שלום רב!

B u t t e cup

New member
שלום רב!

שמי נורית ואני בת...כמעט 40. שאלה לי לגרא: לפעמים, מידי כמה חודשים אני נתקפת במצב רוח דכאוני ונכנסת לדכדוך. (אני בכוונה כותבת "דכדוך " ולא "דכאון" ותיכף אני אסביר גם למה). מצב רוח זה יכול ליפול עליי למשך כמה ימים ואז להעלם כלעומת שבא. ואז אני חוזרת להיות "בסדר" למשך תקופה עד ששוב נוחתת עליי המרה השחורה. לפני כשנה החלטתי להתחיל בטיפול תרופתי ונטלתי "פאקסט" שהתגלה כהצלחה. החודש, החלטת שדי עם זה ולנסות לראות מה יקרה לכשאפסיק. שאלתי היא כזאת: א. כיצד יודעים להבחין בין דכאון לבין "סתם" מצב רוח ירוד שאולי הוא בעצם טבעי? אולי רוב האנשים חווים "דכאון" של כמה ימים מידי פעם? האם יש טיפוס של "הנוטה לדכאונות"? אם כן, האם טיפול תרופתי הוא היחיד שעשוי לעזור? אני קצת מבולבלת וזקוקה לייעוץ. תודה מראש על התשובה. נורית.

גרא.

New member
נורית,מקובל לחשוב שיש בגדול שני

דפוסים של דכאון. האחד הוא "דכאון תכונה",כלומר אנשים אצלפ הדיכאון מופיע בצורה קבועה בדרך כלל, לא משנה מה הסבות, חלקם, או מקצתם משתמש בתרופות מדכאות דיכאון, והם מסוגלים לחיות חיים סדירים למדי. דפוס שני מכונה " דיכאון תגובה",הכוונה לאותם דיכאונות שכל אחד מאיתנו חש לפרקים בהקשר מאד ברור בדרך כלל. למשל כשמת מי מבני המשפחה, או נוכח טבח נורא בנוסעי אוטובוס תמימים..אבל גם במצבים פחות מורכבים, למשל אחרי כשלון במבחן, או בראיון קבלה. בדרך כלל תחושת הדיכאון (למעט באבל), היא קצרת טווח,והתחושה שוככת אחרי שעות או ימים.ממה בדיוק נובעים הדכאונות הנשנים והחוזרים שלך ברור שאיני יכול לדעת,אם את יכולה לבדוק את עצמך, כיצד את נתקפת בדיכדוך מדי פעם, אם זה פתאום קורה, או שבעקבות ארוע מתסכל או מעציב.יתכן ותוכלי לתת תשובה לעצמך, אם מקור הדיכאון הוא תגובתי, או אולי תכונה שלך.בדרך כלל הטיפול בדיכאון הוא תרופתי, אבל יש פסיכיאטרים הממליצים על טיפול משולב,תרופתי,וטיפול פסיכולוגי.

למעלה