת עלה לארץ לא זוכר הרבה מהעירה (הדחקה כנראה) וכאן באה בקשת הסיוע שלי. הייתי שמח מאוד לקבל כל חומר, תמונות, צלומי מסמכים וכיוצ"ב על חיי היהודים בתקופה שקדמה לשואה בעירה Shkaudvile שבליטה. שם משפחת אבי - שניידר תודה רבה מראש.

עב

New member
מפעילים את גוגל ומוצאים

אינני יודעת היכן חיפשת ומה יש בידך. בכל אופן יש כאן לינק נחמד. ואפשר גם לחפש תמונות בגוגל ואולי זה יאפשר לך להתרשם טוב יותר. אולי יבואו אנשים מהתפוצה הליטאית ויעזרו לך יותר. בהצלחה!

צפוני

New member
את זה עשיתי כבר

ואמנם מצאתי הרבה אתרים כולל אלו שציינת. תודה לך.

ענתר

New member
ברוך הבא ליטאי

כל ליטאי נוסף כאן גורם לי לשימחה. יכולה להבין את הקשיים שלך. אשמח אם תחליט להשאר כאן גם לאחר יום ההולדת של אביך, מאחר והעבודה בתיעוד החיים שהיו שם חשובה ולוקחת זמן. ניסת לפנות לאיגוד יוצאי ליטא?

כוכה

New member
אשריך שמצאת עיירה אם אתר

לא לכל עיירה בליטא יש כזה חומר ורק למעטות מביניהן. בכל מקרה שקודוויל היא מקום אליו לוקחים תיירות יהודית מאחר ומבנה בית הכנסת בה והבתים הישנים נותרו על כנם והם אופייניים לעולם שהיה. במדור התמונות של גוגל תמצא כמה מציאות.

ענתר

New member
הי כוכה

הלוואי והייתי מוצאת אבל זה הוא ולא אני משקודוויל

צפוני

New member
שלום רב לך כוכה

תודה רבה מאוד ! המידע שנתת לי חשוב מאוד ! היות ובקיץ הקרוב אני מתכנן לעשות טיול שורשיל לשקודוויל עם אבי אמי ואחיותיי. ממה שקראתי הבנתי כי לא נותרו יהודים בעירה ואף לא בתים מהתקופה המדוברת, לפני 1935 . אני שמח לשמוע כי מבנה בית הכנסת קיים - אני חושב שאב למד בחדר באותו בית כנסת. תודה רבה מאוד!

עב

New member
תמיד כדאי שתספר מה עשית

כדי שלא נפנה אותך למקורות בהם ביקרת כבר. בהצלחה בחיפוש המידע.

ענתר

New member
הי צפוני

בתור צפונית, מקווה שלך אין בעיה להגיע לאירגון שנמצא בתל אביב. ואחרי שתכתב היכן חיפשת נחשוב על עוד מקורות

ליהיא51

New member
ברוך בואך לקהילתנו. יש כאן מספר

ליטאיים גאים. תוכל להעזר כמובן בגואיש -ג'אן, וכמובן לשאול פה.

utyol13

New member
פנקס קהילות ליטא בהוצאת יד ושם

בעמוד 695 מחכה לך תיאור העיירה ופרטים על חיי היהודים כולל מפקד משנת1847, בשנת 1897 היו היהודים 72 אחוז מתושבי העיירה......"ואידך זיל גמור". צילמתי עבורך את העמודים הרלוונטיים מתוך הספר הנ"ך, אך מכיוון שמשקלם גבוהה מהמותר אוכל לשלחם אליך רק במייל, אם תרצה לקבלם אנא פנה אלי במייל. שלך יהודה

צפוני

New member
תודה רבה מאוד -שלחתי לך הודעה

ובכלל, זה מדהים איך הדבר "תפש" אותי... מדהים עד כמה אני לא מכיר את שורשי, אף אבי בן השמונים לא ממש מחובר לאותה תקופה. כאשר שאלתי אותו מאין הגיעה משפחת סבו לשקודביל, לא ידע לענות... אף לא ידע מתי הגיעו למקום. ושוב תודה רבה מאוד על הסיוע והתמיכה, אני ללא ספק אגיע לשקודביל וסביבתה ואשמח מאוד לשתף. אגב, האם אפשר להעזר ביהודים בסביבץ שקודביל כדי לארגן מסע כזה? אני לא מתכוון לעזרה פיזית (לא "אתעלק"...) אלא לסיוע במידע, כמו היכן להתאכסן, איך למצוא מדריך מקומי וכיוצ"ב...

אמנם לא שאלת על המשפחה, אלא על העיר

אך בכל זאת... ב - JGFF מופיעה גברת החוקרת את משפחת Schneider מן העיירה Skaudvile, ליטא. ב"היכל שמות" ישנה מעידה אחת המתייחסת למשפחה זו: שניידר אברהם ופרידה וילדיהם: חיה (ילידת 1914) וברל (1926). המעידה היא כלתם של אברהם ופרידה, גיסתם של חיה וברל. ארנון

צפוני

New member
לא יאומן ! גיליתי קרובי משפחה

בעזרתך! ראה הודעה ששלחתי: Dear Jackey, We are relatives ! My name is Yossi (Yossef) Snir (Schnider) son of Yehuda Schnider, grandson of Yossef Schnider. Yossef Schnider is Avraham'S brother! Avraham Schnider had a son Itsik (Died in Israel about 10 years ago) grandson and granddaughter who live in Israel ! Their names: Frida and Avraham !!! I'm very excited to discover you! Lets communicate! Best wishes, Yossi Snir.

מבלי לפגוע בהתלהבות שלך...

אני רוצה לוודא רק שלא התבלבלת - המעידה ב"היכל השמות" היא לא ג'קי... גלוש באתר וחפש אותה. ארנון

צפוני

New member
אכן התלהבות מוקדמת מדי..

מכיר את יובד - אשת בן דודו של אבי. תודה על השתדלותך.

צפוני

New member
איך אני מגיע להיכל השמות?

ומי היא אותה חוקרת? שאלות של מתחיל....

הנה קישור להיכל השמות

ממש כאן. התחל לשוטט בו ב"חיפוש בסיסי" וב"חיפוש מתקדם" - ולאט לאט תגלה את האוצרות החבויים בו. החוקרת ג'קי רשומת באתר JewishGen (ראה קישור צבעוני בראש עמוד הפורום). ייתכן וגם היא קשורה, אך תיאלץ להמתין לתשובתה. ארנון

למעלה