שאלה טופה ../images/Emo3.gif
לך על Ironic, ותסביר לכיתה שהאירוניה בשיר בעתם זה שהוא לא מלא באירוניה
ל-That I would be good יש מילים יפות שהיפה בהן זה שהן יכולות להראות לך אופיטמיות ופסימיות... פראדוקס זה טוף...
ב-Uninvited יש תיאורים מטאפוריים קשוחים פצצות. Pollyanna Flower מעולה. ל-No Pressure Over Cappuccino, יש גם מילים יפות, גם סיפור יפה, גם מחאה וגם מסר של "החיים קשים, אבל אני ואתה ביחד נעבור אותם
". נכתב על אח שלה. Perfect נוגע בנקודות פסיכולוגיות טובות בעניין הצפיות של הורים לילדים ולבסוף מרוב ציפיות הילד יוצא פחדן, צייטן, ביישן ובסוף מרדן. Still הוא גאוני ויכול לעשות שיעור של שעות בקשר לתאולוגיה, פסיכולוגיה, פילוסופיה ופוליטיקה, כי הוא מדבר על האמביוולנטיות של אלוהים, איך שיש בו דבר מסוים שנלקח בשתי השקפות ניגודיות בצורה ציורית לאללה ("אני המחלה וההחלמה שלכם.."). ובסופו של דבר תגלה שיש בו הרבה ביקורת על אלוהים..שהוא יותר מידי סובלני ומתפשר. Forgiven, יש לו קונספט מגניב. Mary Jane, מסר אופטימי. Not The Doctor, שיר כל כך מגניב ומטפורי. זה שיר שאלאניס כתבה על מישהו שהיה תלותי בה ובסופו של דבר הפך למטריד, וקבל דוגמא: "אני לא רוצה להיות פלסתר אם הפצע הוא לא שלי, אני לא רוצה להיות החצי המשלים שלך, 1 ועוד 1 יוצרים 2, אני לא רוצה להיות הדבק שיחזיק את החלקים שלך מחוברים, אני לא רוצה להיות האלילה שלך, האלילות הזאת גבוהה ויש לי פחד גבהים". בסוף היא מתארת אותו "בקבוק חלול עם חורים לאורך הפקק", כאילו לא משנה כמה היא תנסה למלות את הבקבוק במים הוא יתרוקן, כמו חבר שלה, לא משנה כמה היא תנסה לעזור לו, הוא יכניס את עצמו לחרא. You Learn, יש בו נקודות פסיכולוגיות שתעשה קצת צחוקים בשיעור, שלמידה לא תמיד נתפסת כדבר חיובי, בני אדם לומדים לאבד, לבכות, לפחד, לצרוח, כל זה במסר אופטימי של "תמצא את החיים". Your House רעיון טוב יש לו. The Couch, שיר עם עלילה שלמה, שיר 5 וחצי דקות, שירה מהירה, בלי פזמון, בלי חזרות, רק עלילה עלילה.... Joining You, שיר שממש בולט בפסימיות שלו ובאופטימיות בסופו של דבר, מדובר על חבר ילדות של אלאניס שהתאבד, אלאניס אומרת כל השיר בקיצור שאם לא היתה שום השלכה להתאבדות שלה, היא היתה מתאבדת גם כן..
Fear of bliss, זה שיר ארס-פואטי שנוגע בנקודות שביאליק נגע בהן גם, "כמה פארדוקסאלי זה להיות אומן, אנשים לוקחים את ההתבטאות הכאב שלי כשעשוע, אבל השירה זה כבר חלק ממני"..משהו כזה
Utopia, שיר קצת קיטש ומסר של כמה מתסכל שלעולם העולם הזה לא יהיה אוטופי
Symptoms, שמנבא על העולם מלחמה בגלל כל השחיתויות, גזענות ושנאת חינם. כמו שאלאניס מתארת "כל הסימפטומים למטרה ריקנית, היו לי רגעים בחיי שהאמונה נתת לי תקווה אבל אנחנו מופרדים, מנותקים מהאחדות" שוב מטאפורה, מלחמה = מחלה. סימפטומים, זה כביכול כל השנאת חינם שיש בעולם שתביא לנו על מלחמה, הסימפטומים גילנו, אבל אנחנו לא עושים איתם כלום.. קיצור... יש בפינת המאמרים פירושים לרוב השירים שלה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/?forumId=432 אם יש לך שאלה או משהו צ'אל..אני אנסה לענות