שלום רב, שאלה

Midron

New member
שלום רב, שאלה ../images/Emo13.gif

עבור ידידה שעובדת ברשת מסעדות גדולה. לאחרונה קודמה מתפקיד מלצרית\מגישה, לתפקיד של מנהלת. בתוקף תפקידה אחראית על הרבה מאוד תחומים, השכר שלה עלה פלאים ובכלל נאמר לה ע"י מנהלים בכירים ברשת כי הם מרוצים ממנה מאוד ושהם צופים לה עתיד גדול. יש לציין שהיא בעלת תואר אקדמי (במקצוע זניח ולא מבוקש) והיא אמא ל-2 ילדים קטנים. הבעיה שהיא לא מסתדרת עם העבודה והעומס. צועקים עליה כל היום, היא בסכסוך עם הספקים וחלק מהעובדים וכבר רמזו לה לא פעם בשבועיים האחרונים שהיא צריכה להשתפר. והיא בדילמה קשה - האם להמשיך ולחכות שאולי יפטרו אותה (ובכך תאבד את פרנסתה לחלוטין), או שאולי לגשת כבר עכשיו למנהליה ולבקש לחזור לתפקיד הישן (מה שאומר שהיא תחזור אחורה וגם תחסום כל אפשרות להתקדמות בעתיד) אמרתי לה שבכל מקרה להמשיך ככה ולחכות זו לא אופציה.... מקווה שלמישהו יש עצה

תשובה תפקיד שכזה, מה שנקרא ניהול זוטר, מתאפיין בעומס נפשי רב בגלל שהמנהל צריך לעמוד גם מול העובדים מצד אחד וגם מול מנהליו מצד שני, לנהל מגע עם ספקים ולספק תוצאות ובהחלט צריך להתאים לכזה תפקיד (ללא שום קשר למצויינות בעבודה, ניהול הוא תחום אחר שדורש כישורים אחרים). אם היא מרגישה שהיא לא מתאימה והיא עברה את מה שנקרא, תקופת הסתגלות סבירה ועדיין לא הסתגלה ומרגישה שהיא לא תצליח להסתגל לקשיים, לדעתי בהחלט יש מקום לפנות אל מנהליה ולבקש החזרה לתפקיד הקודם, שבו היא הצטיינה. היא אולי לא תתקדם בעתיד בעבודה זו, אבל חשוב לזכור שלכל עובד יש את דרגת ההתקדמות שלה הוא הכי מתאים ולצורך ניהול יש בהחלט צורך בידע ובכישורים מסוימים. דבר נוסף שאפשר לעשות, הוא לבקש הכשרה ניהולית מסוימת אשר תקל עליה את ההתמודדות.

רונן456

New member
מוטו לחיים

אני יודע שאני לא מגלה פה את אמריקה אבל לטעמי, לעבוד בעבודה שאתה לא נהנה בה, שיש לך עומס שאתה לא משתלט עליו ואתה לא מקבל בה הערכה זה אחד הדברים הנוראיים... לא יודע איזה עתיד צופים לה ברשת מסעדות גדולה, אבל אלא אם כן לא מבטיחים לה את משרת הסמנכ"ל הבא, אני אישית לא הייתי נשאר בעבודה מסוג זה בכל זאת יש לה תואר אקדמי, היא כן יכולה להתחיל במקום חדש, יש מספיק מקומות שאפשר להתחיל אולי בקטן אבל להתקדם ולהגיע למשרה באמת שווה... להמשיך ולחכות לדעתי זה בזבוז של זמן... מזכיר לי את הפרסומת החדשה עם דביר: "בחיים צריך לזוז כדי להתקדם"- אז אני באותו רעיון של הקמפיין- אם אתה כרגע במצב רע צריך לזוז ולהמשיך הלאה... שתנפנף את העבודה הזאת, לא חבל על הצעקות, המרמור, הציפייה?.....

Midron

New member
אוקיי, גם אני אמרתי לה את זה .אבל

מה יהיה הלאה? אני מזכיר לך שהיא אמא ל-2 ילדים וצריכה הכנסה קבועה ויציבה. כמלצרית היא הרוויחה לא רע עם טיפים, ועכשיו כמנהלת היא מרוויחה טוב . במידה ותתפטר - אין לה משהו באופק עם שכר שמתקרב למה שהיא מרוויחה עכשיו. (מבירורים שונים עולה כי היא תקבל במקומות אחרים חצי ממה שהיא מרוויחה היום -כלומר תרוויח שכר מינימום פחות או יותר...) קצת בעייתי, לא?

רונן456

New member
מבין

פשוט קשה לי עם המחשבה על מישהו שצריך לקום לעבודה שלו בבאסה כל בוקר, בידיעה שהוא הולך לספוג זלזול וחוסר הערכה כל היום, ועוד לחסור בסוף יום עבודה לבית עם ילדים, בישולים, כביסות..... נשמע רע

למעלה