שלום רב,

שלום רב,

רציתי לשאול שאלה: הבנתי שבעת מדיטציה טרנסדנטלית הגוף מתרומם באוויר. האם יש לכך הסבר פיזיקאלי כלשהו?

A r j u n a

New member
שלום לך משי

הגעת ממש במקרה ואולי כלל לא, בעת שהמדיטציה הטרנס... מעוררת סערה בפורום. ובכן, יש מספר אנשים בפורום העוסקים בה באופן פעיל והם בודאי יגיבו לשאלתך. את מוזמנת לנסות את "כינרת יפה שלי". מנסיוני ומתרגולי את המדיטציה של הגורו מהרישי לא זכיתי להתרומם באוויר לגובה רב. אך בהחלט ראיתי סרטוני פרסומת המדגימים כיצד מודטים בשיטה מקפצים להם מעלה מטה בישיבת הלוטוס. לדעתי האישית, לא מדובר בהתרוממות מסוג ריחוף ,אלא בתרגול שרירים לתנועה שאנשים רגילים אינם מורגלים בה. אני מוצא תופעה זו דומה ליכולות כאלו ואחרות של פאקירים ההולכים על מסמרים, גחלים, שברי זכוכית או נזירי שאולין העומדים על אצבע כף יד אחת. יש צורך באימון ניכר כדי להגיע להישגים אלו, ומצד שני מהו הרווח מהם מבחינה פרקטית? אני מתקשה למצוא קשר בין התופעה לבין מצבי תודעה ומדיטציה. מעניין לציין כי פעם היתה מפלגה שלמה שניסתה לרוץ לכנסת מטעם היוגי מהרישי, בארץ, אלא שלמרות תרגול רב, הם לא הצליחו להתרומם מעל אחוז החסימה.
מעניין מה כינרת תשיב לך על כך?

A r j u n a

New member
קסם על ים כינרת בשמי התכלת היוגי משייט

אני אישית יודע שאשמח אם תוכלי לענות על כמה שאלות בצורה קצת יותר מפורטת. קראתי שמספר אנשים כאן בפורום מאשימים אותך בההתחמקות ממתן תשבות. אני חושב שזה דבר טוב שאנשים מאתגרים אותך (או כל אדם אחר) באשר לטכניקת המדיטציה בה את עוסקת. יתכן ועבורם זהו מבחן שבו הם בוחנים אותך כדי לראות האם הם חזקים ממך. האמת היא שהם לא חשובים עד כדי כך. זהו מבחן עצמי עבורך ועבור הדרך בה בחרת. זהו מבחן כדי לבדוק האם כוחך ובקיאותך חזקים כמו אמונתך בדרכך, או שמא אלו הם אך דמיון ואשליה. אשמח אם תוכלי לענות: 1. האם ניתן לרחף בטכניקה עליה את מדברת? או שמא מדובר בקפיצות מעלה מטה? 2. כמה זמן ניתן "לרחף"? 3. האם יש חובה לבצע סוג כלשהו של מדיטציה לפני תרגול ה"ריחוף" או שמא מספיק לתרגל "קפצנות"? 4. האם את ניסית את הטכניקה הזו בעצמך? 5. אם כן, לאילו הישגים או לחלופין תובנות, הצלחת להגיע?

RainBird

New member
האם כינרת כתבה שהיא הגיעה למצב של רחיפה? אם לא, מניין לה התשובות לכל השאלות הללו?

A r j u n a

New member
לדעתי אתה פונה בשאלה לאדם הלא נכון

אתה שואל אותי בתור כינרת? כדי שאח"כ תוכל לטעון שאני כינרת? או דני? או הרצל? או שאתה שואל באשר לשאלות ותשובות שיתכן ועברו ביני לבין כינרת במסרים הפרטיים? בכל מקרה, אם כן ואם לא, אתה מוזמן לפנות ישירות לכינרת ולא אלי. כיוון שלצערי טרם פיתחתי את יכולת הריחוף למחשבותיהם של אנשים אחרים. מעבר לזה, אתה מוזמן לפנות אלי בכל נושא. ואשתדל לענות, עם הרבה כבוד ואהבה

RainBird

New member
לא מאשים אף אחד בכפל זהויות כנראה ששאלתי לא הייתה מובנת ../images/Emo140.gif שאלתי אותך, לגבי שאלותיך. מדוע אתה שואל את כינרת. משום שהיא עוסקת במדיטציה טראנסדנצלית? זה לא אומר שיש לה את כל התשובות לשאלותיך.

A r j u n a

New member
קידה וברכה

אני מניח שיתכן ואתה צודק בהנחתך זו. אך בכל זאת אני מבקש לתת לה את האפשרות להתבטא ולהוכיח את ההפך... ז"א שאכן יש לה את התשובות לשאלות שאני שואל. ובמידה והיא תבחר לא לענות, או שתשובותיה לא יספקו, אותי או מישהו אחר, הרי תמיד אפשר לשאול שוב, ואפילו להתנות כמקובל... "אם לא תשיבי אני עלול לחשוב שאינך יודעת לרחף באוויר וכד'"

אסף אא

New member
המדיטציה הטרנסנדנטלית מבוססת על יוגה

לפי ויקיפדיה, היא נוצרה ב1958, בעוד שהיוגה, והג'אפה יוגה בפרט, נוצרה קצת לפני זה, אני מאמין. כבר בוודות, לדוגמה, יש מנטרות. אבל רגע, הרשי לי להעתיק הודעה שכבר כתבתי לך ולא קיבלתי עליה תשובה: "אני לא מכיר את הנושא לעומק, לכן אשמח אם תסבירי לי יותר לעומק, אבל מה שאני כן מבין: זו פשוט ג'אפה יוגה. יוגה באמצעות מנטרה, שכל אחד יכול לבצע עצמאית, בלי לשלם את הסכום המגוחך(!) שהארגון הזה מבקש עבור הלימוד. נעזוב את התשלום הבלתי מוצדק עבור האמת, אבל השיטה עצמה - מה שונה בה מג'אפה יוגה רגילה? הTM ללא ספק לא המציאו את הגלגל בנושא הזה. לא יודע גם אם היוגים היו הראשונים שהשתמשו במנטרות, אבל זה לא משנה, הנקודה היא שזה נושא ידוע ומקובל. מה עוד הTM מציע? מה שונה בזה?" בכנות, אני לא חושב שאת יכולה לצאת בהצהרות שאת יוצאת בהן בלי (לפחות) לענות על השאלות ששאלתי.

אסף אא

New member
ראשית:

התעופה היוגית מתבססת על מדי' טרנס'. שנית, אשמח אם תעני לשאלה שציטטתי בהודעה הקודמת.

כי רק לאחר תרגול מדיטציה טנסנדנטלית

אפשר לתרגל את הטכניקות האחרות, כולל התעופה היוגית.

RainBird

New member
בוודון יש כמה טכניקות שונות מאוד המאפשרות רחיפה בגובה נמוך.

נסי לשאול את השאלה הזו בקומונה של

המדיטציה הטרנסנדנטלית בתפוז, או בפורום של האגודה למדיטציה, בקישורים שלי למטה.

סרט על תעופה יוגית- לכבודך.../images/Emo202.gif

כיוון שהעלית את הנושא, מצאתי עבורך סרט נחמד המראה את התעופה היוגית. כדאי לראות את כולו. (מספר דקות), כי בנוסף על קבוצת מתרגלי הטכניקה הזו, רואים אחר כך ספורטאים המנסים לחכות אותם. מעניין.

Mist2

New member
זו הפעם השניה שאת מגישה לנו את הקישור הזה

ואם לא את אז היה מישהוא אחר שנתן את הקישור לאותו סירטון, ממש לא מזמן. לא הבנתי אז ואני לא מבין כעת, ממה החברה האלה סובלים. אבל אם הקפיצות האלה עושים טוב למישהוא, אז יופי........

תראה את ההבדל

בין מתרגלי התעופה היוגית, שפניהם קורנות, והם קלילים . לבין הספורטאים המתאמצים מאד ללא הצלחה גדולה, ועוד יוצאים עייפים בסוף, במקום הרעננות השקטה המלוה את קודמיהם , שתרגלו לאחר מדיטציה טרנסנדנטלית.

Mist2

New member
דוגמא גרועה

אני עסקתי בספורת מעל 10 שנים. הייתי פעמיים אלוף הארץ בהשרדות בעל חגורה שחורה. באחד הימים פגשתי בחור דקיק שעסק בקונג פו, הוא הדגים איזה תרגיל, ואני ניסיתי לחזור אחריו; לא רק שלא הצלחתי, אלא שלמדתי באותו רגע שיש בגופי שרירים לגמרי לא מפותחים, ועשר שנים של אימונים מאומצים דילגו על אותם שרירים. כל ספורט מוגבל לתנועות שלו, תמיד שרירים מסוימים מתפתחים ואחרים מתפתחים פחות או כלל לא. כך שהדוגמא הזו כלל לא מרשימה אותי, אני רוצה לראות את אותו יוגי מקפץ מבצע תרגיל מתרגיליו של אותו ספורטאי, נראה איך הוא עושה משהו שונה שהוא לא רגיל לו ויוצא מזה רענן ושקט.......

למעלה