שלום רב

שלום רב

מישהו יודע על אפשרות להתנדב עם ניצול/ניצולת שואה ממוצא הונגרי? אם במילוי טפסים או בשיחות פנאי וכו'.
אני שואל לספציפית לגבי מוצא הונגרי כדי שאוכל אולי בנוסף להתאמן על ההונגרית, ללמוד יותר על העבר והתרבות.

תודה והמשך שבוע טוב

איל

ladybug4NLP

Active member
איל-ניצולי שואה ששרדו עד היום הם קשישים מאד

שיחות הפנאי כפי שאתה קורא להם הן שפה חיה של אנשים שעדיין חיים את השפה אתה הם נולדו ובגיל הזה הרבה פעמים חוזרים גם לחשוב בה.

לעניות דעתי לא מתאים אם אתה רוצה להתאמן על ההונגרית שלך.
אתה אמור לבוא כדי לעזור לניצול בהתאם לצריכם שלן ולא בהתאם לצרכים שלך של לפתח כישורי שפה זרה

דניעל

New member
אני חושבת אחרת

אפשר ואפילו טוב שעזרה הדדית. הקשיש שמח שהוא יכול גם לעזור במשהו.
סבתי בגיל של ניצולי השואה (אך איננה ניצולת שואה) וממנה למדתי בשנים האחרונות גרמנית. עכשיו, כאשר אני מבקרת אותה, אני תמיד מבקשת לשוחח חלק מהזמן בגרמנית. היא גאה בי ותמיד שמחה לעזור לי להתאמן בשיחה בגרמנית.

ladybug4NLP

Active member
דניעל-זו הסבתא שלך ןאתה את יכולה לדבר

באיזו שפה שבא לך ולה. למה לא

זה אחרת מאשר לבוא ולהתגלח על הזקן של ניצול שואה כשהמטרה המוצהרת היא ללטש את השפה שלו.
לטעמי לא ראוי, אבל זו דעתי האישית.

הבהרה חשובה!

מטרתי המרכזית והמוצהרת היא כמובן להתנדב עבור ניצולי שואה ולא כפי שהובן לא נכון -להתאמן על שפה. אם זה הובן כך, אני מתנצל. שכתבתי זאת התכוונתי שהייתי מעדיף להתנדב עם ניצול/ניצולת שואה שיש להם קשר היסטורי כלשהו למוצאי ולא חלילה כדי לנצל אותם בשביל שיעור שפה חינם. סבתי ניצולת אושוויץ ידעה רק לדבר הונגרית בתקופה שלא ידעתי חצי מילה (למעט אישטנם) וכיום כשאני יודע קצת והיא איננה הייתי מעוניין איכשהוא להתנדב ולעזור גם לכאלו שלא שולטים היטב בשפה העברית כמוהה.

תודה

יוליקה

Member
מנהל
אני מבקרת מחר אצל אמי

אני חושבת שהיא תשמח אם תבקר אותה ותשוחח עמה
שיחה...זה מה שהכי חסר לה...

אני אשאל אותה ואחזור אלייך

יוליקה

Member
מנהל
לא, אמי לא מבקרת במועדון "גימלאים"

היא בת 90 כמעט נעזרת במקל הליכה והולכת מעט מאד.

ladybug4NLP

Active member
כמה חבל

יש בעיר מספר מועדונים מוצלחים מאד.
בעיר בה מתגוררת אמי (בת 97) יש הסעה קבועה מהבית למועדון וחזרה.
כמו כן אפשר לאכול ארוחת בוקר ו/או צהרים במידה ורוצים.

אם לאמך מגיע שעות עזרה מבטוח לאומי ו/או היא ניצולת שואה , הרי שזה גם עזרה גדולה גם כספית להעסקת עזרה וגם אפשר לשלם בזה בקורים במועדון גמלאים.
לא חייבים כל יום.
המועדון מספק לקשישים אפשרות לצאת מהבית, חברה, בחירה של מגוון השתתפות בכל מיני פעילויות לפי בחירה ובעיקר לבוא במגע עם אנשים אחרים.
במיוחד שאת גרה ממש רחוק .

אני יודעת שיש קשישים שמסרבים ללכת למועדון.
גם אמי סרבה עד שהסכימה לאחר הרבה שכנועים לבקר, תחילה במועדון של אנשים שמתניידים לבד ואח"כ למשהו מורחב יותר.
היא הולכת 3 פעמים בשבוע, ואם היה תלוי בי - הייתי שמחה לראות אותה הולכת כל יום מאחר ובבית היא די פסיבית.

אז מה שתחליטו
הרבה בריאות

יוליקה

Member
מנהל
כן, אמא שלי מקבלת סיוע

מביטוח לאומי וכן היא ניצולת שואה.

ברמת גן לא מצאתי מועדון שמסיע ומחזיר את הקשישים.

אגב,
דיברתי איתה והיא תהיה שמחה לשוחח פעם בשבוע עם מתנדב...

orlu

New member
האיש מן הגיבעה

רעיון מעולה, אם יש מצב להתנדבות בירושלים יש לי אחללה מועמדות עבורך.

הרעיון מצויין כמו גם הלימודים שתפסוג מיכך ידע בשפה, כל נתינה טובה וכשהיא הדדית אז כפליים.

עלה והצלח - יש לי רעיון היות ואינני יודעת היכן אתה גר(ארולי כתבת ולא שמתי לב) נראה לי כי ישנה אפשרות גם לשיחות טלפון או סקייפ היום לא מעט אנשים קשישים מחזיקים סקייפ בבית גם אם לא הם אז המטפלים שלהם...
בקיצור תמיד ניתן למצוא פתרון איך ועם מי לדבר כאשר יש רצון משני הצדדים.

גאה בך

למעלה