שלום רב לכם

שלום רב לכם../images/Emo24.gif

יש לי דילמה כרגיל והיא שוב בעיניין הבת. הגננת פנתה אלי והמליצה שנפנה לריפוי בעיסוק כדי לטפל במוטוריקה הגסה של בתי (יש קושי בריצה וקפיצה..כלומר היא קופצת ורצה אבל לא באופן הנכון) בתי גם מאוד רגישה( כמו אמא)..
התייעצתי עם הרופאה של בתי ששוללת את הרעיון בטוענה שמכייוון שבתי הובחנה כצליאקית יש לה קושי מאחר והרבה זמן גופה היה חלש ואינה היתה חזקה מספיק גם מבחינת הצמיחה. (לפני הגילוי) ויש לתת לגופה להתחזק טבעי ולתת לה את הזמן שלה לגדול ואז היא תתחזק ולא תיהיה שום בעיה. אמרתי לגננת את דברי הרופאה אך הגננת נשארה בעמדתה, איני יודעת עד כמה הגננת מסוגלת להבין את ההבחנה הרפואית. היא רוצה שנבדוק למרות הסתייגות הרופאה. נשארנו מבולבלים. חשבתי אולי בשביל השקט, לבדוק, אך עלי לפנות שוב לרופאה ולבקש הפנייה שנית. למי כדאי להקשיב ? האם לשלוח את בתי לבדיקה הנ"ל? 1. גבו 2. סווילו 3. דאגאז האם להקשיב לרופאה ולהמתין קצת? 1. אייהוואז 2. אייהוואז (שוב) 3. תיוואז 4. מאנאז (משהו התעקש אצלי לעוד קלף) תודה מלב אל לב יקרות
רק מבקשת כיוון של מבט נוסף

לפני שאני מפענחת

חייבת לאמר פה שכמו הרופאה אני נוטה לתת לטבע לעשות את שלו.. ונמאס כבר מהמערכות שמנסות להכנים את כולם לתוך ה
..... שהגננת תלך לאיבחון גם...(זה נותן להן כח..שמת לב). הרונים - האם בדיקה? 1.כן, גבו אהה הכל מתוכנן וכתוב כבר 2. סווילו רון השמש...כן 3. דאגאז הפצעת השחר ( נדמה לי שהאיבחון יפתיע את הגננת דוקא כי יש לך ילדה נהדרת...ממש!) האם להקשיב לרופאה ולהמתין קצת? 1. אייהוואז דרוש שינוי , היפוך מוחלט הכוונה 2 . אייהוואז (שוב)- דרוש שינוי , היפוך מוחלט הכוונה 3. תיוואז (אוף שכחתי מה הוא אומר....) אל המשפט והצדק....מדבר על קורבן לשם אמירת האמת.. אך פה נדמה לי שנועד להדגיש את העובדה שהאמת צריכה לצאת 4. מאנאז כולנו רשת את לא לבד..סמכי על הרשת.... (לפעמים אנחנו כאמהות נוטות להגן על הגורים..אולי הזמן להקשיב לגננת דווקא לפעמים האחיות במחלקות בבי"ח יודעות יותר מהרופאים המומחים מתוך הפרקטיקה חשוב להקשיב לכל אדם כמו שאמר הלל הזקן..) ראית איך גם אני רציתי "לעטוף" לך את הקטנה והנה הרונים אומרים לנו ששש....לפעמים צריך להרפות מההגנות...נדמה לי עומר דעתך ש..? פעם מזמן הגננת של בועז שהיה קטן (היום הוא בבי"ס, כבר) אמרה לי שיש דבר כזה לאהוב יותר מידי.. ושצריך לתת לילד לחוות דברים בלי קשר תדברי עם הגננת על המחלה אני זוכרת שזה עלה פה לפני שנה בערך... תספרי לה מה עבר עליכן קצת..זה רק יועיל לכולם (וזה הכוונה בכולנו רשת) שיהיה יום טוב.....

ליאונרדו מקסימה

תודה על מילותייך! אני מסכימה איתך שכל אדם שאומר לנו משהו מוביל אותנו לדבר הנחוץ..כלומר, הגננת "האירה" את תשומת ליבי לדבר חשוב שיש לבדוק..לא מגיעים אלינו סתם מסרים הם מגיעים כדי להסביר לנו משהו. החלטתי שכן אקח אותה כדי רק לראות שהכל בסדר ושלא נפספס. אהיה הרבה יותר חכמה לאחר שאבדוק את הצד הזה ולא אשב ואחשוב יותר מידי על לקחת אותה או לא. יש לך פירושים מקסימים ומאוד נכונים לי. [תודה שהקדשת מזמנך מכוחך, ומאהבתך ללא תנאים! ותודה לרונים הנהדרים שמורים לנו את הדרך האפשרית עבורינו, וכמובן תודה לך עומר על שפתחת בפני עולם קלפים חכם מרענן ומחזק. תודה

RainBird

New member
לדעתי בלי קשר, לשלוח את הילדה אם אין כלום באיבחון, נפלא, אבל אם יש משהו דווקא, עדיף לדעת מוקדם ולחסוך מהילדה את עוגמת הנפש בגילאים מבוגרים יותר. (ואני מדבר בתור אחד שדווקא חווה טיפול במוטוריקה גסה בתור ילד, וטוב שכך) אני רוצה להתייחס דווקא לרונה אייהוואז שהופיעה פעמיים. רונה הזו שהיא צעירה יחסית משאר הרונות מסמלת סינטזיה של קשר אנושי- למשל הקשר בין זכר-נקבה או קשר בין רוכב-לסוס. אולי הכפילות מסמלת בעצם את הצורך שלך להקשיב לילדה. אולי הנתק וחוסר הידיעה שכאן לא מגיעה דווקא מאם צריך או לא צריך איבחון, אלא האם הילדה רוצה? האם זה מעניין אותה וחשוב לה? את שואלת על המורה ועל הגננת והילדה בעצם ברקע. היא אובייקט השאלה אבל הפעולה המתבצעת האם היא במקביל אליה? האם שאלת אותה? ייתכן שהיא מרגישה נהדר עם מה שהיא, או לפחות מרגישה צורך להתחזק. ייתכן שהיא מרגישה זוועה ששאר הילדים יכולים לקפוץ ולרוץ כמו שצריך והיא לא. תיקשורת- זה המפתח כאן לטעמי. ארדן.

למעלה