שלום רב! שאלה:

Jell O ShOt

New member
שלום רב! שאלה:

לפני שלושה שבועות + 5 ימים נפלתי ופרקתי את הכתף. הרופא החזיר אותה למקום וקיבע לי אותה עם תחבושת. לאחר 5 ימים באמצע שינה פרקתי אותה שוב, כיוון שלא חבשתי את התחבושת. הלכתי למיון שם הרופא, בפעמים הראשונות לא הצליח להשיב את הכתף, לכן הוא פתח לי את הוריד כדי להזריק חומר שמשחרר את השרירים, לפני שהוא הזריק את החומר, הוא ניסה שוב להחזיר את הכתף והצליח! (זה ממש כאב) מאז עברו 3 שבועות, ולא הורדתי את התחבושת, הרופא אמר לי שאסור לי לעשות תנועות עם היד, להרים אותה למעלה למשך שלושה שבועות. עכשיו שהורדתי את התחבושת היד שלי ממש כואבת, חלשה, מהסיבה הפשוטה שלא השתמשתי בה הרבה זמן. אז יש לכם איזושהן המלצות, כחברי פורום פיזיותרפיה, לגבי איך לטפל ביד? תודה מראש, עומר.

פריקת כתף

אני ממליצה לפנות בהקדם למכון פיזיותרפיה ולקבוע תור. הכאבים והחולשה הם לא רק מחוסר השימוש. פריקת כתף*2 היא טראומה לא קלה לכל השרירים, רצועות ועוד... השייכים לכתף. על מנת לשקם בצורה טובה את התנועתיות והחזרת היציבות לכתף יש צורך בבדיקה מקיפה, לזהות מהי הפגיעה העיקרית ולשקם חזרה את הפעילות. עד שתקבל תור אתה יכול לבצע תנועות כתף שלא מכאיבות בכלל ותנועות מרפק וכף יד. אני מצרפת 3 תרגילים שיכולים לעזור בהתחלה.

תרגיל שלישי

יש להניח את היד על השולחן בזוית שאינה כואבת ולקרב ולהרחיק את הגוף תוך החלקת כף היד על השולחן.

Jell O ShOt

New member
תודה רבה!

אני אשתמש בעצותיך, וכמובן שאקבע (כפי שתכננתי כבר בעבר) בדיקה אצל פיזיותרפיסט.

למעלה