שלום רב

A12351

New member
שלום רב

אני בן 26 ורציתי להתעניין לגבי בחירת פסיכולוג.
אני אספר קצת על הרקע שלי :
הבעיות מתחילות החל מחרדה חברתית, ביישנות קיצונית, צורך רב בשקט ולהיות לבד רוב הזמן, כשיש סביבי הרבה אנשים אני פחות מתרכז ויותר "דרוך" וכן גם יותר לחוץ.
כמו כן יש דברים בעבר שהתרחשו אצלי וכנראה התייחסתי אליהם בצורה לא טובה כך שנוצרו משקעים רגשיים.
מצד אחד אני מאוד רוצה ל"צאת" מזה פשוט על ידי זה שאני מתעלם מכל אלה ופשוט להמשיך קדימה כאילו כלום לא קרה( ואכן עשיתי זאת על ידי מאמן אישי, ואכן ראיתי דברים מאוד טובים, אך עדיין המועקות נשארו אצלי בתוכי ואני מרגיש שהן מונעות ממני לחיות כמו שצריך).
העניין בכל הסיפור שאני לא יודע עד כמה זה נכון אבל בתוכי אני מרגיש שזה נכון.
אשמח לקבל עזרה בנושא.
תודה רבה לכולם והמשך יום נעים.

בחירת פסיכולוג

מצוין שהלכת לאימון וראית שזה עוזר לך. אימון מאפשר לך לשנות את ההתנהלות וקידם אותך עד דרגה מסוימת, אך הוא מפספס חלק חשוב וזה המחשבות שלך לגבי מצבים חברתיים שיוצרות את התחושה הזאת. המחשבות האלה יכולות להיות מודעות או לא מודעות לגמרי, כיוון שאחרי שחשבת אותן הרבה פעמים הן הפכו להיות מהירות מאוד, כמעט בלתי ניתנות להבחנה, ואז אתה חווה אותן כרגש בלבד. לדוגמא, יתכן וכשאתה נכנס לחדר מלא אנשים אתה מרגיש פשוט מועקה ואין לך בראש מחשבות קוהרנטיות נוסח "הם יחשבו שאני משונה, הם יצחקו עלי" וכן הלאה. בטיפול צריך להתייחס לא רק לחלק ההתנהגותי אלא גם למחשבות, בין אם הן לא נמצאות לגמרי במודעות שלך (ואז חלק מהעובדה היא ללמוד להבחין בהן) ובין אם הן מודעות. ללא עבודה על המחשבות נוצר המצב שאתה מתאר - התפקוד שלך השתפר אך המחשבות שלך לגבי התפקוד שלך והיחס של אחרים אליך לא השתנו כך שאתה עדיין חווה סבל. מצרפת לינק למאמר המסביר על צורות חשיבה בחרדה חברתית שיבהיר את הנקודה

למעלה