שלום רב

מקווה26

New member
שלום רב

אני במקצועי עו"ד, אך עם נסיון אפסי (אני כרגע לא עובדת) אני לא בטוחה שזה התחום שאני מעוניינת בו, האם אני יכולה ללמוד תואר שני לא במשפטים? באלו תחומים? ובכלל מה אני יכולה "לעשות" עם התואר שלי והמקצוע שלי לא בעריכת דין? בנוסף, אם ארצה ללכת לייעוץ תעסוקתי, מה בדיוק בודקים? ועד כמה זה מהימן? תודה

תואר שני וייעוץ

בעיקר מנה"ע זה ה"קלאסי" עבורך... לגבי ייעוץ- קודם כל, הבהרה: לא עברתי אחד כזה בחיי. מה שאני כן יודע לגביו מבחינת הצלחתו הוא שיש רבים שיצאו מרוצים מהייעוץ ואכן מצאו דרכם בחיים...אחרים, גם רבים-יצאו מאוכזבים ועוד יותר מבולבלים. לצערי אין לי סטטיסטיקה מדוייקת לגבי אחוזי ההצלחות בייעוצים שכאלו.. אגב,
זה
לא ייעוץ מקיף ורציני במיוחד אך אפשר לעשותו דרך הבית חינם אין-כסף

משפטים

תוכלי ללמוד לתואר שני במספר חוגים המאפשרים לימודים לתואר שני ללא תואר ראשון בתחום. בינהם: מינהל עסקים, מינהל ציבורי, קרימינולוגיה, מידענות וספרנות, לימודי עבודה ועוד. השכלה משפטית משמשת כהכשרה טובה גם לאלה שאין בכוונתם לעסוק במשפטים כי אם בתחומים אחרים כמו ניהול, מינהל ציבורי,תקשורת- עתונאות ועוד. כך למשל אחוז לא מבוטל מהמתקבלים לקורס צוערים במשרד החוץ הם בוגרי משפטים. חלק משתלבים במשרד מבקר המדינה בבקורת על מוסדות. חלק משמשים כעוזרים פרלמטריים לחברי כנסת, ואף מאיישים משרות שונות בבית המחוקקים. אם תעבירי אלי כתובת דואר אלקטרוני אוכל להעביר אליך מידע מפורט על תהליך היעוץ.

השאלון לאיתור נטיות

-הוא רק שאלון ולא יעוץ הכולל שיחות עם פסיכולוג, שאלונים וכלים נוספים.

למעלה