שלום רב,

lolita1210

New member
שלום רב,

אני עומדת לסיים תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים בבר אילן. מחיפוש קצרצר שערכתי הבנתי כי מאוד קשה למצוא עבודה בתור כלכלן מתחיל.
ממוצע הציונים שלי נמוך (73), ולכן אני חוששת כי לא אצליח להתברג לאחת החברות הגדולות מפאת העובדה שאני גם חסרת נסיון.
הבנתי שיש אופציה לעשות קורס שנקרא כלכלן פרקטי, אבל הדעות לגביו חלוקות. דיברתי עם מרצה מטעמם והם עושים רושם מאוד טוב. מלמדים שם תוכנות שרלוונטיות לשוק העבודה.
השאלה שלי האם זה מהווה תחליף לנסיון בתור כלכלן, ובכלל האם מומלץ לעשות את הקורס נוכח המצב בו אני נמצאת? נדמה כי זה יכול להוות יתרון על גבי מועמדים אחרים בראיונות עבודה.
אשמח לתשובה בנושא, תודה.

paretomc

New member
לא מכיר את הקורס, אבל אני לא יודע אם זה משנה.

אם את רוצה לעבוד ככלכלנית, אני מציע לך להשקיע את כל כולך ביעד של מציאת עבודה מקצועית ראשונה ולא בקורסים נוספים.
אם בכל זאת את רוצה לעשות קורס - דווקא קורס הנהלת חשבונות יכול לעזור יותר, ובלי קשר, ללמוד אקסל ואנגלית ברמה גבוהה יכול גם כן להביא תועלת אחרי שהגעת לראיון.

בהצלחה

בלי לבאס יהיה לך ממש קשה

למצוא עם ממוצע כזה.
לתפקידים נורמליים של כלכלן מתחיל שהתראיינתי אי פעם-
כן שאלו ממוצע.
וגם אחד גבוה לא ממש מבטיח אפילו לעבור מראיון טלפוני לפרונטלי.
התפקידים של כלכלן מתחיל ללא ניסיון הם ממש מעטים אגב.
אולי כדאי לחפש נישות בתחום שיותר קל להיכנס ולהתפתח.

lolita1210

New member
בגלל הממוצע הנמוך חשבתי על הכיוון של הקורס

הזה שבעצם מקנה לי סוג של נסיון. הם מלמדים שם אקסל ברמה גבוהה, אנגלית אפשר תמיד לנסות לשפר, ולמעשה אני רוכשת את כך ה"נסיון" הדרוש- בדומה למשרה של כלכלן מתחיל.
נתקלתי גם במשרות שהיה רשום "נסיון של שנה/קורס כלכלן פרקטי".. ובכלל זה אני שואלת אם זה באמת מומלץ..

זה לא מודעות של מעסיק אמיתי

אלו מודעות פיקטיביות שבאות לתפוס בדיוק את הנואשים ביותר.
אם תחפשי את החברות שמפרסמות את המודעות האלו- אם בכלל קיימות- תראי באתרים שלהם שהמיקומים שלהם זה בכלל איפשהו בעולם ולא בארץ
אני בספק שיש מעסיק אמיתי שנותן עדיפות לבוגרי הקורס.
ושום קורס ושום לימודים הם לא תחליף לניסיון אמיתי.

lolita1210

New member
הבנתי. תודה על העצות בכ"א..

מקווה שאצליח לנתב את דרכי בצורה נכונה למרות הכל.

למעלה