שלום רב!

Human38

New member
שלום רב!

אני חייל,שלפני כ4 שבועות שבר את הקרסול באזור הפטישון..הייתי מגובס כ4 שבועות וביום חמישי הגעתי לצילום אצל אורטופד צבאי..בצילום התגלה שיש לי עדיין שבר ללא תזוזה..ובשלבי החלמה.אני חייב לציין שבשל פגיעה נוספת נאלצתי להשתמש בפרדניזון למשך 3 שבועות שזה היה בתקופת הגבס.האורטופד החליט להוריד את הגבס ולתת לי להשתמש "באייר כאסט"..אני לא ממש מצליח להזיז את הרגל כמו שחשבתי שאני אצליח אחרי שיורידו לי את הגבס..ושאלתי היא:האם זה בסדר להוריד את הגבס למרות שיש עדיין שבר? ובמה עוזר לי האייר כאסט? ואם אמור להיות לי קשה בהתחלה להזיז את הרגל או שאני אמור להזיז אותה בקלות או להתחיל לדרוך על הרגל למרות הכאב...? בתודה.. חייל פצוע..

שבר

שלום, גם אם היית מגבס את הרגל הבריאה, לאחר 4 שבועות היה קשה מאד להזיז אותה. מאחר והפטישון האחורי נמצא בקצה של עצם הפיבולה שנושאת רק כ 15% ממשקל הדריכה ברגל, בד"כ אין מניעה לטיפול ב AIRCAST ודריכה. עם הפעילות יבוא השיפור בכאבים ובטווחי התנועות. כדאי שתפנה לאחד ממכוני הפיזיותרפיה הצהליים לצורך טיפול. בברכה

Human38

New member
aircast

הaircast אמור לרפא לי תשבר באופן מלא? כי עדיין יש לי שבר אבל בתהליכי החלמה..אני מרגיש מדיי פעם כאב באזור השבר.. כי יש רופאים שהמליצו לי להשאיר את הגבס לעוד שבועיים ואז לעבור לaircast

המשך

ה AIRCAST לא מרפא שום דבר. הוא פשוט נותן קצת תמיכה נוספת לרגל בזמן ההחלמה. העצם מתאחה בהדרגתיות ואז אפשר להוריד את המכשיר. בברכה,

r a k a n i

New member
שאלות באותו נושא

שברתי את הקרסול (נדמה לי שבפטישון חיצוני) לפני 3 שבועות. אתמול החליפו לי את הגבס הרגיל בaircast, אבל האורטופד ביקש להמעיט בדריכה ולהמשיך להעזר בקביים גם ל3 שבועות הבאים. הוא אמר לי שאני יכולה להוריד אותו במקלחת ובזמן השינה כמה שאלות 1.אני מאוד רוצה לישון בלי זה,אבל מפחדת מאוד שזה יכאב בזמן הסיבובים במיטה. זה לא קצת בעייתי להסיר את הקיבוע בלילה? ( במיוחד שהשינה שלי תמיד מלווה בהמון תזוזות) 2.עד אתמול הכאבים היו במגמת שיפור, אבל מהרגע שעברתי AIRCASt', אני מרגישה את השבר במלוא עוזו... מה עושים? יכול להיות שזה בגלל שאני טיפה דורכת על הרגל? (הוא אמר שזה בסדר לדרוך, רק לא לשים את כל משקל הגוף על הרגל) תודה

תשובה

שלום, לא בדקתי אותך ולא ראיתי את הצילומים אבל אם נאמר לך שאת יכולה להוריד את המכשיר בלילה (מאד מקובל) אני מניח שאין מניעה לעשות זאת. קשה לי להאמין שהתנועות במיטה יגרמו לכאבים מעבר למה שגורמת הליכה רגילה. עד אתמול הרגל היתה מקובעת וכעת ישנה יותר אפשרות להזיז אותה וזה כואב. קחי משהו נגד כאבים ופעלי בדיוק כפי שהמליץ לך הרופא...דריכה חלקית והדרגתית. בברכה,

למעלה