שלום רב...

שלום רב...

אני חושב שזה הפורום המתאים ביותר לכן בחרתי לפרסם כאן את ההודעה יש אצלי במחשב תופעה של חלונות POP UPS שנפתחים משום מקום ומכילים תוכן של פרסומות וכו'... עכשיו אני מניח שזה קבצי ריגול שבאו בעקבות תוכנות שהתקנתי ואפילו נפתח לי חלון כל כמה זמן, שלא נראה כמו חלון של אקספלורר אבל מכיל פרסומת, זה מעין דיאלוג סטנדרטי של ווינדוס שיש כל מיני כתובות אינטרנט פרסומות ובסוף יש OK. הכותרת שלו היא MESSENGER SERVICE או משהו בסגנון ניסיתי לחפש ב ADD\REMOVE PROGRAMS תוכנות שאני לא מכיר כדי להסיר אותן אבל אין והחלונות האלה ממשיכים להופיע גם כששום תוכנה לא פועלת ואני רק מחובר לאינטרנט יש איזה תוכנה לאיתור קבצי ריגול או דרך להוציא אותם ? תודה מראש

לינק

New member
יש כמה תוכניות. מומלצות

spybotSD ו Adaware ושתיהן מופיעות בקישורים

rattlehead

New member
עד כמה שידוע לי

הMessenger Service הוא סרביס שרץ אוטומטית מבית מיקרוסופט במערכות NT. ובעזרת פקודת NET אפשר לשלוח לו הודעות. לדעתי, אם אין לך רכיב אחר שמשתמש בסרביס הזה, הסר אותו.

uzi2

Active member
כפי ש- rattlehead ציין

מדובר בשרות שמובנה במערכות NT, 2000, XP להעברת הודעות, שמיועד ביחוד לצורך העברת הודעות בתוך רשת פנימית, אבל פתוח לכולם. יש כמה דרכים לטפל בזה. אם אינך מחובר ברשת פנימית שבה נדרשת העברת הודעות כאלו, הדבר הפשוט ביותר הוא לכבות את השרות (מוסבר בהמשך). אם אתה צריך את השרות הזה, בתוך רשת פנימית, אבל רק רוצה לחסום את זה החוצה, תצטרך להשתמש בפיירוול שיחסום פורטים 135-139 ב- TCP ו- UDP לתקשורות יזומות מבחוץ. כדאי גם לחסום את פורט 445 לתקושורת יזומות מבחוץ. ואם מדובר במחשב שאינו חלק מרשת פנימית ואתה רוצה להשקיע עבודה (וזה גם דורש הסבר ארוך יותר) אז הכי טוב הוא לכבות את השרותים שפותחים את הפורטים 135, 137-139, 445, אבל זה הסבר ארוך שבשלב זה (אלא אם תהיה דרישה) אחסוך מעצמי. לגבי כיבוי שרות ה- messenger ב- XP, הדרך היא: מ- start ל- control panel ומשם ל- performence and maintenance ושם administrative tools. שם כנס ב- doubleclick ל- services. מרשימת ה- services בחר את messenger ואז מקש ימני עליו ובחר ב- properties שלו. בחלון ה- properties לחץ על stop וסמן disable ב- startup type. אשר ביצוע השינויים. זה יבטל את השרות של ה- messenger שמשמש כרגע את המפרסמים. אם מערכת ההפעלה שלך היא בעברית, אז אני מניח שהמונחים יהיו דומים. אם מערכת ההפעלה שלך היא Win2000 או WinNT אז חזור הנה להנחיות.

למעלה