שלום רב, שאלה לי!

מיכאל1411

New member
שלום רב, שאלה לי!

מישהו אולי יודע איך אפשר לשנות יחס מסך של סרט שהורדתי למחשב ומעוניין להעביו ל USB לטובת צפייה בטיוי?
לפעמים אני מוריד סרטים זרים והכתוביות באנגלית פועלות בסדר גמור אבל כשאני מעביר את הקובץ להתקן ומנגן בטיוי
אז לפתע רק שורה אחת של דיאלוג תמיד נראית והשנייה נעלמת לה בשול התחתון בעוד התמונה בסדר גמור. אשמח לעזרה.
בלפטופ לדוגמה הסרט מראה את 2 שורות הכתוביות אבל לפעמים בטיוי זה מראה לך שורה אחת והשנייה טיפה מוסתרת
ובלתי ניתנת לקריאה, כאילו ''נגמר לה המסך''. למה זה ככה? הרי המסך של הטיוי הרבה יותר גדול ופרופורציונלי מזה של הלפטופ.

גיליום

New member
שינוי יחס-תמונה של סרט

אי-אפשר לשנות את יחס התמונה של סרט "סתם כך", כי זה יגרום ל"עיוותים" בתמונה (דיספורפורציה).
התמונה צולמה כך שיש יחס מסוים בין האורך והרוחב שלה והסרט מתוכנן להיות מנוגן, על תצוגה שגם לה יש יחס-תמונה דומה.
במקרה שמשנים את יחס-התמונה (כלומר משנים את רוחב, או האורך, או את שניהם), התמונה החדשה שתתקבל, תהיה "מתוחה" מבחינה ויזואלית. כלומר, הדמויות בסרט יהיו "שמנות" יותר או "גבוהות" יותר, בהשוואה לסרט המקורי. זוהי תופעה שלא ניתן למנוע, כי אלו "חוקי פיזיקה" - אם משנים את היחס בין האורך לרוחב של צורה כלשהי (מלבן התמונה במקרה זה), הצורה נעשית "שמנה" או "גבוהה" יותר, בהתאם ליחס החדש.

פתרון אפשרי
אם בכל זאת מעוניינים לשנות את יחס התמונה של הסרט, מבלי לשנות את הפרופורציות שבתמונה, אפשר להוסיף שוליים שחורים מסביב לתמונה, כך שהתמונה תשאר ויזואלית באותן פרופורציות, אך מבחינת הסרט, יחס התמונה משתנה, בגלל השוליים, שמשנים את הרוחב/גובה של הסרט.

בברכה,
גיליום

gady19

New member
הסיבה כנראה קשורה להגדרת הטלויזיה

יש משהו שנקרה OVERSCAN כדי למנוע ליכלוך בשידורים שתוכננו לטלויזיות ישנות
התוצאה המסך מבצע זום מזערי , בחלק מהטלויזיות ניתן לבטל את זה

gady19

New member
תלוי בטלויזיה

בנראה בהגדרות מתקדמות דרך השלט
יש טלויזיות שלא ניתן לשנות ניתן לשנות גם דרך כרטיסי מסך מסוימים צריך לקרא חומר באונטרנט

למעלה