שלום רב,

alinush1991

New member
שלום רב,

לאחרונה סבלתי רבות מהתקפי חרדה ומפחדים עוצמתיים מאוד ללא הפסקה... הלכתי לפסיכולוג ואובחנתי כסובלת מ- Panic disorder (הפרעות פאניקה) ו- depression ... הפסיכולוג המליץ להתחיל טיפול ב- PAXXET ו- XANAX ... השאלה שלי היא...אני מתגייסת לצה"ל בעוד כחודש וחצי ויש לי כבר תפקיד ואני מאוד מרוצה ממנו... הפרופיל שלי הוא 97... האם הצבא יגלה על התרופות שאני נוטלת? והאם הצבא עלול להוריד לי את הפרופיל בעקבות נטילת תרופות אלו או לשלול ממני את התפקיד הנוכחי?? הרי הטיפול הזה יהיה זמני בלבד ולא קבוע, והתרופות יעזרו לי וישקמו אותי כך שלא תהיה לי שום בעיה לתפקד כרגיל...אני גם ככה מתפקדת כרגיל... האם יש סיבה כלשהי שהצבא לא יאהב את הטיפול הזה? תודה רבה מראש לעונים :) והמשך יום נעים =]

Benor2004

New member
על כל טיפול רפואי

או שינוי במצבך הבריאותי או תרופה שאת לוקחת יש צורך לדווח על זה לצבא. הלכת דרך קופ"ח לטיפול או באופן פרטי? שכן, יכול מאוד להיות שהנתון הזה מוסתר מהצבא. ומסירת המידע הזה לצבא תלויה אך ורק בך ולפי החלטתך. אין לי מושג אם זה ישפיע על השארותך בתפקיד או לא.

yonadavg

New member
פרופיל ותפקיד

ראשית, האם ההמלצה לטיפול התרופתי הספציפי הינה מפסיכולוג, או שראית גם פסיכיאטר? מה את עושה כיום בחייך? מה רמת התפקוד ביומיום? כניסה למסגרת חדשה ומאתגרת כמו הצבא עשוייה להקצין מצבים נפשיים. הפרופיל הנפשי אמור להגן על חיילים אשר יתקשו לתפקד במקום בו הם נמצאים. לכל מקצוע צבאי, יש את מגבלות הפרופיל שלו. אני חושש שאם תיכנסי לצבא כאשר את לוקחת תרופות ולא מדווחת על כך, הדבר רק יוסיף עלייך לחץ. אין לדעת כמה זמני יהיה הטיפול התרופתי, אך על כל פנים אפשר להדגיש בפני הקב"ן כי חשוב לך לשרת במקצוע המיועד, על מנת לבחון אפשרות להשארת הפרופיל תחת הקלות (יותר קל לעשות זאת תוך כדי שירות - בתאום מול מפקד ספציפי שמוכן לקחת זאת עליו מאשר בכניסה לצבא) או מתן פרופיל זמני. כדאי לבקש מהקב"ן שיבדוק את ההשלכות על התפקיד. זהו נתון שלישותי שהקב"נים לא תמיד מודעים אליו. אפשר לבדוק אולי דחייה זמנית של הגיוס, עד שתתחילי את הטיפול ותראי את השפעתו עליך, תוך ברור של מועד הגיוס הבא לתפקיד שלך. בהצלחה. אשמח לשמוע איך העניין התפתח.

alinush1991

New member
קודם כל תודה רבה על המענה...

דבר נוסף, הטיפול אמור לקחת לפחות חצי שנה... הייתי אצל פסיכולוג פרטי, הוא עובד גם בתור פסיכיאטר וגם בתור פסיכולוג... היום הייתי אצל רופאת משפחה והיא הביאה לי את המרשם לתרופות שהוא המליץ עליהם... היא אמרה שהיא חייבת לדווח לצבא ... הבעיה הזו לא כל כך חמורה, זה לא שאני חולת נפש... אני בסדר גמור, אני עוד לא התחלתי לקחת את התרופות אבל המצב שלי כבר השתפר, כך שעם התרופות יהיה מעולה, אני בטוחה... כך שמבחינתי אין לי שום בעיה לתפקד במסגרת הצבאית בכל תפקיד שיש...

yonadavg

New member
מספר נקודות

אם המטפל שלך הינו פסיכיאטר, מדוע הוא לא רשם את התרופות בעצמו? מדוע היה צורך להפנות אותך למרשם בקופ"ח? האם את בטוחה שהוא גם פסיכיאטר וגם פסיכולוג? מדובר על שני מסלולים ארוכי שנים, שצריך כעשרים שנה על מנת לסיים את שניהם יחד. ייתכן שהוא פסיכיאטר שעוסק גם בפסיכותרפיה. האם את מיועדת לתפקיד בבסיס סגור או פתוח? אם הטיפול אמור לקחת לפחות חצי שנה ותהיי בבסיס סגור, זו סיבה נוספת לכך שכדאי לשתף את הצבא - על מנת שיאפשרו לך הגעה מסודרת לטיפול. לא ברור לי מדוע היא אמרה שהיא חייבת לדווח לצבא. מן הסתם כבר העברת לצבא, בכיתה י', את כל המסמכים הדרושים, כולל סיכום רפואי מרופאת המשפחה.

גרא.

New member
alinush1991,שלטונות הצבא,אינם "אוהבים"

שמסתירים מהם מידע רפואי רלוונטי.כך,אם וכאשר המידע הזה יתגלה במידה ותגרמי לאיזה שהיא פשלה,או, יגרם לך נזק כלשהיא ,פיסי או נפשי בזמן השירות הצבאי,הצבא ינער מעליו כל אחריות לגורלך.כבר הד"ם.כך דומה כי רצוי שתתדעי את הצבא על לקיחת התרופות.כלל לא בטוח שזה יגרום להורדת פרופיל או שינוי תפקיד. את זה תנסי לברר במקרפ"ר (מפקדת קצין רפואה ראשי),לאו דווקא בשבילך,אלא בסגנון..חברה שלי עומדת להתגייס,האם?...

alinush1991

New member
ד"א האם זה בסדר

שמטפלים לי בבעיה הזו רק בתרופות?? לא קבעו לי שום טיפול אחר שדורש הגעה מסודרת לפסיכולוג כגון קוגניטיבי התנהגותי וכל אלה...

גרא.

New member
אלינוש,את שואלת בפירוט,שקשה לדעת כיצד הצבא

יגיב.כנראה שח מקרה,נדון לגופו.ממליץ שתכנסי לפורום מתגייסים,ותעלי שם שוב את הבעייה שלך.

Benor2004

New member
זה כבר תלוי בגישה

של המטפל שלך. לטעמי, התרופות האלה הן כמו סוג של קביים. כלי עזר מסויים. אבל בשביל לפתור את הבעיה עצמה צריך לעקור את הבעיה מהשורש. וטיפול פסיכולוגי, יוכל להעויל במקרה הזה.

alinush1991

New member
אני בקרוב הולכת לצבא...האם

אני אוכל להמשיך לבקר אצל פסיכולוג...במיוחד שהוא פרטי??? זה לא מקופה..

Benor2004

New member
כן, את תוכלי.

תצטרכי לפנות לקב"ן שלך, ולחתום על מסמך ויתור מסויים מול הצבא.

alinush1991

New member
שאלה נוספת

זה שאני עכשיו במין "טיפול" שכזה..ולוקחת תרופות... זה עלול להשאיר עליי מין "כתם" כזה ??? נגיד, אני מאוד מאוד רוצה ללמוד פסיכולוגיה בעתיד (עוד מילדות )...האם העובדה שאני בעצמי חוויתי הפרעה נפשית יכולה להפריע לי להצליח בתור פסיכולוגית?? יכולים לא להעסיק אותי בגלל זה? או שאף אחד גם לא יראה את זה שאי פעם בעבר לקחתי תרופות לטיפול ?? והאם יש סיכוי שכשאני אסיים את הטיפול התרופתי וארגיש טוב סופסוף אז אני אשים לזה סוף? כלומר יש סיכוי שאני לא אסבול יותר מהפרעות פאניקה ודיפרסיה בעתיד? סליחה על כמות השאלות... תודה מראש לעונים:)

גרא.

New member
alinush1991,לא.זה לא "כתם" הכרחי.אם לא היית

מאושפזת בבי"ח בגלל מצב פסיכוטי,או הפרעה נפשית אקוטית.אין סבה שמישהוא יזכור לך את זה.גם פסיכולוגים,קל וחומר פסיכאטרים,חווים משברים נפשיים,לעיתים מאד חמורים.אם זה פוגע זמנית בתפקוד,הם פוסקים לעבוד תקופה,ושחוזרים לאיתנם,ממשיכים כמיקדם.העובדה שחווית הפרעה נפשית בעבר,אינה בהכרח ערובה להצלחה כפסיכולוגית,אלא יש המון משתנים תלויים ובלתי תלויים,המשפיעים על כך.לגבי סיכויי הפרוגנוזה שלך,את התשובה,תוכלי לקבל מהמטפל הישיר שלך,לא מאדם שאינו מכיר לא אותך,לא את מצבך הנפשי/בריאותי.וודאי גם לא לנחש.

הדומעת

New member
היי לך...

ואני מבינה שאת מרוצה שאת רוצה מאוד את צהל....טוב.אני בזמנו חשבתי ההפך כשהיה תורי להתגייס....הצבא נראה לי שלא יגלה כלום אם לא תדווחי לו.ואם עלייך יראו סימנים של חרדה....רק תמשיכי לטפל בעצמך.עם התרופות ועם הטיפול הפסיכולוגי ....ולמה שהצבא לא יאהב את זה שטופלת.אם כבר תדווחי לו על בעייתך...ותאמרי שאת מטופלת.להפך.הוא לא רוצה אנשים שלא מטפלים בעצמם.אני מאחלת לך המון בהצלחה...רק טוב.

למעלה