שלום רב

myh053

New member
שלום רב

אני סטודנטית בלוינסקי אילת הלומדת בקורס מתוקשב אינטרנט להעצמת המורה בחינוך המיוחד - קיבלנו משימה להיכנס לפורומים שונים ולהיות שותפים בפורום אני בחרתי בפורום הנ"ל מפני שלבני הצעיר יש חשד להפרעות קשב וריכוז וזה מעניין אותי מאוד כל הנושא אשמח להיות שותפה בפורום ושתיהיה לי הזכות לשאול שאלות שמציקות לי . חג חנוכה שמח

../images/Emo140.gifברוכה הבאה, מקווה שתשארי,

שאלות 'מציקות' זה כיף ואתגר עבורינו- חופשי

סטדנטית בסטז' אמיתי

יש לך עבודת תחקיר חיה בבית קחי בקלות ואנחנו פה בשבילך כמו שאמר חיוך נצחי ויש סימנים בולטים (בדרך כלל) כדי לדעת אם החשדות הן אמיתיות או סתם חשדות למרות שרק רופא יכול להבחן . "קוצים בתחת" - אי רגיעה ותנועתיות רבה. התחלת משימות ואי סיומם. דילוג מדבר לדבר. חוסר סבלנות לחכות לתורו.וכו' אך כמו שאמרתי בלי שזיוה דינה תכעס עלי רק רופא יכול להבחן את זה בהצלחה

myh053

New member
לפי החשדות שהמורה העלתה

זה לא היפראקטיביות זה רק add ולא כל הסימנים מופעים אצל בני , בשנה שעברה התחלנו למוד על קצה המזלג על תופעה זו ולכן אני יודעת שיש לו רק חלק מהסמימנים!כמו חוסר סדר ואירגון,כל עש קטן מפריע לו לריכוז, יש בו לפעמים את עניין התינוקיות, לא יכול לסיים משימות לבד תמיד צריך שיהיו לידו, יש מדי פעם התפרעות בכיתה, יש הסתגויות בתוך עצמו לפעמים וזהו מה שידוע לי

zivadina

New member
גם אני חושבת שרק רופא יכול לאבחן

אני טוענת שעל ההורה מוטל לעקוב היטב אחרי התנהגות ילדו כדי לדעת מה לספר עליו ואחרי האבחון לעקוב אחרי השפעת הטיפול, ולא לקבל את קביעת הרופא כתורה מסיני. אני מצטערת אם השתמע ממני שאפשר לאבחן ילד בבית. אם הייתי חושבת כך, לא הייתי טורחת לארח פה כל כך הרבה מומחים ולהשאר אתם בקשר רצוף. הטענה העיקרית שלי נגד הרופאים היא, שהרבה מהם לוקחים את ההפרעה כ"הכנסה צדדית" ולא מתעדכנים בה, ולכן אנחנו רואים אבחון לא נכון (פחות מדי או יותר מדי) וטיפולים לא נכונים, שלא עוזרים לילד ומייאשים את ההורים. אני מזכירה שאני העברתי את ילדיי 3 נוירולוגים עד שהגענו לפסיכיאטר הנוכחי, שאצלו אנחנו נשארים. העברתי את ילדיי בגלל תקלות בטיפול שהם לא ידעו או טרחו להסביר לי וכמעט שהפסקתי בגללן את הטיפול. אז, זוהי גישתי הכללית בחיים, שאני סומכת על המומחה עד שהוא מוכיח לי את ההיפך. אבל בשום פנים לא הצעתי "לזרוק את המומחה" אלא רק לדרוש ממנו להתעדכן.

myh053

New member
תגובה

המורה העלתה השערה לגבי בעית קשב וריכוז לקחתי את בני לניורולוגית שבאה אלינו לאילת היא דיברה איתנו התבוננה שטפסים ואמרה שלא נראה לה משהו חמור אבל כדי לשלול או לאמת את דברי המורה היא מצעיה איבחון טובה ובינתיים לא הלכתי מפאת חוסר תקציב

zivadina

New member
אבחון

אבחון מלא של הפרעת קשב ורכוז נעשה על ידי בדיקה קלינית והסטוריה, על ידי שאלונים להורים ולמורה, ועל ידי בדיקת TOVA. לא ברור לי מה מתוך זה עברתם. בדיקת TOVA מובסדת על ידי הביטוח המשלים, ככל הידוע לי. תשאלי בקופה שלך. בכל מקרה, עדיף לעשות את כל הבדיקות אצל רופא אחד, ולא כל בדיקה אצל רופא אחר, היות שרופא אחד צריך לרכז את כל המידע כדי להחליט אם לילד יש הפרעת קשב ורכוז או לא. נשמח לשמוע ממך עדכונים. בינתיים, את מוזמנת לקרוא מידע על ההפרעה.

myh053

New member
בוקר טוב

המורה מלאתה שאלון וגם אני והגענו עם זה לניורולוגית ולפני השאלון היא נתנה את תגובתה ואמרה שאולי כדי לעשות אבחון טובה בקשר לסיבסוד אני באמת אבדוק במכבי

שגית כ

New member
איבחון

מניסיון, אני ממליצה לעשות את האיבחון במקום אחר,אשר בו עורכים איבחון מקיף.ולא באילת...

myh053

New member
שבת שלום

אז היכן את מציעה? וחוץ מזה אם אני לא עושה במקום מגורי לא ישלמו לי טיסות מפני שיש גם פה את האיבחונים אם אים אז מאשרים טיסות ואולי אף סיבסוד חלקי

למעלה