שלום רב-רציתי בבקשה לדעת

שלום רב-רציתי בבקשה לדעת

כמה זה 10,000 צעדים בק"מ? בהליכה בינונית, ובכמה זמן זה אמור להתבצע? תודה רות

oridoron77

New member
אם החישוב שלי נכון

זה באיזור ה14-15 ק"מ.. בקצב בינוני (בואי נגיד 6 קמ"ש), זה אמור להתבצע בשעתיים וחצי בערך. אורי

אורי תודה,עוד שאלה ברשותך

הנני בת 57 בעבר הלכתי המון ברגל ללא בעייה. מאז שהחלו לי כאבי רגליים הפסקתי את ההליכות. הרופא קבע שעליי ללכת,גם אם יש כאבים. איזה מרחק אתה ממליץ לי ללכת בתור התחלה? בברכה רות

johnniewalker20

New member
תשובה

שלום רות קודם כל , חשוב לאבחן את המקור לכאבי הרגליים (גם לא ציינת היכן ברגליים הכאבים;קרסוליים,ברכיים,אזור אחר...). לאחר האבחנה, רצוי להתייעץ עם אורתופד/פיזיותרפיסט בהקשר של פעילות גופנית מומלצת. יתכן ופעילות גופנית ללא אימפקט (רכיבה על אופניים,דיווש על מכשיר אליפטי ועוד') תהיה עדיפה. אם בכל זאת יש המלצה להליכה, רצוי להתחיל ממרחק קצר (2-3 ק"מ) ולהגביר בהדרגה. בנוסף, ניתן ואף רצוי לשלב תרגילים לחיזוק שרירי הרגליים.

johnniewalker20

New member
אין סיכוי ש 10,000 צעדים

במיוחד של אישה בת 57 הם 14-15 ק"מ. להערכתי ,המספר הוא כחצי מזה ,ואף פחות (6-7.5 ק"מ). וזה אמור להתבצע במשך כשעה וחצי.

ג'וני יקירי,המקור לכאבי רגליים,בעיקר בשוקיים

הן כתוצאה מאי זרימת דם מספקת. רופא כלי דם,אבחן,התחלה של הסתיידות עורקים. כמובן, לאחר בדיקה מיוחדת של דופלר ו US. הוא המליץ לי להמשיך ללכת גם שכואב מאוד. כעיקרון לאחר 200 מטר של הליכה יש לי כאבים בשוקיים. אם מדובר בעלייה,זה ממש בקושי 100 מטר. התחלתי ללכת רבע שעה במקום מישורי,לכל כיוון כך שזה יוצא חצי שעה. הטעות-חשבתי שאם ההליכה היא לא מהירה זה לא ממש משפר את התפקוד. הרופא הסביר לי ללכת בקצב שלי. כמו כן ,אני יורדת עם הכלבים שלי פעמיים ביום כל פעם 20 דקות. אבל זו לא הליכה רצופה,ולכן אני חושבת שזה לא נחשב. תודה על העזרה בברכה רות

oridoron77

New member
חישוב לא נכון

בטעות חישבתי 650 צעדים לקילומטר, כאשר כל צעד לא מגיע למטר. אתה צודק, המספרים הרבה יותר נכונים (מפתיע כמה הדברים נראים הגיונים יותר, כשאתה יושן כמו שצריך). אורי

למעלה