שלום רב לכולם

בלאגנית

New member
שלום רב לכולם

סבא וסבתא שלי ז"ל עלו מפולין, לפני מלחמת העולם ה-2. סבתא שלי גדלה בעיירה ז'טל אם מישהו מכיר. וסבא שלי גדל בעיירה טורק, ששכנה קרוב לעיר לודג'. בכל מקרה..אני קוראת עכשיו את הספר "שושה" של בשביס זינגר. ספר ממש יפה. מסופר שם על רחוב קרוכמלנה או משהו כזה (איפה ששושה גרה). התיאור מדהים ,מציאותי,כאילו נמצאים שם. רציתי לשאול אם יצא למישהו ממשתתפי הפורום לבקר בפולין ולראות את אותו רחוב קרוכמלנה? הוא נשאר בשם המקורי? מי גר בו עכשיו? אני מניחה שנוצרים, לא?...יש למישהו אולי תמונה של הרחוב? תמונה של אז או של עכשיו? זה פשוט מסקרן אותי. תודה

Ofer1979

New member
שאלה יפה

על גורלה הנורא של וורשא בזמן המלחמה יספרו לך שאר חברי הפורום. מהעיר העתיקה וסביבותיה כמעט לא נותר דבר, וזהו גם גורלו של רחוב קרוכמלנה. לתמונות של הרחוב טרם המלחמה את מוזמנת להסתכל בקישור: http://www.warszawa1939.pl ולחפש במפתח הרחובות (Index ulic) את Krochmalne בקרוכמלנה היו מוסדות יהודיים רבים. במס' 92 למשל עמד בית היתומים של יאנוש קורצ'אק.

p a l o m a

New member
מענין מה תפקיד של משרד החינוך

בלימוד ההיסטוריה של עם ישראל בבתי הספר? אבל בעצם כבר דיברנו על זה.. התבלבלתי..

deebeebee

New member
רחוב קרוכמלנה

כמו שאר הרחובות ברובעים מוראנוב ומירוב (רובעים שהפכו לגטו ורשה) נמחקו כליל. הפולנים בנו עיר חדשה שם (ובאזורים אחרים של ורשה)עם בתים שאינם נראים כמו הישנים. גם תוואי הכבישים שונה כך שזו משימה כמעט בלתי אפשרית לגלות באיזה מקום היה בית מסוים לפני המלחמה. חלק מהרחובות ברובעים אלה עדיין נושאים את השם הישן, אבל חלק כבר לא. היום נמצא רחוב קרוכמלנה בין רחוב גז'יבובסקה (מקביל) לרחוב אלקטורלנה אבל, כפי שאמרתי, הוא לא נראה כפי שהוא נראה עד המלחמה. יצחק בשביס-זינגר בילה חלק מהילדות שלו ברחוב זה.

p a l o m a

New member
דיבי.. (חיכיתי שתגיעי../images/Emo8.gif)

בית היתומים לא עמד ברחוב גז'יבובסקה?

deebeebee

New member
קרוכמלנה 92

שם היה בית היתומים של קורצ'אק. אחר-כך עבר בית היתומים לרחוב כלודנה 33 (בדצמבר 1940). אולי היה בית יתומים אחר ברחוב גז'יבובסקה. ברחוב גז'יבובסקה היה בניין הקהילה (גמינה).

למעלה