שלום רב...

maia r

New member
שלום רב...

אני כותבת כאן בשם חברה שלי. היא לוקה בהפרעה זו (טורדנית-כפייתית), אצלה הדבר מתבטא במחשבות-מנטאלי. היא מטופלת אצל פסיכולוגית וכעת גם ע"י תרופות במרשם פסיכיאטרית שהמליצה לה על פרוזאק, 20 מ"ג 1 ביום. רציתי לקרוא מנסיונכם אם באמת הדבר עוזר? (למרות שאני יודעת שהדבר משתנה מאדם לאדם) האם "יוצאים" מזה..? ומה עוד צריך לדעת על תופעות לוואי? נשמח לתגובות. בתודה מראש ורק בריאות...

אמא11

New member
היי מאיה ../images/Emo140.gif

ברוב המקרים הפרוזאק מאד עוזר, אבל צריך לקחת בחשבון שהשיפור לוקח זמן, בערך שלושה חודשים, ואת החישוב לא עושים מההתחלה - כי מתחילים במינון נמוך ועולים לאט ובהדרגה, כך שצריך סבלנות. לגבי תופעות הלוואי, כדאי להכנס לאתר אינפומד ולקרוא, ולקרוא גם את ה"שאלות הנפוצות". בדרך כלל מציינים כשבע תופעות לוואי ובדרך כלל יש רק אחת או שתים מהן - אם בכלל. לפעמים יש בהתחלה חלומות מאד רעים (זוהי תופעה שאף אחד לא מציין בעלון). אני מניחה שהפסיכיאטרית דיברה איתה גם על תופעות הלוואי וגם על כך שההשפעה היא לא מיידית. חשוב מאד לזכור שכאשר התרופות משפיעות, וחברתך תרגיש "בריאה", שבשום אופן היא לא תפסיק לבד את הטיפול התרופתי על דעת עצמה כי יכולה להיות "נפילה" רצינית. הפסקת תרופה היא רק בפיקוח של רופא/ה ומאד מאד לאט, ותשומת לב לכל צל של הפרעה שלא יחזור. האם הפסיכולוגית מטפלת בשיטה קוגניטיבית? תמי

maia r

New member
היי אמא 11

תודה. מ'ס הערות- הפסיכולוגית מטפלת בגישה קוניטיבית. הפסיכיאטרית אמרה שזה יתחיל להשפיע עליה תוך 3 שבועות וצריך יהיה לקחת את הכדורים כמ'ס חודשים, ואז החרדות יופחתו משמעותית ואף יעלמו, היא נטעה בנו תקווה ואמרה שזה עוזר בהרבה מקרים וכמעט אין תופעות לוואי. אגב, רשום בעלון על תופעה של החלומות המשונים, מקווה שב"ה יהיה טוב ושזה ישפיע ויעזור. רק טוב ובריאות- אמן.

אמא11

New member
היי מאיה וערב טוב

זה מצויין שהפסיכולוגית מטפלת בשיטה קוגניטיבית, כי זו השיטה המתאימה ביותר לאוסידי של מחשבות. עד כמה שאני יודעת ההשפעה המשמעותית היא בטווח של 10-12 שבועות. האם הפסיכיאטרית נתנה לה בינתיים משהו להרגעה? לפעמים זה עוזר אם המצב קשה. המון הצלחה תמי

למעלה