שלום רב לכולם

saragon

New member
שלום רב לכולם

שמתי לב על כל ההודעות הרבות שיש פה, בנושא של אימון פתוח. מה גם, ראיתי שרובן ככולם הם פחות פרקטיים, ולמען הדיוק : " טאי צ'י, צ'י קונג". אין לי שום בעיה עם זה, שלא יבינו אותי לא נכון. פשוט חשבתי למה לא יעשו אימון פתוח, יותר פרקטי ופחות מסורתי. אני חושב שאני מדבר בשם קבוצות הנוער הכותבים בפורום. בשביל לא להשמע תלותי, בדקתי ברוטשילד (פ"ת) במכון של ג'ודו+ג'וג'יסו, לגביי אימון פתוח. הם אמרו שאין שום בעיה רק להודיע מראש על תאריך... מי שמעוניין באימון יותר לחימתי, דהיינו , פחות לדבר יותר להתאמן. אז בבקשה תגידו לי תאריך, אני אלך להגיד להם. תודה מראש יואב

אליקום

New member
יואב היקר

אין באמת דבר כזה דבר שאינו פרקטי. לכל דבר יש את המאפיינים שהם סגולה שלו. לכל דבר יש משהו שמעלים חסרונות של דבר אחר ומגביר יתרונות של דבר אחר. למשל הטאי צ'י הוא מבורך ללא ידע בעבודה נכונה של הגוף וללא ידע להקשיב לגוף שלך ולעצמך אתה תפצע. טאי צ'י וצ'י קונג נותנים לך רוגע שיפור מדהים בבריאות עבודה נכונה וזרימה. יש הרבה אמני טאי צ'י שמלמדים מאוד חזק והייתה רוצה ללמוד איתם. יש טובים ןיש פחות טובים בכל ענף ספורט. זה באמת תלוי במורה ולא בשיטה. מספר אנשים קרובים לליבי שמבינים יותר ממני וותיקים בענף מספרים לי על לקחי העבר מהם הם למדו ושיפרו דברים ושינו דרך. למשל פעם בהישרדות היו המון פציעות בגלל מגע מלא וזה היה לא נעים. עם השנים למדו לאמן נכון ונוח צריך לשמור על היריב. זאת גם הגישה של אנשי אקבן שמתארים שהם למדו מן העבר ונרגעו יותר והשכילו. זה תלוי באווירה באנשים בהשכלת המורה ותלמידיו וכל כך הרבה גורמים שאי אפשר לשפוט.

cfc

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gifטרול נא לא להגיב.

אליקום

New member
מפגשים פתוחים

המפגשים הפתוחים הם בעצם מפגשי הפורום המסורתיים הם נערכים בערך בזמן חגים ברווח של חודשים ספורים אחד מהשני. הרעיון מאחורי המפגש הוא קודם כל להפגיש את חברי הפורום השונים והכיר אותם. הרעיון השני הוא ללמוד ולהיחשף לשיטות שונות האווירה היא לימודית חברותית. אין במפגש תחרותיות או ויכוח של השיטה שלי יותר טובה רק הרעיון של חוויה אישית נקיה נטול אינטרסים. ובעצם הלימוד על ידי המורים נעשה בהתנדבות מוחלטת ואין תשלום על האימונים.

../images/Emo45.gif

אליקום, הסבר מאוד יפה. (אני רק תוהה, כיצד אתה יודע את כל זה, כשבצעם מעולם לא היית באימון פורום...)

ש מים

New member
אחלה גבר!

אצלו אין דיבורים, לעומת זאת יש המווון "פול קונטאקט" (וכשאני אומר "פוּל" אני לא מתכוון למאחל המצרי הירוק, אלא לצבעים הירוקים-כחולים תראו על הגוף, אחרי האימון...
). אתה מתאמן אצלו????

saragon

New member
לא, אבל זה לא מונע ממני לשאול אותו

תמיד רציתי לדעת דברים, על בריחים, הפלות וכו'. אם אתה יכול לשאול את המורה שלך מתי אפשר להגיע לאימון פתוח. תודה מראש יואב

saragon

New member
הא אוקיי

פשוט רשמת בהודעה הקודמת שלך, "אצלנו" אז חשבתי.... טוב כנראה שאני אצתרך לקום מהכסא

saragon

New member
אופס

ואללה צודק, טעות שלי. רגע נו! אז מה אתם אומרים??? אתם רוצים אימון פתוח אצל אייל כהן? או לא?, אני פשוט צריך תאריך, וללכת לאמר לו.

ש מים

New member
"אימון פתוח"

סאראגון, לפי הבנתי, כשאתה אומר "אימון פתוח" (ועוד אצל אייל...) אני מבין שאתה מתכוון ל- "קרבות פול קונטאקט". כאשר אתה עושה דבר כזה בין חבר'ה משיטות לחימה שונות, ממועדונים/דוג'ואים שונים, שלא מכירים בכלל האחד את השני, זה מתכון בטוח לפציעות קשות! (אגב, מנסיוני ונסיונם של אחרים: גם אם החבר'ה כן מכירים האחד את השני, וגם אם מראש נקבע שהקרבות יהיו "בעצימות נמוכה" - יהיו גם יהיו פציעות. כה אמר אחד שסוחב עימו כבר כ-5 חודשים פציעה מבעיטת מוואשי טיפשית, מיותרת ויהירה...
). אני לא מוצא שום טעם ב-"אימון" שכזה, אז - תודה, אבל אני מוותר (וד"ש חמה לאייל). חג שמח.

saragon

New member
לא ממש לא!

אין לי שום סיבה לארגן מפגש כזה. כוונתי היא למפגש הדגמות, אייל יסביר לנו ( החבר'ה) על שחרורים מחניקות, ביצוע בריחים, וכדומה. ואח"כ אם זה יהיה אפשרי אז גם תרגול בזוגות. אני דיברתי על מפגש פרקטי מבחינה של תרגול למצבי קרב, ולא קרבות ללא שום מטרה. כוונתי הייתה ללמוד מאייל ולא משהו אחר.

לך על זה

הבהר לאיל במה הוא מסתבך (קרי - מספר לא ידוע של אנשים, בכל הרמות והגילאים, שאין אפשרות טכנית מראש להגביל את בואם), אם הוא עדיין מוכן לכך, בקש ממנו תאריך, פרסם כאן ו- מי שירצה יגיע. אל תבנה יותר מדי על תגובות כאן. יש הרבה קוראים סמויים שלא מגיבים אך מגיעים, יש כאלו שלא קוראים אך שומעים מפי השמועה, ויש כאלו המגיבים אך מסיבות שונות אינם מגיעים (בין אם כי מראש לא תכננו, או כיוון ששברו את הרגל יום קודם) אתה רוצה לארגן? תבוא עליך הברכה. פתח הודעה חדשה עם הסבר מפורט מספיק מה התכנון למפגש, אחרי ששאלת את אייל.

ש מים

New member
מין "שיעור הדגמה"?

עם תירגולים בסופו/במהלכו?? אם כן, אז סבבה. מצטרף לדבריו של דלית. ואגב - יש המון מה ללמוד מאיל, שחוץ מידע יש לו גם עבודה מאוד מאוד "זורמת" ויפה. ועוד דבר - אם זה לא יסתדר עם איל, אתה יכול לפנות לבועז לויתן, שכותב כאן בפורום ושייך לביה"ס שלו ושל רונן (בועז, נודבת!
). בהצלחה.

למעלה