שלום רב .

גניפר14

New member
שלום רב .

אני מצילה כלבים וחתולים על בסיס קבוע. מטפלת בהם אבל לא יכולה במאת האחוזים לטפל בכולם .ולכן יש לי 2 שאלות. אחת לגבי כלב והשנייה לגבי חתול

1.הכלב נמצא במושב ,כלב בן שנה דיי גדול. לרוב שורץ בחול ששם יש קרציות.
לפני שנה כשמצאתי אותו היו לו מסביב לעיניים משהו כמו פטריה או אלרגיה לא יודעת לומר, אבל זה היה כמו קשקשים לבנים מסביב לעיניים.
שמתי לו משחה אנטיביוטית וזה עבר.
עכשיו אחרי שנה שוב חזר ולא הספקתי לטפל בו כי אני עסוקה עם עוד חיות. ובגלל שלא הספקתי לשים משחה זה התפשט לו בכל הפנים.
מה זה יכול להיות ? ומה עושים כדי לא להיכנס לעלויות?
כאילו מה אפשר לעשות בטיפול ביתי ולא ללכת לוטרינר. לנסות קודם משהו התחלתי ובמידה ולא יעזור אז אקח אותו.
2. יש לי חתולה שנמצאת בבית. מצאתי אותה בגיל שבועיים והיא אז היתה חולה מאוד, פצעים בפנים ונראית זוועה. היום היא כבר גדולה מתפקדת נמרצת וכו. אבל י של מדי פעם התעטשויות מוזרות, היא מתעטשת ברצף וכשהיא עושה זאת הפנים שלה מופנים כלפי מעלה ומתחילה להתעטש ולהתעטש ואז לפעמים יורד לה דם בזמן ההתעטשות. מה זה יכול להיות ומה עושים בנידון?

תודה וסליחה על ריבוי השאלות.

yaelofer

New member
תשובות (אציין כי אינני וטרינרית)

1. לגבי הכלבה, לדעתי יכולות להיות מס' אופציות: א. דמודקס, ב. פטריה. (אני חושבת שבד"כ אלו הדברים)
עד כמה שזכור לי מהכלבים שלי הטיפול בכל דבר הוא אחר (תרופה שונה לכל אחד מהמיקרים), ולכן כנראה לא תהיה ברירה אלא לקחת את הכלב לוטרינר שיעשה מגרד ויאבחן בצורה מדוייקת במה מדובר.

2. לגבי החתול, נדמה לי שבהרפס יש תופעה כמו שתיארת. אולי יש תופעה כזו במחלות נוספות. אם אכן מדובר בהרפס יש גישה שאומרת שבגלל שזה וירוס אז לא עושים כלום, ויש גישה שאומרת שנותנים טיפול תומך. יש ל-ליזין שזה כמו ויטמינים על בסיס ארוך טווח שאומרים שהם יכולים להקל. לא בטוח שהוכח, וגם אם כן - צריך מינון מדוייק לחשב לפי משקל החתול. אם זה התקף הרפס קשה - אלו המצדדים באנטיביוטיקה יוסיפו גם אטיביוטיקה לכמה ימים לא נגד הוירוס (וירוס לא מגיב בינתיים לאנטיביוטיקה) אלא כדי שלא "יתלבשו" על החתול חיידקים. גם ככה מספיק שהוא צריך להתמודד עם וירוס שיכול להיות קשה. אבל הכל בערבון מוגבל. לא ראיתי את החתול ואני לא וטרינרית. ייתכן גם משהו הרבה יותר פשוט שהחתול סתם אלרגי למשהו שנמצא באוויר (אולי אבקנים של צמח, או משהו אחר)

גניפר14

New member
תודה רבה לך.

אני גם חושבת שמדובר בהרפס לחתולה.
כי הבאתי חתולה חולה מאוד עם הרפס הביתה לפני כ3 חודשים. אומנם היא נרפאה אבל הוירוס נשאר בגוף.
למרות שבידדתי אותה ודאגתי על חיטוי אקונומיקה וזה. אולי בכל זאת הדביקה את החתולה האחרת.
לגבי הכלב אחד מ2 האופציות שציינת זה בטוח. אבדוק זאת.
תודה רבה רבה

אין ברירה

שלום גניפר.
אני מבין את הקושי, אבל ככל הנראה אחד המרכיבים של הצלת בעלי החיים הוא הטיפול בהם.
הכלב צריך להיבדק ע"י וטרינר. יש מספר אפשרויות וטיפולים בהתאם. האפשרויות כה פתוחות שלמעשה אין לי השערה שאיתה ניתן להתקדם. לא פעם שאלה שעולה בפורום או מלקוח בטלפון כבר מקדמת את כיווני החשיבה, עוד לפני הבדיקה. במקרה זה אמרת הרבה, אך למעשה לא אמרת כלום.
לגבי החתולה - סביר שמדובר שאחת מנגיפים האופייניים לדרכי הנשימה העליונות בחתולי, הרפס או קליצ'י הם אפשרויות טובות. האם היא צריכה טיפול או האם הטיפול בכלל יעזור - בשביל זה צריך לבדוק אותה.

מאחר שאת מצילה את הזקוקים לעזרה באופן קבוע, אני חושב שהדבר הטוב ביותר הוא ליצור קשר עם אחת העמותות באיזור מגורייך. כך תוכלי להיעזר בעמותה, וגם לעזור לה בעת הצורך.
אסף

למעלה