שלום רב...

mandm2

New member
שלום רב...

יש לי ילד מקסים בן 6 שהחל את כיתה א בקשיים עצומים.
נוירולוג פסיכולוג פסיכיאטר וכל יועץ אפשרי אבחן אותו כ ADHD.
הנוירולוג רשם לו 18 מג קונצרטה אך המורים טוענים שהכדור אינו משפיע עליו.
היתכן שילד בן 6 ששוקל 25 קג יצרוך יותר מכך?125סמ?

איך עוזרים לו מצד שני להרכיב משקפיים? הוא לא מוכן להרכיב כי בכיתה צוחקים עליו וקוראים לו בשמות גנאי.
הבטחתי לו הפתעות ופרסים וזה לא צלח. הוא ממאן להרכיבם.
כל רעיון יתקבל בברכה.

תודה מראש
אמא מודאגת.

התאמת מינון

קודם כל תראי גם את בבית איך הוא מגיב לתרופה וחשוב שתהיו בקשר עם הרופא עד להתאמת המינון.
לגבי משקפיים- שמעתי על כמה מקרים שעשו לילדים בכתה או בגן "מסיבת משקפיים"- זה כמובן תלוי בילד ובמורה כי לא לכולם זה מתאים. חשוב לערב את המורה בענין, אני מאד מבינה אותו אם זו התגובה שהוא מקבל.

1. קונצרטה 18 מ"ג זה כמו 5 מ"ג ריטלין רגיל-

וזה מעט. במשקל הזה הרבה ילדים מקבלי ם קונצרטה 36 ואפילו 54. כדאי לחזור לרופא כדי להתאים את המינון.
לגבי המשקפיים- צוחקים עליו? פה צריך טיפול מערכתי עם הכיתה. ובמקביל לעבוד איתו אפילו בצורה מקצועית על העלאת הביטחון העצמי. הוא רק בן 6 ורק בכיתה א' - ילדים לועגים למי שחלש- וזה לא בגלל המשקפיים, מוכרחים לחזק אותו רגשית וחברתית. וזה יותר דחוף מכל דבר אחר.

משקפיים

אני בהחלט מסכימה עם מרב לגבי העלאת בטחון עצמי
כאשר ילד לא בטוח בעצמו ולא מכיר בערך עצמו
הוא נותן משקל גבוה יותר לדעת הסביבה שמיד מנצלת את זה.
בקשי מהמורה לתת לו תפקידים בכתה, חפשי חוג שבו הוא יכול להצליח
חפשי בנרות על מה ניתן לשבח אותו, והמעיטי בביקורת.
מאידך, תני לגיטימציה לרגשות שלו לגבי המשקפיים, בלי לכעוס.
נסי לשתף אותו בסיטואציות בהן את מרגישה רגשות דומים לשלו.
ציפי קוברינסקי

mandm2

New member
הביטחון העצמי

אני בטיפול פסיכולוגי איתו ועם כל המשפחה כדי לעזור לו להעלות את הביטחון העצמי אך זה תהליך איטי מאוד.

ההרכב הפדגוגי בבהס מודע לנושא וניסו לשוחח על כך בכיתה ומצד אחד הילדים עודדו לרגע וכאשר יצאו להפסק
הוא שוב הפך נלעג. כל ההרכב מנסה למצוא פתרונות יצירתיים וניסו לשוחח עימו אך הוא רגשית חלש.

האם קיימים פתרונות או תהליך לקראת פתרון לפחות ?
מה זה מסיבת משקפיים?
תודה מראש

אמא מודאגת.

למעלה