שלום רב

אם היא רק בחברת בנות או לבד

לא צריך להיות בעיע. הרי בנות מבית יעקב משתתפות בהתעמלות (כמובן רק בנוכחות בנות אחרות) ולובשות מכנסי התעמלות.

אם אין חשש..

שיכנס גבר, גם אם דופקים בדלת לא תפתחי - כי אז מותר. מוטי... (מכנסי התעמלות נלבשות בנוסף לחצאית לצורך צניעות בתרגילים).

תודה רבה!!! יש לי עוד שאלה

אם אני ליד בעלי, או ליד אחי,או ליד אבא שלי אז האם מותר לי ללבוד לידם מכנסיים

נאמן...

אני אשאל את הבת שלי... אני בעצמי לא הייתי נוכח לראות ורק ידעתי שלבת שלי יש מכנסי התעמלות אז חשבתי...

תודה רבה

רציתי לדעת אם אני נשואה אז האם אני חייבת לשים כיסוי ראש בבית? ונגיד שאני רוצה לברך על אוכל בבית, אז האם מותר לי לברך עם מכנסיים, והאם חייב לשים כיסוי ראש מתי שאני מברכת?

רצוי...

בעצם לכל השאלות שלך התשובה מותר. אבל מסופר בתלמוד על אחת שהיא זכתה לבנים תלמידי חכמים מופלגים בגלל שאפילו קירות ביתה לעולם לא ראו את השיער שלה חשוף. אז ברור שזו מעלה גדולה של בנות ישראל שהולכות תמיד עם כיסוי ראש. גם בקשר למכנסיים. הייתי אומר שאישה דתית לא תלבש מכנסיים אלא לצורך מיוחד כמו שציינתי קודם כגון להתעמלות או לישון. אבל סתם ללבוש מכנסיים כמו הבנות הלא דתיות, אפילו בינה לבין עצמה, איננה התנהגות רצויה.

רצוי שלא

כי כול פעם שמישהו בא את צריכה חצאים, וגם ליד הבעל לא תמיד זה צנוע מכנס, אבל מתירים אם הם לבד והילדים פחות מגיל 6, כמובן לא ליד אחים או אבא מלשון צניעות וכבוד כיסוי ראש תמיד צריך כי אי פאשר לברך ללא כיסוי ראש , למרות שיש מתירים לאישה בביתה ללא כיסוי ראש ,

אלי ו.

New member
הקמחית

שמעולם לא ראו קורות ביתה את שערה. אבל שים לב מה ענו לה חכמים, "רבות עשו כן ולא זכו".

למעלה